SliderStok Fotoğrafçılığı

Düzenli İçerik Üretmek ve Stok Fotoğrafçılığı

Spread the love


Geçen gün Instagram’da Canva’nın en başarılı içerik sağlayıcılarından birine denk geldim. Düzenli içerik üretmek ile algoritma tarafından ödüllendirilmek arasındaki sıkı bağdan bahsediyordu.

Kısa süre önce bu konuyla ilgili Twitter’da tweet atmıştım ama gündem arasında kaynadı biraz. O yüzden orada tekrar değindiğim konuyu blogumda da yazı haline getirmek istiyorum. Hem de o günkü 2 ayrı gönderimi birleştiriyorum böylece.

✍️ Dijital tüm işlerde algoritmalar ne kadar bilinmezle dolu ve karmaşık olsa da basit bir gerçek var: İlgi gösterirsen ilgi görüyorsun. Yani düzenli içerik üretmek şart.

İlgi göstermen, senin de göreceğini garantilemiyor ama göstermemen durumunda ilgi görmeyeceğin garanti.

Çoğu şey gibi burada da karşılıklı bir durum var aslında.

🔹Ne zaman yazıları artırsam blogumun trafiği arttı.

🔹Google ayarlarına ilgimi artırdığımda reklamların performansı arttı.

🔹Instagram hesaplarımda daha aktif olduğumda görüntülenmem arttı.

🔹Fotoğraf yüklemelerini artırdığımda stok fotoğrafçılığı kazancım arttı.

Doğru olanı bozmadığın sürece -istisna durumlar dışında- neredeyse her alanda bu böyle. Ki zaten bazen doğru olanı bulmak için de bolca deneme yanılma yapmak gerekiyor. “Her şeyi yaptım, şimdi çalışsın bakalım” anlayışı nadiren işliyor maalesef.

Mesela 3 görsel paylaşıyorum.

Resim

Resim

Resim

İlk görsel 2023’ün ilk yarısına ait. Fotoğraf yüklemelerini artırmıştım ve çok aktiftim.

İkinci görsel yazla birlikte rehavet dönemine girdiğim ve mevsim değişse de yıl sonuna kadar rehaveti kıramadığım dönem.

Son görsel ise yeni yıl motivasyonuyla tekrar ufak ufak yüklemeleri artırdığım dönem.📈

💥Tabii başlangıç dönemlerini grafikteki dönemden 1-2 ay öncesi gibi düşünebilirsiniz. Etkilerini göstermesi ve algoritmanın hakkımızı vermesi belirli bir süre alıyor çünkü.

Velhasıl böyleyken böyle.

Bu söylediklerim bilinmeyen şeyler değil ama ufak bir tecrübe paylaşımı ve hatırlatma olarak değerlendirin lütfen.

Stok fotoğrafçılığı ile ilgili yazdığım tüm yazılara buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.


ÖNERDİĞİM EĞİTİMLER

Stok Fotoğrafçılık Eğitimi: Sıfır durumda iseniz iyi bir başlangıç için, belirli bir yere geldiyseniz de daha doğru ilerleyebilmek için tavsiye edebileceğim bir eğitim. Başlığa veya buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Etsy Dijital Ürün Satışı Eğitimi (Sıfırdan İleri Seviyeye): Fotoğraflarınızı, tasarımlarınızı veya diğer dijital ürünlerinizi Etsy’de satmak için kılavuz olacak güzel bir eğitim. Başlığa veya buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Akin Ozcan

1985 yılının Aralık ayında Akın Özcan olarak dünyaya geldim. 2003'te Pertevniyal Anadolu Lisesi'nden, 2007'de İstanbul Üniversitesi İktisat Bölümü'nden mezun oldum. Askerlik görevimi yerine getirdikten sonra 2008 yılında Finansbank’ın ADK Pazarlama departmanında başladığım profesyonel yaşamıma, Turkcell Global Bilgi, DenizBank ve Bilyoner.com'un dijital pazarlama ve sosyal medya departmanlarında görev alarak devam ettim. Son olarak Findeks.com'un dijital pazarlama departmanında da 2 yıl çalıştıktan sonra 9 yıllık kurumsal iş hayatımı 30 Mart 2018'de noktaladım. Bugüne kadar web sitesi yönetimi, dijital proje yönetimi, içerik pazarlaması, Google ve sosyal medya reklam yönetimi, medya planlama, sosyal medya içerik yönetimi, viral pazarlama, e-mail ve SMS pazarlaması, performans pazarlaması, PR ve offline pazarlama görevlerinde yer aldım. Şu anda ise stok fotoğrafçılığı yapıyorum. Aynı zamanda da 7 yıllık yazarlık kariyerimi şu an bulunduğunuz blogumda sürdürüyorum.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.