Kitaplar ve Hayata DairSlider

Sakin Bir Yere Taşınmayı Düşünenlere Tavsiyeler

Spread the love

Havaların ısınmasıyla birlikte gezdiği yerlerde, yaptığı tatillerde “Aslında var ya yaşanır burada be” cümlesini kuracaklar, yaşadığı yerden daha sakin bir yere taşınmayı düşünecekler için naçizane bazı önerilerim olacak.

Tamamı kişisel deneyim ve çevredeki gözlemlerimden oluşmaktadır.

📌Eğer mevcut işlerinizi bırakıp geliyorsanız ve en kötü senaryoda sizi 2-3 yıl idare edebilecek birikiminiz yoksa yeni gelir modeli oluşturmadan böyle bir maceraya atılmayın. Bu şekilde gelirseniz çözüm bulamazsınız manasında demiyorum. Sadece stres olmayın diyedir bu tavsiyem.

📌Benim çocuğum yok ama sizin varsa planlarınızın üzerine daha çok düşünün. Gittiğiniz yere alışabilecek mi, yeni hayatına uyum sağlayabilecek mi vs. Ama eğer daha aklının erdiği yaşlarda değilse tahminimce çok güzel bir çocukluk geçirecektir.

📌Kalabalık bir yerde yaşayacağınıza sakin bir yerde yaşayıp aynı zamanda kolayca kalabalığa karışabileceğiniz yerleri tercih edin. Yani ne merkezde olun ne de köye yerleşin.

📌Taşınacağınız yeri belirlediğinizde orada uzun yıllardır oturan kişilerden bilgi almaya çalışın. Normalde olumsuz konuşmaya daha meyilliyizdir. Bu yüzden eğer uzun yıllardır oturan kişiler bile orayı övüyorsa o muhit muhtemelen yaşanabilecek bir yerdir.

📌Esnaftan da bilgi alın. Esnaflar gün içerisinde kaç kişiyle muhatap oluyorlar, her çeşit insanla karşı karşıya geliyorlar. Bir bakıma oradaki halkın psikolojik durumunun bir ortalaması gibi düşünebiliriz esnafları.

📌İmkanınız varsa 1 hafta orada zaman geçirin. Taşınmak, hele ki şehir değiştirmek çok külfetli ve zahmetli bir iş. Sadece 1 gün gezerek fikir edinmek kolay değil ama en azından 1 hafta yaşayıp günlük hayatı gözlemlerseniz daha çok fikir ve bilgi sahibi olursunuz.

📌Muhtemelen geldiğiniz yere göre daha fazla elektrik kesintisi yaşayacaksınız. Bununla birlikte ısınma imkanlarını da araştırmanızı tavsiye ederim.

📌Özellikle bilgisayardan çalışacaksanız internet imkanlarını iyi öğrenin. Bazen gözden kaçabilen bir ayrıntı haline getirilebiliyor ancak aslında bu da önemli bir nokta.

📌Sayfiye ve turistik yerlerde yaz mevsimleri çok renkli geçer. Bu yüzden böyle bir yere karar verdiyseniz oranın kışını da deneyimleyin. Eğer kışın çok çok sakin bir yerse ve siz o kadar da sakinlik aramıyorsanız hayal kırıklığı yaşayabilirsiniz.

📌Ne istediğinizi, nasıl bir hayat istediğinizi tam olarak netleştirin. Çok kalabalık bir yerden taşınıyorsanız eski yerinizin hızını ve telaşını yeni yerinize götürmeyin. Hem siz ayak uydurmakta zorlanırsınız hem de yadırganma ihtimaliniz yükselir.

📌Her şeyi netleştirdikten ve etraflıca fikir sahibi olduktan sonra taşınmaya karar verirseniz muhtemelen eskisinden daha huzurlu bir hayat sizi karşılayacak.

Umarım faydalı bir yazı olmuştur. Kitaplar ve hayata dair diğer yazılar için buraya tıklayabilirsiniz.

Akin Ozcan

1985 yılının Aralık ayında Akın Özcan olarak dünyaya geldim. 2003'te Pertevniyal Anadolu Lisesi'nden, 2007'de İstanbul Üniversitesi İktisat Bölümü'nden mezun oldum. Askerlik görevimi yerine getirdikten sonra 2008 yılında Finansbank’ın ADK Pazarlama departmanında başladığım profesyonel yaşamıma, Turkcell Global Bilgi, DenizBank ve Bilyoner.com'un dijital pazarlama ve sosyal medya departmanlarında görev alarak devam ettim. Son olarak Findeks.com'un dijital pazarlama departmanında da 2 yıl çalıştıktan sonra 9 yıllık kurumsal iş hayatımı 30 Mart 2018'de noktaladım. Bugüne kadar web sitesi yönetimi, dijital proje yönetimi, içerik pazarlaması, Google ve sosyal medya reklam yönetimi, medya planlama, sosyal medya içerik yönetimi, viral pazarlama, e-mail ve SMS pazarlaması, performans pazarlaması, PR ve offline pazarlama görevlerinde yer aldım. Şu anda ise stok fotoğrafçılığı yapıyorum. Aynı zamanda da 7 yıllık yazarlık kariyerimi şu an bulunduğunuz blogumda sürdürüyorum.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.