Sosyal Medya

Başarılı Sosyal Medya Yönetimi Örneği: 4129Grey

Spread the love

Sosyal medyada hangi dilin kullanılacağı konusu, markalar tarafında her zaman tartışma konusudur. Ajanslar ise bu konuda daha şanslı. Çünkü hem yaptıkları iş (yaratıcı, dikkat çeken, eğlenceli fikirler üretmek) hem de genelde genç kitle tarafından takip edilmeleri sayesinde samimi dil kullanmak için daha uygun şartlara sahipler.

Markalar arasında başarılı bulduğum Yemek.com’un içerik ve sosyal medya yönetimi ile ilgili yazdığım yazıya buradan ulaşabilirsiniz.

Bulundukları sektör sebebiyle resmi bir dil kullanmak zorunda olanlar dışındaki tüm firmaların -cıvıtmadan- samimi bir dil kullanmaları gerektiğini savunurum. Hele ki bu firma bir ajans ise… Fakat buna rağmen bazı ajansların (ki bir kısmı ödüller kazanan büyük ajanslar) Twitter hesaplarının bile olmadığını görmek bana çok enteresan geliyor.

Ben bu yazımda kötü örneklere değil, başarılı bir sosyal medya yönetimi yapan ajansa değineceğim. Yakın zamanda Grey ile birleşen, eski adıyla 41? 29!, yeni adıyla 4129Grey. Bazı müşterilerine verdikleri sosyal medya hesap yönetimi hizmeti dışında kendi hesaplarını da çok iyi yönettiklerini düşünüyorum. “Çok lyi” derken de samimi bir dil ile, laubaliliğe kaçmadan yapılan paylaşılabilir içeriklerden bahsediyorum. 10 madde ile örneklemek gerekirse:

1-) Toplu taşıma aracı ile iş yerlerine gidenler, sabah uyku sersemliği ile iş yeri turnikelerinden geçerken giriş kartı yerine İstanbul Kart’ı çıkarttıkları olmuştur. O duruma atıfta bulunan bir paylaşım.

4129grey-sosyal-medya-yonetimi

2-) Pazartesi günleri yapılan sendrom paylaşımlarına alışkınsınızdır. Bir ajans, çoğu kişiye hitap eden böyle bir konuyu sıradan değil de aşağıdaki gibi esprili bir görsel ile ele alınca gayet güzel bir paylaşım ortaya çıkıyor.

4129grey-sosyal-medya-yonetimi-2

3-) Birçok kişinin iş hayatında karşılaştığı bir duruma dokundurma yaparsanız, insanların kendilerinden bir şey bulmasını sağlarsınız. Bu da onların, içeriğinizi paylaşma veya beğenme ihtimalini artırır.

4129grey-sosyal-medya-yonetimi-3

4-) Twitter’ın yıldız ikonunu kalp olarak değiştirmesiyle ilgili yapılan bir paylaşım.

4129grey-sosyal-medya-yonetimi-4

5-) Hem gerçek zamanlı, hem kelime oyunu yapılan başarılı bir paylaşım.

4129grey-sosyal-medya-yonetimi-5

6-) Şirket koridorunun, koridor ve bisiklet sahneleriyle bilinen The Shining filmine atıfta bulunarak paylaşıldığı bu içerik de gayet başarılı.

4129grey-sosyal-medya-yonetimi-6

7-) E tabii ki başarılarını da duyuracaklar öyle değil mi? Onu da samimi bir dil kullanarak yapıyorlar.

4129grey-sosyal-medya-yonetimi-7

8-) İş ilanlarında kalıpların kırılarak farklı içeriklerin kullanılması 2015 ile gittikçe artmaya başladı. Bazıları biraz dozu kaçırıp çok itici olmakla birlikte (İtici bir örneğe şuradan ulaşabilirsiniz) aşağıda görebileceğiniz tarzda çok cıvıtmadan yapılanlar ise gayet beğeni topluyor.

4129grey-sosyal-medya-yonetimi-8a
4129grey-sosyal-medya-yonetimi-8b

9-) Bazen de gelen yorumlara yine esprili bir dille karşılık veriyorlar.

4129grey-sosyal-medya-yonetimi-9

10-) Ve dün paylaştıkları içerikle yazımı sonlandırıyorum. 1 rakamı ile belirtmelerinden anlıyoruz ki ajansı tanıtan bir içerik serisine başlıyorlar. İçerikten de yine anlıyoruz ki bunu sıkıcı bir şekilde yapmayacaklar.

4129grey-sosyal-medya-yonetimi-10

Akin Ozcan

1985 yılının Aralık ayında Akın Özcan olarak dünyaya geldim. 2003'te Pertevniyal Anadolu Lisesi'nden, 2007'de İstanbul Üniversitesi İktisat Bölümü'nden mezun oldum. Askerlik görevimi yerine getirdikten sonra 2008 yılında Finansbank’ın ADK Pazarlama departmanında başladığım profesyonel yaşamıma, Turkcell Global Bilgi, DenizBank ve Bilyoner.com'un dijital pazarlama ve sosyal medya departmanlarında görev alarak devam ettim. Son olarak Findeks.com'un dijital pazarlama departmanında da 2 yıl çalıştıktan sonra 9 yıllık kurumsal iş hayatımı 30 Mart 2018'de noktaladım. Bugüne kadar web sitesi yönetimi, dijital proje yönetimi, içerik pazarlaması, Google ve sosyal medya reklam yönetimi, medya planlama, sosyal medya içerik yönetimi, viral pazarlama, e-mail ve SMS pazarlaması, performans pazarlaması, PR ve offline pazarlama görevlerinde yer aldım. Şu anda ise stok fotoğrafçılığı yapıyorum. Aynı zamanda da 7 yıllık yazarlık kariyerimi şu an bulunduğunuz blogumda sürdürüyorum.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.