ReklamSosyal Medya

Adblock Yazılımı Kullanımı ve Trivago Reklamı

Spread the love

 

Çalıştığım sektör gereği işimin temelinde reklam olmasına rağmen ben bile gördüğüm reklamlardan bazen bunalıyorum. Bu durum hem TV için, hem açık hava için, hem de dijital için geçerli; fakat öncelikli alanım dijital olduğu için dijitalde yer alan reklamlar ve reklam sıklığı daha çok ilgimi çekiyor.Dijitalde her yıl biraz daha artan reklamlar, kullanıcıları bıktıracak noktaya getirebiliyor. Bu bıkkınlık, yerini ya reklam engelleyici yazılımlara ya da reklam körlüğüne bırakıyor. Bu nedendir ki standart display reklamların etkisi günbegün daha da azalıyor; çünkü artık reklamları ya hiç görmüyoruz ya da görsek bile farkında olmuyoruz.

ad-blocking-kullanim-oranlari

Standart display reklamlarının etkisinin azalması ile son 10 yıl içerisinde markaların fayda sağlayabileceği birçok reklam modeli ortaya çıktı ve çıkmaya da devam ediyor. Bu modellerden en yaygınlarından biri de video öncesi reklamlar (Adblock yazılımları, video öncesi reklamları da engelliyor).

Dozunu ayarlayamadığınızda çok rahatsız edici olabilen bu reklamlar, geçtiğimiz aylarda yaptığım aşağıdaki ankette de ipi göğüsleyen reklam türü olmuştu (Bu reklamların ağırlıklı olarak Youtube’da yer aldığını unutmamak gerek).

dijital-reklam-rahatsizligi

Gelelim bu yazıyı asıl yazma sebebime: Trivago… Reklam frekansını çok abartan marka görmüştüm ancak bu kadarını ilk defa görüyorum. Youtube veya diğer video sitelerinde ne zaman bir video açsam, karşımda Trivago. Sonra tekrar Trivago, tekrar ve tekrar… Çok fazla kişiye ulaşmak isterken insanları bu kadar bıktırmak çok kötü bir reklam stratejisi. Her türlü ayarın yapılabildiği dijital reklamlarda sıklık ayarının yapılmamasının altında yatan nedeni merak etmiyor değilim.

İlk başlarda “Acaba bana mı bu kadar denk geldi?” diye düşünüyordum; ancak Twitter hesabımdan yaptığım anket durumun hiç de öyle olmadığını gösterdi. 4 şık olarak yayınladığım ankette “Çok fazla gördüm, bıktım artık!” şıkkı açık ara önde bitirdi.

trivago-reklamini-gorme-orani

Özetlemem gerekirse dijitalde yapılan reklamların, özellikle de video reklamların sıklık ayarını iyi yapmazsanız, kaybınız kazancınızdan daha fazla olabilir. Çok kişiye ulaşacağım derken insanlarda markanıza karşı bir bıkkınlık hissiyatı oluşturabilirsiniz. Zaten reklam engelleyici yazılımlar sayesinde birçok kişiye ulaşamıyorsunuz, ulaşabildiklerinizi de kendinizde soğutmayın. Aman dikkat!

Akin Ozcan

1985 yılının Aralık ayında Akın Özcan olarak dünyaya geldim. 2003'te Pertevniyal Anadolu Lisesi'nden, 2007'de İstanbul Üniversitesi İktisat Bölümü'nden mezun oldum. Askerlik görevimi yerine getirdikten sonra 2008 yılında Finansbank’ın ADK Pazarlama departmanında başladığım profesyonel yaşamıma, Turkcell Global Bilgi, DenizBank ve Bilyoner.com'un dijital pazarlama ve sosyal medya departmanlarında görev alarak devam ettim. Son olarak Findeks.com'un dijital pazarlama departmanında da 2 yıl çalıştıktan sonra 9 yıllık kurumsal iş hayatımı 30 Mart 2018'de noktaladım. Bugüne kadar web sitesi yönetimi, dijital proje yönetimi, içerik pazarlaması, Google ve sosyal medya reklam yönetimi, medya planlama, sosyal medya içerik yönetimi, viral pazarlama, e-mail ve SMS pazarlaması, performans pazarlaması, PR ve offline pazarlama görevlerinde yer aldım. Şu anda ise stok fotoğrafçılığı yapıyorum. Aynı zamanda da 7 yıllık yazarlık kariyerimi şu an bulunduğunuz blogumda sürdürüyorum.

2 thoughts on “Adblock Yazılımı Kullanımı ve Trivago Reklamı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.