SliderSosyal Medya

Twitter RT Çekilişlerindeki Katılımcı Sayısı Sorunu

Spread the love

 

Geçtiğimiz günlerde 3 adet “Niçin Uyuruz?” kitabının hediyesi için Twitter’dan bir çekiliş yaptım. İşin içerisinde değilken sorunsuz gözüken bazı süreçlerin, bizzat deneyimlendiğinde farklı yönleri öğrenilebiliyor. Twitter RT çekilişleri süreci de benim için böyle oldu. Bu öğrendiklerimi Twitter’dan flood olarak paylaşmıştım ancak bazı ufak eklemelerle birlikte daha kalıcı bir hale getirmek için blog yazısı olarak da paylaşmaya karar verdim.

Aranızda Twitter RT çekilişleri yapan veya bu tarz çekilişlere katılanlar varsa onların faydasına olacağını düşünüyorum.

  • Çekilişi başlattığımda, bittikten sonra RT edenleri ya manuel olarak bir yere yazarım ya da otomatik olarak bir site vasıtasıyla çektiririm diye düşünüyordum. Bunun için ilk başlarda epey rahattım.
  • Tweet’im kısa sürede 100 RT’yi geçti. Çok fazla birikmeden manuel olarak kaydetmeye başlamayı düşündüğümde manuel sayım için geç kalmış olduğumu fark ettim çünkü Twitter son 100 RT’den öncesini göstermiyordu.
  • Eğer tweet linkiyle bir siteden otomatik çekiliş için RT’leri çektirebileceğinizi düşünüyorsanız da Twitter APİ’leri gereği çoğu site son 100 RT üzerinden çekiliş yapıyor. Yani siz, herkes çekilişe dahil oldu sanıyorsunuz ancak aslında ilk katılanların hiç şansı olmuyor. Bu sitelere Simpliers ve Retweetpicker gibi ünlü siteler de dahil.
  • Bunu öğrendikten sonra kimsenin hakkını yememek adına aklıma gelen tek çözüm, yeni bir tweet atarak “İlk RT edenlerden biriyseniz lütfen bu tweet’in altında +1 yazın” demek oldu. Kesin çözüm değildi ama yapılacak bir şey de gözükmüyordu.
  • Sonra bir de online-cekilis(.)com sitesini denedim. Buranın yöntemi farklı olsa gerek ki tüm RT’leri çekti. Bunu, test amaçlı yaptığım çekilişlerde ilk RT edenlerden de kazananlar olduğunu görerek kontrol ettim. Yani bu site tüm retweet’leri çekilişe dahil ediyordu.
  • Hepsini çektiğini sonuç ekranındaki katılımcı sayısının yüksekliğinden de görebiliyorsunuz. Bunu gördükten sonra da gönül rahatlığıya çekilişi yaptım ve kazananları açıkladım.

Eğer Twitter’da bir çekiliş yapacaksanız hesabın sahibine çekiliş için gerekli soruları sormalısınız. Yoksa ilk RT edenlerden biriyseniz ve katılım fazlaysa aslında siz o çekilişe katılmamış oluyorsunuz. Çoğu kişinin bundan haberi olduğunu düşünmüyorum, ki çevremden konuştuğum kadarıyla herkesin şaşırdığı bir durum oldu bu.

Umarım bu yazım faydalı olmuştur. Okuduğunuz için teşekkürler.

Akin Ozcan

1985 yılının Aralık ayında Akın Özcan olarak dünyaya geldim. 2003'te Pertevniyal Anadolu Lisesi'nden, 2007'de İstanbul Üniversitesi İktisat Bölümü'nden mezun oldum. Askerlik görevimi yerine getirdikten sonra 2008 yılında Finansbank’ın ADK Pazarlama departmanında başladığım profesyonel yaşamıma, Turkcell Global Bilgi, DenizBank ve Bilyoner.com'un dijital pazarlama ve sosyal medya departmanlarında görev alarak devam ettim. Son olarak Findeks.com'un dijital pazarlama departmanında da 2 yıl çalıştıktan sonra 9 yıllık kurumsal iş hayatımı 30 Mart 2018'de noktaladım. Bugüne kadar web sitesi yönetimi, dijital proje yönetimi, içerik pazarlaması, Google ve sosyal medya reklam yönetimi, medya planlama, sosyal medya içerik yönetimi, viral pazarlama, e-mail ve SMS pazarlaması, performans pazarlaması, PR ve offline pazarlama görevlerinde yer aldım. Şu anda ise stok fotoğrafçılığı yapıyorum. Aynı zamanda da 7 yıllık yazarlık kariyerimi şu an bulunduğunuz blogumda sürdürüyorum.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.