Sosyal Medya

F8 Konferansında Duyurulan Facebook Yenilikleri

Spread the love

Hafta içinde gerçekleşen F8 konferansında açıklanan yenilikleri aşağıda bulabilirsiniz.

Facebook Messenger Platformu

Üye sayısı 600 milyonu aşan Facebook Messenger, platform olarak hayatına devam edecek. İçerisinde 40 farklı uygulama olacak ve kullanıcılar farklı özellikleri olan bu uygulamaları kullanarak birbirleriyle iletişime geçebilecek. Ek olarak, uygulama geliştiriciler de bu platform için yeni uygulamaları hayata geçirebilecekler.

Markalar İçin Messenger

Messenger için yapılan yenilikler bireylerle sınırlı kalmayıp markaları da etkiliyor. Markalar artık müşterileri ile Messenger üzerinden irtibata geçebilecek, hatta buradan sipariş bile alabilecekler.

Spherical 360 Derece Video Özelliği

Youtube’un geçtiğimiz günlerde hayata geçirdiği ve videoların farklı açılardan 360 derece izlenebildiği bu özellik yakın zamanda Facebook tarafından da yayına alınacak. Facebook’un video yenilikleri konusunda ne kadar kararlı olduğunun en güzel örneklerinden biri de açıkladığı bu yenilik.

Video Embed Özelliği

Video konusunda bir başka önemli yenilik. Herhangi bir yazıda veya sunumda video kullanmak istediğimizde ya Youtube embed kodunu kullanıyorduk ya da videoyu download edip direkt paylaşıyorduk. Ancak Facebook’un duyurduğu bu özellik ile artık Facebook’taki videoları embed kodu vasıtası ile kolayca paylaşabileceğiz.

Uygulamalar İçin Analytics

Bu yenilik ile artık mobil uygulamaların tüm istatistikleri Facebook Analytics tool’unda görülebilecek. Böylece uygulama reklamlarının da verimliliği ölçülebilecek.

LiveRail Reklam Network

Kişi hedefleme konusunda çok iddialı olan LiveRail ile Facebook’un Google’a rakip olabileceği konuşuluyor. Ancak bu durumun sert geçecek bir çarpışmadan çok gittikçe büyüyen dijital ekosisteme katkıda bulunacak tatlı bir rekabet olacağı düşünülüyor.

Akin Ozcan

1985 yılının Aralık ayında Akın Özcan olarak dünyaya geldim. 2003'te Pertevniyal Anadolu Lisesi'nden, 2007'de İstanbul Üniversitesi İktisat Bölümü'nden mezun oldum. Askerlik görevimi yerine getirdikten sonra 2008 yılında Finansbank’ın ADK Pazarlama departmanında başladığım profesyonel yaşamıma, Turkcell Global Bilgi, DenizBank ve Bilyoner.com'un dijital pazarlama ve sosyal medya departmanlarında görev alarak devam ettim. Son olarak Findeks.com'un dijital pazarlama departmanında da 2 yıl çalıştıktan sonra 9 yıllık kurumsal iş hayatımı 30 Mart 2018'de noktaladım. Bugüne kadar web sitesi yönetimi, dijital proje yönetimi, içerik pazarlaması, Google ve sosyal medya reklam yönetimi, medya planlama, sosyal medya içerik yönetimi, viral pazarlama, e-mail ve SMS pazarlaması, performans pazarlaması, PR ve offline pazarlama görevlerinde yer aldım. Şu anda ise stok fotoğrafçılığı yapıyorum. Aynı zamanda da 7 yıllık yazarlık kariyerimi şu an bulunduğunuz blogumda sürdürüyorum.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.