İçerik PazarlamasıPopüler

2015’in 2. Yarısından Başarılı İçerik Pazarlaması ve Viral Reklam Örnekleri

Spread the love
2015’in ilk yarısında yapılan başarılı içerik pazarlaması örneklerine yer verdiğim yazımdan sonra şimdi de ikinci yarısında yapılan örneklere geçmek istiyorum. Diğer yazımda olduğu gibi yeni içerik pazarlaması işleri çıktığında yazımı güncelleyeceğim. (Son güncelleme: 15 Aralık 2015)
icerik-pazarlamasi-ornekleri-2

Balparmak – Ballı Adam

Gerçekten muazzam bir video olmuş. Plasenta ajansının Balparmak için hazırladığı videoda Ballı Adam karakteri, gün içerisinde başına gelen birçok tehlikeden şansı (pardon balı) sayesinde kurtuluyor. “Bu kadar ballı değilseniz, soğuk havaları şansa bırakmayın. Her gün 1 kaşık bal yiyin.” cümlesi ile video, markalı içeriğe bağlanıyor ve sonlandırılıyor.

Ülker – Mutluluk Her Yerde

Ülker, televizyonda bolca duyduğumuz Mutluluk Her Yerde reklam kampanyasının dijital ayağını da mutlulukheryerde.com mikro sitesi ile yaptı. “Mutluluk sevilir”, “Mutluluk oynanır” vb. giflere yer verilen mikro sitede, dilerseniz bu gifleri sosyal mecralarda paylaşabiliyorsunuz.

THY – İnovasyonla Uçuyoruz

Türk Hava Yolları’nın operasyonları üzerine geliştirilen en inovatif fikrin sahibine San Francisco seyahatinin hediye edileceği yarışma için yapılan bu mikro site, kullanılabilirlik açısından da ilgi çekici. Link: inovasyonlaucuyoruz.com/

Albeni – Albenili Melodiler

TamMesajınızı yazarak melodinizi oluşturabileceğiniz bir mikro site: albenilimelodiler.com/

Asus – Her Yer Boombook Olacak

Tam da Kasım ayı bitmek üzereyken “İşte bu!” dedirten bir viral çalışma geldi. Daha önce birçok viral projeye imza atan Batesmotelpro ekibi, bu sefer de Asus için sahnedeydi. Her yeni çıkan teknolojik ürüne tüketiciler tarafından verilen aşırı tepkileri ve o ürünün lansmanlarını ti’ye alan bu video, oldukça eğlenceli olmuş.

Lipton Ice Tea – Esas Burada Yenir

esasburadayenir.com

Onedio.com – Geleceğe Dönüş

Geleceğe Dönüş günü birçok marka gerçek zamanlı çalışmalarda bulundu ama bana göre en güzeli açık ara Onedio.com’un çalışmasıydı. Sitesinin ana sayfasını Geleceğe Dönüş’e özel olarak hazırlayan, hatta normalde yaptığı test benzeri içeriklerini bile eski tarz hazırlayan Onedio.com, birçok kişiden tam puan aldı.

onediocom-gercek-zamanli-pazarlama-ornegi

Doritos – ThrowbackDoritos

20 yıl önceki en iddialı fotoğrafını ve tekrar canlandırdığın halini #ThrowBackDoritos etiketiyle 4-8 Kasım arasında Instagram’da paylaşanlar iPhone 6S kazanma fırsatı yakalıyor.

throwback-doritos

Coca-Cola – AklımdakiYaz

Coca-Cola’dan tam da döneme uygun bir konsept ile hazırladığı yarışma büyük ilgi gördü. Bu yarışma için https://aklindanbiryaztut.com domain’i ile bir mikro site de yaptı. İçerik pazarlaması adına başarılı bir çalışma.

coca-cola-aklimdaki-yaz

Yemeksepeti – Fakat İyi Yedik

Bununla ilgili kaç tane paylaşım gördüğümü sayamadım :)  Müthiş başarılı ve organik yayılıma çok elverişli bir iş. Nitekim öyle de oldu. Önümüzdeki aylar hangi işler yapılır bilinmez ancak 2015 ikinci yarısının en başarılı içerik pazarlaması projesi olmaya aday. Link: fakatiyiyedik.yemeksepeti.com

yemeksepeti-fakat-iyi-yedik
tusbeyinlicom-ana-sayfa
reklam-analizleri

Akin Ozcan

1985 yılının Aralık ayında Akın Özcan olarak dünyaya geldim. 2003'te Pertevniyal Anadolu Lisesi'nden, 2007'de İstanbul Üniversitesi İktisat Bölümü'nden mezun oldum. Askerlik görevimi yerine getirdikten sonra 2008 yılında Finansbank’ın ADK Pazarlama departmanında başladığım profesyonel yaşamıma, Turkcell Global Bilgi, DenizBank ve Bilyoner.com'un dijital pazarlama ve sosyal medya departmanlarında görev alarak devam ettim. Son olarak Findeks.com'un dijital pazarlama departmanında da 2 yıl çalıştıktan sonra 9 yıllık kurumsal iş hayatımı 30 Mart 2018'de noktaladım. Bugüne kadar web sitesi yönetimi, dijital proje yönetimi, içerik pazarlaması, Google ve sosyal medya reklam yönetimi, medya planlama, sosyal medya içerik yönetimi, viral pazarlama, e-mail ve SMS pazarlaması, performans pazarlaması, PR ve offline pazarlama görevlerinde yer aldım. Şu anda ise stok fotoğrafçılığı yapıyorum. Aynı zamanda da 7 yıllık yazarlık kariyerimi şu an bulunduğunuz blogumda sürdürüyorum.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.