SliderStok Fotoğrafçılığı

ChatGPT 4o Stok Fotoğrafçılığı İçin Nasıl Kullanılabilir?

Spread the love


Gelen öneriler üzerine App Store’dan aldığım ChatGPT 4o versiyonunu daha çok stok fotoğrafçılığı işim için kullanıyorum. Bu yüzden ilk yorumlarım ChatGPT 4o ve stok fotoğrafçılığı işbirliği ile yapılabilecekler üzerine olacak.

Açıklama ve anahtar kelime isteme

iamstocker ile paralel değerlendirilebilir. Hem alternatif içerik şansı olur hem de çapraz kontrol yapılır. Beğendim.

Resim

Eleştiri isteme

Gayet başarılı buldum. Yerinde ve gözümden kaçan detayları sundu bana. Yorum meselesi olduğu için değerlendirip değerlendirmemek bize kalmış.

Resim

Fotoğraf yorumlatma

Metaforik anlamları çok iyi yakalıyor. Stok fotoğrafçılığında metaforik anlamlara önem veririm çünkü kazanç açısından çok faydasını gördüm. Bu konuda da gayet başarılı.

Resim

Photoshop tavsiyesi

Photoshop konusunda da güzel tavsiyeler veriyor. Sadece Photoshop’un yapay zekasından bahsetmemişti ilk başta. Ama ben hatırlatınca daha sonrakilerde bahsetti.

Resim

Güçlü ve geliştirilebilecek yanlar

Bu fotoğrafa eleştiri istedim, GPT 4o bunları yazdı. Farklı farklı nasıl kullanılabilir diye paylaşıyorum ki size de fikir olur belki.

Copy space konusunu öğretmiştim, hemen cümle içinde kullanmış. :)

📌GÜÇLÜ YÖNLER

Kompozisyon: Fotoğraf, üçte bir kuralına göre güzel bir şekilde kadrajlanmış. Ufuk çizgisi üst üçte birde yer alıyor, bu da gökyüzüne geniş bir alan bırakıyor.

Doğal Renkler: Doğal ve canlı renkler kullanılmış, bu da fotoğrafı çekici kılıyor.

Detaylar: Hem teknelerin hem de kayalıkların detayları net bir şekilde görülebiliyor, bu da fotoğrafı ilgi çekici hale getiriyor.

Copy Space: Gökyüzünün geniş alanı, fotoğrafın üzerinde metin veya grafik eklemek için geniş bir boş alan sağlıyor.

📌GELİŞTİRİLEBİLECEK YÖNLER

Denge: Fotoğrafın sol tarafı biraz boş kalmış, bu da kompozisyonun dengesini biraz bozuyor. Daha dengeli bir görünüm için tekneler biraz daha merkeze yakın yerleştirilebilirdi.

Odağı Belirleme: Fotoğrafta bir odak noktası belirlemek, izleyicinin gözünü çekmek açısından faydalı olabilir. Şu anda tekneler ve kayalıklar arasında bir denge var, fakat daha belirgin bir odak noktası eklenebilir.

Işık: Işık koşulları iyi, fakat belki biraz daha dramatik bir ışık kullanarak (örneğin altın saatlerde çekim yaparak) fotoğrafın atmosferi güçlendirilebilirdi.

Tekne Düzeni: Tekne ve diğer objelerin biraz daha düzenli yerleştirilmesi fotoğrafın estetiğini artırabilir.

Resim

Stok fotoğrafçılığı ile ilgili yazdığım tüm yazılara buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.


ÖNERDİĞİM EĞİTİMLER

Stok Fotoğrafçılık Eğitimi: Sıfır durumda iseniz iyi bir başlangıç için, belirli bir yere geldiyseniz de daha doğru ilerleyebilmek için tavsiye edebileceğim bir eğitim. Başlığa veya buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Etsy Dijital Ürün Satışı Eğitimi (Sıfırdan İleri Seviyeye): Fotoğraflarınızı, tasarımlarınızı veya diğer dijital ürünlerinizi Etsy’de satmak için kılavuz olacak güzel bir eğitim. Başlığa veya buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Akin Ozcan

1985 yılının Aralık ayında Akın Özcan olarak dünyaya geldim. 2003'te Pertevniyal Anadolu Lisesi'nden, 2007'de İstanbul Üniversitesi İktisat Bölümü'nden mezun oldum. Askerlik görevimi yerine getirdikten sonra 2008 yılında Finansbank’ın ADK Pazarlama departmanında başladığım profesyonel yaşamıma, Turkcell Global Bilgi, DenizBank ve Bilyoner.com'un dijital pazarlama ve sosyal medya departmanlarında görev alarak devam ettim. Son olarak Findeks.com'un dijital pazarlama departmanında da 2 yıl çalıştıktan sonra 9 yıllık kurumsal iş hayatımı 30 Mart 2018'de noktaladım. Bugüne kadar web sitesi yönetimi, dijital proje yönetimi, içerik pazarlaması, Google ve sosyal medya reklam yönetimi, medya planlama, sosyal medya içerik yönetimi, viral pazarlama, e-mail ve SMS pazarlaması, performans pazarlaması, PR ve offline pazarlama görevlerinde yer aldım. Şu anda ise stok fotoğrafçılığı yapıyorum. Aynı zamanda da 7 yıllık yazarlık kariyerimi şu an bulunduğunuz blogumda sürdürüyorum.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.