MobilSosyal Medya

Instagram Carousel Ads Nedir? Markalara Faydaları Nelerdir?

Spread the love
Instagram’ın önlenemez bir yükselişte olduğu artık hepimizin bildiği bir durum. Öyle ki, bazı konularda Facebook ile aşık atacak duruma bile geldi. Bana göre bu yükselişin sebeplerinden biri de her yerde reklam bombardımanına tutulan kullanıcıların burada nefes alma şansı bulmasıydı. 
Hal böyle olunca Instagram reklam konusunda hep çok temkinli oldu. 2010 yılında kurulan sosyal mecra, 2014 yılında kadar reklam alma konusunda herhangi bir girişimde bulunmadı. Ancak 2014 yılı ile birlikte aylık 300 milyon aktif kullanıcıya ulaşan Instagram, belirli kitlelere yaptığı gösterimleriyle reklam konusuna ilk adımı atmış oldu.
Bu adımı daha da ileriye taşımak istediğini geçtiğimiz günlerde duyurusunu yaptığı Carousel Ads isimli reklam modeli ile bize gösterdi. Şu anda test aşamasında olan bu modelin önümüzdeki haftalarda yayına alınması bekleniyor.

Carousel Ads Nedir?

Kullanıcıların feed’lerinde sponsorlu olarak çıkan ve slide edilerek gezilebilen fotoğraf galerisi formatında bir reklam modelidir. Galerinin sonunda verilen link ile reklamverenin istediği bir siteye yönlendirme yapılabiliyor.

Markalara Faydaları Nelerdir?

1-) Markalar için Instagram kullanımı reklamsız haliyle bile çok önemliydi. Şimdi bu reklam modeli ile birlikte çok daha önemli bir mecra haline gelecektir.
2-) Hikaye anlatımı 2015’in dijital trendlerinden biri. Görselliğin gücünü iyi kullanarak hikayelerini anlatan markalar, kullanıcı ile bağlarını kuvvetlendirme imkanı bulacak.
3-) Instagram’da bugüne kadar başka bir siteye link vermek mümkün değildi. Bu reklam modeli sayesinde markalar kendi sitelerine de yönlendirme yapacaklar. Ancak bu yönlendirme galerinin sonunda çıkacağı için markaların kullanıcıyı son görsele kadar gelmeye ikna edecek çalışmalara yer vermesi gerekecek.
Instagram’ın bu reklam modeli ile hazırladığı videoyu da aşağıda bulabilirsiniz.

Akin Ozcan

1985 yılının Aralık ayında Akın Özcan olarak dünyaya geldim. 2003'te Pertevniyal Anadolu Lisesi'nden, 2007'de İstanbul Üniversitesi İktisat Bölümü'nden mezun oldum. Askerlik görevimi yerine getirdikten sonra 2008 yılında Finansbank’ın ADK Pazarlama departmanında başladığım profesyonel yaşamıma, Turkcell Global Bilgi, DenizBank ve Bilyoner.com'un dijital pazarlama ve sosyal medya departmanlarında görev alarak devam ettim. Son olarak Findeks.com'un dijital pazarlama departmanında da 2 yıl çalıştıktan sonra 9 yıllık kurumsal iş hayatımı 30 Mart 2018'de noktaladım. Bugüne kadar web sitesi yönetimi, dijital proje yönetimi, içerik pazarlaması, Google ve sosyal medya reklam yönetimi, medya planlama, sosyal medya içerik yönetimi, viral pazarlama, e-mail ve SMS pazarlaması, performans pazarlaması, PR ve offline pazarlama görevlerinde yer aldım. Şu anda ise stok fotoğrafçılığı yapıyorum. Aynı zamanda da 7 yıllık yazarlık kariyerimi şu an bulunduğunuz blogumda sürdürüyorum.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.