Marka ve ReklamReklamSlider

Fahriye Evcen’in Oynadığı Koton Reklamının Analizi

Spread the love

Reklamdaki Kara Sevda şarkısını kimin söylediğini öğrenme amacıyla geldiyseniz direkt olarak sayfanın altındaki Künye başlığına inebilirsiniz. :)

Eleştirmeyi çoğu kişi sever. Hele ki sebep göstermeden, kolay yoldan sadece “Beğenmedim” diyerek içi boş eleştiriler yapmak gibi yaygın bir alışkanlık söz konusu. 

Ben de daha önce birçok reklam için hem eleştirel (ki hepsinde sebeplerimi de belirttim) hem de öven yazılar yazdım ama emin olun ki beğendiğim işlerle ilgili yazı yazarken çok daha coşkulu oluyorum. Bu yazımda da çok beğendiğim bir reklama değineceğim. Fahriye Evcen’in oynadığı Koton reklamı, son zamanlarda izlediğim en iyi yerli reklamlardan biri. Şimdi detaya inme zamanı…

Marka ve reklam üzerine yazdığım yazıları okumak isterseniz tıklayın.

Reklam Yüzü

Bir reklamın en önemli unsurlarından biri reklam yüzüdür. Hedef kitlenize uygun olması, senaryoya uyması, ön planda olma dozunun ayarlanması gibi birçok önemli noktası vardır. Tüm bunlar açısından çok uygun bir reklam yüzü seçilmiş. Fahriye Evcen bu açıdan reklama cuk oturmuş diyebilirim.

Senaryo

Gayet sade ve sonuç odaklı. Yani Serenay Sarıkaya’nın oynadığı Mavi reklamındaki gibi sizi hikayeye odaklayıp markadan koparmıyor. Neredeyse her şeyin siyah olduğu reklamda tamamen siyah kotların üzerine vurgu yapılıyor. Ayrıca Fahriye Evcen gibi tanınmış bir isim oynamasına rağmen reklam yüzü markanın ve ürünün önüne geçmemiş.

Üstelik, uzun reklamların sebep olduğu dikkat dağınıklığına yol açmayan, makul bir sürede reklam sonlanıyor.

Cover

Muhteşem bir şarkının muhteşem bir cover’ı yapılmış. Gerçekten sırf tekrar dinlemek için reklamı açtığım bile oldu. “Kara Sevda” hem rock müzik hem de pop müzik sevenlere hitap eden bir şarkı ve siyah kot reklamının yapıldığı bir senaryo için biçilmiş kaftan.

Başarılı jingle örneklerine buradan ulaşabilirsiniz.

Atıfta Bulunma

Belki de herkesin dikkatini çekmeyen bir konu. Fahriye Evcen’in sevgilisi Burak Özçivit, Kara Sevda isimli bir dizide başrol oyuncusu. Denk gelen bir durum mudur yoksa bilinçli mi yapılmıştır çok emin değilim ancak eğer bilinçli yapıldıysa bence güzel bir detay olmuş.

Künye

“Koton reklamını hangi ajans çekti?”, “Koton reklamındaki şarkıyı kim söylüyor?” vb. soruların cevaplarını da paylaşıp yazıyı sonlandıralım.

Ajans: TBWA İstanbul
Şarkıyı söyleyen: Metin Türkcan
Yönetmen: Uygar Kutlu
Müzik: Jingle House
Şarkının orijinali: Kara Sevda – Barış Manço

Akin Ozcan

1985 yılının Aralık ayında Akın Özcan olarak dünyaya geldim. 2003'te Pertevniyal Anadolu Lisesi'nden, 2007'de İstanbul Üniversitesi İktisat Bölümü'nden mezun oldum. Askerlik görevimi yerine getirdikten sonra 2008 yılında Finansbank’ın ADK Pazarlama departmanında başladığım profesyonel yaşamıma, Turkcell Global Bilgi, DenizBank ve Bilyoner.com'un dijital pazarlama ve sosyal medya departmanlarında görev alarak devam ettim. Son olarak Findeks.com'un dijital pazarlama departmanında da 2 yıl çalıştıktan sonra 9 yıllık kurumsal iş hayatımı 30 Mart 2018'de noktaladım. Bugüne kadar web sitesi yönetimi, dijital proje yönetimi, içerik pazarlaması, Google ve sosyal medya reklam yönetimi, medya planlama, sosyal medya içerik yönetimi, viral pazarlama, e-mail ve SMS pazarlaması, performans pazarlaması, PR ve offline pazarlama görevlerinde yer aldım. Şu anda ise stok fotoğrafçılığı yapıyorum. Aynı zamanda da 7 yıllık yazarlık kariyerimi şu an bulunduğunuz blogumda sürdürüyorum.

One thought on “Fahriye Evcen’in Oynadığı Koton Reklamının Analizi

  • Dark

    Koton un yeni kaban reklamındaki şarkıyı söyleyen insanı da bulabilsem iyi olacak çünkü şarkı mükemmel!!!!!

    Yanıtla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.