MobilSosyal Medya

Instagram’da Reklamlara Artık Daha Fazla Rastlayacağız

Spread the love
Instagram’ın markalar için ne kadar önemli olduğunu, Facebook’tan 58, Twitter’dan da 120 kat daha fazla etkileşim sağladığını aşağıdaki yazımda paylaşmıştım.

Daha detaylı istatistikler için buraya tıklayabilirsiniz. 

“Instagram Facebook’u Döver Mi?” yazısına da buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Yukarıdaki 2. yazıyı okuduysanız, Instagram’ın Facebook’a göre daha çok sevilmesinin nedenleri arasında reklam konusunda kullanıcıyı boğmamasını da göstermiştim. Ancak Instagram’ın bu özelliği yakın zamanda tarihe karışacak. Çünkü Instagram geçtiğimiz günlerde, şu an sınırlı sayıda ajans ve iş ortaklarına açtığı Instagram Ads API’sini test etmeye başladığını ve önümüzdeki kısa süre içerisinde tüm reklamverenlere açacağını duyurdu. Yani yakın zamanda Instagram uygulamamızda bolca reklam göreceğiz.

Instagram’ın Mart ayında duyurduğu Carousel reklamları ile ilgili detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Birey olarak çoğu kişiyi memnun etmeyecek bu gelişme, markalar tarafından ise şüphesiz ki sevinçle karşılanacaktır. Kim bu kadar etkileşimi yüksek bir mecraya reklam vermek istemez ki?

Markaların Instagram’da kullanabileceği taktikler için bu yazımı okuyabilirsiniz. 

Yeniliklere kısaca bir göz atalım:

Hedeflemeli Reklamlar

Instagram, Facebook’un öz evladı bunu hepimiz biliyoruz. Bunun avantajını kullanmayacak mı? Tabii ki kullanacak. Facebook’un reklam sistemindeki etkili hedefleme olanakları (demografik, ilgi alanları vb.) Instagram reklamları için de geçerli olacak. Hatta Facebook reklam arayüzünü kullanarak Instagram reklamları verilebilecek.

Call To Action Butonları

“Alışveriş yap”, “Hemen yükle”, “Daha fazla bilgi”, “Hemen üye ol” gibi aksiyona teşvik edici butonlara da yer verilecek. Böylece bugüne kadar aplikasyon dışına hiçbir şekilde link verilemeyen Instagram’da yeni bir dönem de başlamış olacak.

instagram-ads

Instagram, kullanıcıların uygulamada gördükleri bazı ürünler veya hizmetlerle ilgili bilgi almak istediğini ve hatta bu konuda kendilerine birçok talep geldiğini söylüyor. Bunun ne kadar gerçek olduğunu, kullanıcıların bu reklam artışını beğenip beğenmeyeceğini ve nasıl tepkiler vereceğini ise bekleyip göreceğiz.

Akin Ozcan

1985 yılının Aralık ayında Akın Özcan olarak dünyaya geldim. 2003'te Pertevniyal Anadolu Lisesi'nden, 2007'de İstanbul Üniversitesi İktisat Bölümü'nden mezun oldum. Askerlik görevimi yerine getirdikten sonra 2008 yılında Finansbank’ın ADK Pazarlama departmanında başladığım profesyonel yaşamıma, Turkcell Global Bilgi, DenizBank ve Bilyoner.com'un dijital pazarlama ve sosyal medya departmanlarında görev alarak devam ettim. Son olarak Findeks.com'un dijital pazarlama departmanında da 2 yıl çalıştıktan sonra 9 yıllık kurumsal iş hayatımı 30 Mart 2018'de noktaladım. Bugüne kadar web sitesi yönetimi, dijital proje yönetimi, içerik pazarlaması, Google ve sosyal medya reklam yönetimi, medya planlama, sosyal medya içerik yönetimi, viral pazarlama, e-mail ve SMS pazarlaması, performans pazarlaması, PR ve offline pazarlama görevlerinde yer aldım. Şu anda ise stok fotoğrafçılığı yapıyorum. Aynı zamanda da 7 yıllık yazarlık kariyerimi şu an bulunduğunuz blogumda sürdürüyorum.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.