Sosyal Medya

Twitter Yeni Özelliğini Duyurdu: Moments (Anlar)

Spread the love
Twitter, Jack Dorsey’in yeni CEO olarak duyurulmasından sonraki ilk büyük geliştirmesini hayata geçirdi: Moments. Güncel olayların takibi açısından en kullanışlı sosyal mecra olan Twitter, tam da konseptine uygun olan bu özellik ile kullanıcıların gündemi yakalamasını daha da kolaylaştıracak. Ayrıca kullanıcılar gereksiz tweet yığınlarından sıyrılıp ilgi çeken ve daha alakalı içeriklere ulaşabilecekler.

Facebook Instant Articles özelliği taşları yerinden oynatabilir mi? Tıklayın.

Maddelerle kısaca özetlemeye çalışırsam;
– Moments, Bildirimler ile Mesajlar arasında yer alacak.
– Buraya tıkladığınızda sizi Bugün, Spor, Eğlence, Haberler gibi başlıklar karşılayacak. İstediğiniz başlığa tıklayarak konuyla ilgili popüler tweetlere sağa doğru kaydırarak ulaşabileceksiniz. Bu tweet’ler otomatik oynayan videolar, gif’ler, vine videoları veya etkileyici görseller olabilir.
– Normalde olduğu gibi Moments’ta da bir içeriği favorilere ekleme, retweet etme opsiyonları olacak. Ek olarak, bazı içerikleri topluca paylaşma seçeneği de yer alacak.
– Etkinlikler için “follow the moment” seçeneği olacak. Bu seçenek sayesinde etkinlikle ilgili Moments’ta yer alan tweet’ler direkt olarak haber akışınıza düşecek. Etkinlik bittiğinde ise tweet’ler otomatik olarak kesilecek.
– Moments’ta yer alacak tweet’ler, popülariteye göre sıralayan bir algoritma tarafından seçilmeyecek. Bu sistemi kontrol etmek için oluşturulan bir takım tarafından yönetilecek. Çünkü Twitter bu sistem ile mükemmel müşteri deneyimini hedefliyor.
– Şu anda sadece ABD kullanıcılarına açılan bu özellik, yakın zamanda diğer bölge kullanıcıları için de kullanılır hale gelecek.
twitter-moments-ornek-gorsel

Akin Ozcan

1985 yılının Aralık ayında Akın Özcan olarak dünyaya geldim. 2003'te Pertevniyal Anadolu Lisesi'nden, 2007'de İstanbul Üniversitesi İktisat Bölümü'nden mezun oldum. Askerlik görevimi yerine getirdikten sonra 2008 yılında Finansbank’ın ADK Pazarlama departmanında başladığım profesyonel yaşamıma, Turkcell Global Bilgi, DenizBank ve Bilyoner.com'un dijital pazarlama ve sosyal medya departmanlarında görev alarak devam ettim. Son olarak Findeks.com'un dijital pazarlama departmanında da 2 yıl çalıştıktan sonra 9 yıllık kurumsal iş hayatımı 30 Mart 2018'de noktaladım. Bugüne kadar web sitesi yönetimi, dijital proje yönetimi, içerik pazarlaması, Google ve sosyal medya reklam yönetimi, medya planlama, sosyal medya içerik yönetimi, viral pazarlama, e-mail ve SMS pazarlaması, performans pazarlaması, PR ve offline pazarlama görevlerinde yer aldım. Şu anda ise stok fotoğrafçılığı yapıyorum. Aynı zamanda da 7 yıllık yazarlık kariyerimi şu an bulunduğunuz blogumda sürdürüyorum.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.