İnfografikİstatistikSosyal Medya

Güncel Pinterest İstatistikleri

Spread the love

İstatistikler, her konuda olduğu gibi hangi sosyal mecralara dijital pazarlama stratejilerinde yer vermek gerektiği konusunda da önemli ipuçları gösterir.

Bu sebeple daha önce birçok sosyal mecra için yazdığım istatistik yazılarına bir yenisini ekliyorum. Pinterest istatistiklerine dair SocialMediaToday’de yayınlanan infografikten önemli maddeleri ve infografiğin tamamını bu yazıda bulabilirsiniz.

İsterseniz öncesinde diğer mecralarla ilgili istatistiklere de butona tıklayarak ulaşabilirsiniz.

sosyal-mecralarin-istatistikleri
  • Web sitelerine en çok trafik yönlendiren 2. sosyal platform.
  • Referral olarak sağladığı trafik Youtube, Linkedin, Google ve Reddit’in toplamından daha fazla.
  • Pinterest paylaşımları, şirketlere diğer sosyal mecralardaki paylaşımlardan daha fazla gelir olarak dönüyor.
  • E-ticaret, yemek ve moda siteleri için en gözde sosyal platform haline gelmiş durumda. Pinterest kullanıcıları daha bonkör. :) Buradan bir şeyler alanlar, diğer sosyal mecra kullanıcılarına göre daha fazla para harcamaya meyilli oluyorlar.
  • Dünyanın en büyük 100 şirketinden 93’ünün Pinterest hesabı bulunuyor.
  • Pin’lerin viral yayılma hızı tweet’lerin 100 katı.
  • Target şirketi, web sitesine “Pin it” butonu koyduktan sonra 1 milyona yakın paylaşım ürettiğini belirtiyor.
  • Pinterest hesaplarının reklamını içeren e-mailler, Facebook ve Twitter hesaplarının reklamını içeren e-maillerden daha iyi dönüşler sağlıyor.
guncel-pinterest-istatistikleri-infografik

Akin Ozcan

1985 yılının Aralık ayında Akın Özcan olarak dünyaya geldim. 2003'te Pertevniyal Anadolu Lisesi'nden, 2007'de İstanbul Üniversitesi İktisat Bölümü'nden mezun oldum. Askerlik görevimi yerine getirdikten sonra 2008 yılında Finansbank’ın ADK Pazarlama departmanında başladığım profesyonel yaşamıma, Turkcell Global Bilgi, DenizBank ve Bilyoner.com'un dijital pazarlama ve sosyal medya departmanlarında görev alarak devam ettim. Son olarak Findeks.com'un dijital pazarlama departmanında da 2 yıl çalıştıktan sonra 9 yıllık kurumsal iş hayatımı 30 Mart 2018'de noktaladım. Bugüne kadar web sitesi yönetimi, dijital proje yönetimi, içerik pazarlaması, Google ve sosyal medya reklam yönetimi, medya planlama, sosyal medya içerik yönetimi, viral pazarlama, e-mail ve SMS pazarlaması, performans pazarlaması, PR ve offline pazarlama görevlerinde yer aldım. Şu anda ise stok fotoğrafçılığı yapıyorum. Aynı zamanda da 7 yıllık yazarlık kariyerimi şu an bulunduğunuz blogumda sürdürüyorum.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.