KategorilendirilmemişSliderStok Fotoğrafçılığı

Photoshop Öğrenebileceğiniz Youtube Kanalları

Spread the love

 

Stok fotoğrafçılığına başladığım ilk aylarda tüm fotoğraflarımı hiçbir işleme yapmadan yüklüyordum ancak kısa bir süre sonra kaçınılmaz durum olan fotoğraf düzenleme gerekliliği ile karşı karşıya kaldım. Photoshop konusunda çok uzman olduğumu iddia edemem ancak sadece Youtube videoları izleyerek geldiğim nokta benim için gayet tatmin edici. Bu yüzden benim faydalandıklarımdan yola çıkarak Photoshop öğrenebileceğiniz Youtube kanalları hakkında bir derleme yazısı yazma ihtiyacı hissettim.

Bu yazımda Amerika’yı yeniden keşfetmeyeceğim. Bu kanalların hepsini Google veya Youtube aramasıyla bulabilirsiniz. Ben sizinle benim çok fayda gördüğüm ve aktifliğini koruyarak video yüklemeye devam eden kanalları paylaşacağım. Eskiden beri bildiğim ve son dönemde abone olduklarım bir arada bulunuyor. Merak ettikleriniz olursa başlıktaki kanal ismine tıklayıp ilgili linke gidebilirsiniz.

Yapay zeka gelişmeleriyle birlikte yeniliklerden haberdar olmak için bu kanalların önemi arttığını da belirtmek isterim.

Not: Bu kanallar, abone olmanızı önerdiklerim. Bunlar dışında spesifik herhangi bir konuda zorlandığınızda Youtube veya Google’a “how to x” yazdığınız zaman zaten önünüze birçok video çıkacaktır.

Not 2: Kanalların tamamı İngilizce. İngilizcenizi yeterli görmüyorsanız videoların ayarlarından otomatik İngilizce alt yazı oluşturma seçeneğini seçerek takibi daha kolay hale getirebilirsiniz.

1-) PiXimperfect

İlk önereceğim kanal PiXimperfect. Bazı yerlerde “Photoshop’un Bob Ross’u” lakabı takılan Unmesh Dinda’nın bu kanalına muhakkak abone olmanızı öneririm. Çok iyi ve özenli bir öğretici, hatta bazen fazla detaycı olduğunu düşünebilirsiniz.

2-) Photoshop Training Channel

Birçok kısa videosu var ama 1 saati aşan ve kapsamlı bir şekilde anlattığı konulara yer verdiği uzun videoları da mevcut. Çok net ve güzel bir anlatım tarzı var.

3-) Adobe Photoshop

Başlangıç seviyesinde iseniz ürün sahibinin kanalından daha doğru bir adres olamaz sanırım. Buraya abone olarak hem yeniliklerden hem de eğitici videolardan haberdar olabilirsiniz.

4-) Matt Kloskowski

Faydalı bulduğum birçok videosu var. Photoshop ile birlikte Lightroom videolarını da bu kanalda bulabilir, orta uzunluktaki videolarıyla güzel şeyler öğrenebilirsiniz.

5-) Phlearn

Çok uzun süredir takibimde olan kanallardan biri. Çoğu videosu kısa ve orta uzunlukta, sıkılmadan izlenecek seviyede. Abone olmaya fazlasıyla değecek bir kanal.

6-) Blue Lightning TV Photoshop

Bu kanal biraz daha ileri seviye isteyenler için. Başlangıç için ilk uğramanız gereken yerlerden biri değil ancak ilerledikten sonra farklı şeyler denemek isterseniz aklınızda bulunsun.

7-) Anthony Morganti

Bu kanalda Photoshop’un yanı sıra Lightroom ve başka fotoğraf düzenleme programlarıyla ilgili de birçok videoyu bulabilirsiniz. Aktif bir kanal olması benim için artı özelliklerinden.

8-) Grapexels

Öğretici kısa videolar bulabileceğiniz bir başka kanal.

9-) Bring Your Own Laptop

Photoshop ile beraber Illustrator videoları da paylaşan bir hesap. Son 1 yılda Illustrator’a ağırlık vermiş ama 1 yıl önceki videolarında birçok Photoshop içeriği bulabilirsiniz.

10-) Envato Tuts+

Photoshop ve Lightroom videolarıyla birlikte farklı program ve dijital konulara da dair videolar bu kanalda mevcut.

11-) Photoshop Tutorials by Webflippy

Kısa ve net videolarıyla çok sevdiğim kanallardan bir diğeri. Yaptığı adımları alt yazıyla belirtmesi takibi kolaylaştırıyor. Abone listenizde muhakkak yer almalı. Aktifliklerini umarım tekrar artırırlar.

12-) tutvid

Aslında çok aktif olmadığı için eklemek konusunda arada kaldım ancak geçmişteki güzel videolarından dolayı eklemeye karar verdim. Hem Photoshop hem Illustrator videolarını bulabilirsiniz.


Photoshop öğrenebileceğiniz Youtube kanalları öneri listem bu şekilde. Tabii ki bunlar dışında birçok kanal mevcut. Eğer sizin de önerebilecekleriniz varsa yorum kısmına yazabilirsiniz.

Beni Photoshop öğrenmeye yönlendiren ve şu an yaptığım işlerden biri olan stok fotoğrafçılığı ile ilgili tüm yazılarıma şuradan ulaşabilirsiniz: https://tusbeyinli.com/category/stok-fotografciligi

Bir sonraki yazımda görüşmek üzere.

ÖNERDİĞİM EĞİTİMLER

Stok Fotoğrafçılık Eğitimi: Sıfır durumda iseniz iyi bir başlangıç için, belirli bir yere geldiyseniz de daha doğru ilerleyebilmek için tavsiye edebileceğim bir eğitim. Başlığa veya buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Etsy Dijital Ürün Satışı Eğitimi (Sıfırdan İleri Seviyeye): Fotoğraflarınızı, tasarımlarınızı veya diğer dijital ürünlerinizi Etsy’de satmak için kılavuz olacak güzel bir eğitim. Başlığa veya buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

 

Akin Ozcan

1985 yılının Aralık ayında Akın Özcan olarak dünyaya geldim. 2003'te Pertevniyal Anadolu Lisesi'nden, 2007'de İstanbul Üniversitesi İktisat Bölümü'nden mezun oldum. Askerlik görevimi yerine getirdikten sonra 2008 yılında Finansbank’ın ADK Pazarlama departmanında başladığım profesyonel yaşamıma, Turkcell Global Bilgi, DenizBank ve Bilyoner.com'un dijital pazarlama ve sosyal medya departmanlarında görev alarak devam ettim. Son olarak Findeks.com'un dijital pazarlama departmanında da 2 yıl çalıştıktan sonra 9 yıllık kurumsal iş hayatımı 30 Mart 2018'de noktaladım. Bugüne kadar web sitesi yönetimi, dijital proje yönetimi, içerik pazarlaması, Google ve sosyal medya reklam yönetimi, medya planlama, sosyal medya içerik yönetimi, viral pazarlama, e-mail ve SMS pazarlaması, performans pazarlaması, PR ve offline pazarlama görevlerinde yer aldım. Şu anda ise stok fotoğrafçılığı yapıyorum. Aynı zamanda da 7 yıllık yazarlık kariyerimi şu an bulunduğunuz blogumda sürdürüyorum.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.