Marka ve ReklamPazarlama

Pizza Hut’tan Cesur Bir Hamle: Acımasız Tweetler

Spread the love

Pizza yediğimde zaman zaman “Bir Pizza Hut vardı, ne oldu ona?” diye aklımdan geçer. Benim de içinde bulunduğum bir dönemin üniversite gençliği için “sınırsız pizza” en büyük kurtarıcılardan biriydi. Ortalama fiyata dilimlerce pizza (herkes gibi ben de kenarlarını ayırıp pizzanın geri kalanını yerdim evet) yemek bir öğrenci bütçesi için çok değerliydi.

Kendi ürünü için “Günde 2 defa katlanmak zorunda olduğunuz tat” diyerek pazarlama yapılır mı? Tıklayın.

Sonra işler değişti. Önce Dominos, sonra da Little Caesars’ın yükselişi, Pizza Hut’ı bir anda çok az tercih edilen bir firma haline getirdi. Zamanla pizza siparişi vermeden önceki “Hangisinden söylesek?” konuşmalarında ismi bile geçmemeye başladı. Sembol haline gelmiş Gezi Parkı’nın ilerisindeki şubesi de kapanınca (o yol üzerindeki diğer tüm şirketler gibi) kendisini neredeyse hiçbir yerde göremez olmuştuk.

Acımasız Tweetler

Bu noktadan sonra ancak kapsamlı bir strateji değişikliği yapılması ve cesur bir adım atılması gerekiyordu. Görünen o ki o adım da atılmış. Cuma günü yayınladığım Dürüstlük ve Samimiyet ile Pazarlama yazısından sonra Pizza Hut’ın “Acımasız Tweetler” videosuna rastladım. Tam da o yazımdaki konuya uygun bir videoydu. Ancak acaba doğru bir adım mıydı?

Videoyu izlediğinizde “çok iyi olmuş” veya “çok saygısızca” diye 2 uç düşünceden birisine sahip olabilirsiniz. Ben kendi yorumlarımı paylaşayım.

Olumlu Yönleri

Burger King’in kendi patateslerini eleştirdiği reklamı çok beğenmiştim. Bunun gibi dürüst ve samimi iletişim tarzı benim hoşuma gidiyor. Pizza Hut’ın da strateji olarak böyle bir yol seçmesi bence olumlu. “Evet son zamanlarda iyi değiliz, farkındayız ve düzelteceğiz.” mesajı güzel. Ayrıca zaten Pizza Hut’ın kendini bir şekilde hatırlatması gerekirdi. Ek olarak, sayfasında yapılan yorumlara verdiği samimi cevaplar da olumlu bulduğum yönlerden.

Olumsuz Yönleri

Aşağıda görebileceğiniz “Jimmy Kimmel Mean Tweets” videosundan esinlenildiği çok bariz. Her zaman bir işin özgün olmasını savunduğum için bu yönü bence olumsuz. Ayrıca tweetleri okurken verilen “Sen, sen, sen. Çabuk utanın!” tarzı tepkiler, müşterilerle dalga geçildiği izlenimi yaratıyor. Bu cümleler daha farklı olabilirdi.

Yorumlar

Kullanıcıların yorumları ve Pizza Hut’ın cevapları için tıklayın.

Videolar

Pizza Hut Acımasız Tweetler ve Jimmy Kimmel Mean Tweets videolarını aşağıda bulabilirsiniz.

Akin Ozcan

1985 yılının Aralık ayında Akın Özcan olarak dünyaya geldim. 2003'te Pertevniyal Anadolu Lisesi'nden, 2007'de İstanbul Üniversitesi İktisat Bölümü'nden mezun oldum. Askerlik görevimi yerine getirdikten sonra 2008 yılında Finansbank’ın ADK Pazarlama departmanında başladığım profesyonel yaşamıma, Turkcell Global Bilgi, DenizBank ve Bilyoner.com'un dijital pazarlama ve sosyal medya departmanlarında görev alarak devam ettim. Son olarak Findeks.com'un dijital pazarlama departmanında da 2 yıl çalıştıktan sonra 9 yıllık kurumsal iş hayatımı 30 Mart 2018'de noktaladım. Bugüne kadar web sitesi yönetimi, dijital proje yönetimi, içerik pazarlaması, Google ve sosyal medya reklam yönetimi, medya planlama, sosyal medya içerik yönetimi, viral pazarlama, e-mail ve SMS pazarlaması, performans pazarlaması, PR ve offline pazarlama görevlerinde yer aldım. Şu anda ise stok fotoğrafçılığı yapıyorum. Aynı zamanda da 7 yıllık yazarlık kariyerimi şu an bulunduğunuz blogumda sürdürüyorum.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.