Dijital PazarlamaPazarlamaPazarlama StratejileriPopülerSosyal Medya

Survivor All-Star Yarışmacılarının Pazarlama Teknikleri ve Stratejileri

Spread the love
Neredeyse yayınlandığı her gün reyting sıralamasında en tepede bulunan Survivor All-Star, birbirinden farklı ve renkli karakterleri ekranlara taşıdı. Her ne kadar bu akşam yapılacak finalde sadece 2 kişi yarışacak olsa da yakın geçmişte elenen yarışmacılar hafızalarda birçok iz bıraktı.

20-maddede-plaza-dili-ve-hayati

Peki bu yarışmacılar plaza hayatına girip bir şirketin pazarlama departmanında çalışsalardı, hangi pazarlama tekniğini kullanarak başarılı olabilirlerdi? Beraber göz atalım:

Hakan – Google Adwords

hakan-survivor-all-star-fotograf

Her attığı adımdan önce gerekli hesaplamaları yapan, optimum faydayı sağlamak için her türlü değişkeni anlık olarak analiz eden yapısından dolayı Hakan, Google Adwords pozisyonu için biçilmiş bir kaftan. Adwords hesabını Hakan’a teslim edin, arkanıza yaslanıp sonuçları beklemeye başlayın.

Serenay – SEO

serenay-survivor-all-star-fotograf
“Annem için”, “şükürler olsun”, “kurtlar sofrasında kaldım” gibi anahtar kelimeleri başarıya giden yolda en verimli şekilde kullanan Serenay, tam anlamıyla potansiyel bir SEO uzmanı! Üstelik metotları farklı olsa da Google Adwords (Hakan) ile aynı amaca (en üstte yer almak) sahip olmaları, Serenay’ı SEO uzmanı pozisyonuna bir adım daha yaklaştırıyor.

Doğukan – Doğal Reklamcılık

dogukan-survivor-all-star-fotograf
Hiçbir kavgayı başlatmayarak, dedikodulardan mümkün olduğunca uzak durarak, stratejik konuşmalarda bulunmayarak doğal bir duruş sergiledi. Ancak konsey günlerinde yaptığı kritik hamlelerle stratejik davranarak karşı tarafa çaktırmadan sonuca gitmeyi hedefleyen Doğukan, doğal reklamcılık işini en iyi yapacak olan kişidir.

Begüm – Growth Hacking

begum-survivor-all-star-fotograf
Yarışmanın başlarında pek göz önünde olmamasına rağmen ilerleyen aşamalarda adanın popüler isimleri Hilmicem ve Turabi ile kurduğu kuvvetli bağlar sayesinde bir anda popülerlik anlamında büyüme gösteren Begüm, tam bir Growth Hacker! Hele ki bir start-up şirketiyseniz, Begüm o şirketin personel listesine ilk yazılması gereken elemandır.
growth-hacking-growth-hacker-nedir

Hilmicem – Sosyal Medya Pazarlaması

hilmicem-survivor-all-star-fotograf
Sosyal kişiliği, herkesle olan olumlu ilişkileri sayesinde etkileşim yaratabilme özelliği ile sosyal medya pazarlamasını Hilmicem yapmayacak da kim yapacak? Üstelik ufak sürtüşmeler yaşasa da saygısından ödün vermeyen yapısı, müşterilerle sosyal medya üzerinden pozitif bir iletişim sağlayacağı için şirketi bir adım ileriye taşıyacaktır.

Turabi – İçerik Pazarlaması

turabi-survivor-all-star-fotograf
Tüm konuşmalarında ya mani okuyan ya da çok bilinen veya kendince uyarladığı özlü sözleri kullanan Turabi, adeta içerik pazarlaması için doğmuş. Özlü sözleri ile sürdürebilir içerik, yaptığı spor odası ile fayda sağlayan ve paylaşılabilir içerik oluşturmanın örneklerini gösteriyor. Gücünü sosyal medya pazarlamasından (Hilmicem) alıyor.
icerik-pazarlamasi-nedir-nasil-yapilir

Bozok – Agresif Pazarlama

bozok-survivor-all-star-fotograf
Çok kısa sürede Sahra, Hasan, Hakan, Begüm ile sert diyaloglara girerek dört koldan kendini ifade etmeye çalışan Bozok, agresif pazarlama konusunda rakip tanımıyor. Özellikle patates satışı alanında faaliyet gösteren şirketlerin Bozok’u göz ardı etmemesi gerekiyor.

Hasan – Geleneksel Pazarlama

hasan-survivor-all-star-fotograf
İlk günden itibaren alışılmış çizgisinde devam eden, hiçbir farklı strateji denemesinde bulunmayıp bildiği yoldan ilerleyerek geniş kitlelere ulaşan Hasan için geleneksel pazarlama olmazsa olmaz bir teknik. Dijital pazarlama tekniklerinin önemi yıldan yılda artsa da, geleneksel pazarlama her zaman önemini koruyacağı için bu yarışmacı şirketin vazgeçilmezi.

Merve Aydın – Mobil Pazarlama

merve-aydin-survivor-all-star-fotograf
Milli atlet olan yarışmacı, oyunlardaki müthiş hızıyla her zaman bir adım öne çıktı ve bu hızı sayesinde oyun kazandırdığı için takım arkadaşları ona çok önem verdi. Hem bu hız özelliği hem de takımda tek kalmasına rağmen dimdik ayakta kalarak sürdürdüğü önlenemez yükselişi, mobil pazarlama ile benzerlik gösteriyor. Mobil pazarlama departmanı Merve’ye emanet.
mobil-pazarlama-istatistikleri

Anıl – Viral pazarlama

anil-survivor-all-star-fotograf
Yaşadığı sakatlık ve uzun süre oyunlarda yer alamaması, gerek Hakan gerekse Gönüllüler takımı tarafından çokça konuşuldu. Aktif rol alamadığı zamanlarda bile dilden dile konuşulması sayesinde gündemde kalmayı başaran ve aldığı kilolar ile sosyal medyada da adından bolca söz ettiren Anıl, tam bir viral pazarlama uzmanı.
basarili-viral-reklam-ornekleri

BONUS

Acun – Halil Pazarlama

acun-survivor-all-star-fotograf
Yurt dışında gördüğü ürünleri kapımıza kadar başarılı bir şekilde getirmesi ile Acun, gerçek bir Halil Pazarlama.
Ne de olsa: Halil Pazarlama, Halil Pazarlama, Halil Pazarlama, kapımızda!
halil-pazarlama-bizimkiler-dizisi

Not: Bu yazım Pazarlamasyon.com‘da da yayınlanmıştır.

tusbeyinlicom-ana-sayfa
reklam-analizleri

Akin Ozcan

1985 yılının Aralık ayında Akın Özcan olarak dünyaya geldim. 2003'te Pertevniyal Anadolu Lisesi'nden, 2007'de İstanbul Üniversitesi İktisat Bölümü'nden mezun oldum. Askerlik görevimi yerine getirdikten sonra 2008 yılında Finansbank’ın ADK Pazarlama departmanında başladığım profesyonel yaşamıma, Turkcell Global Bilgi, DenizBank ve Bilyoner.com'un dijital pazarlama ve sosyal medya departmanlarında görev alarak devam ettim. Son olarak Findeks.com'un dijital pazarlama departmanında da 2 yıl çalıştıktan sonra 9 yıllık kurumsal iş hayatımı 30 Mart 2018'de noktaladım. Bugüne kadar web sitesi yönetimi, dijital proje yönetimi, içerik pazarlaması, Google ve sosyal medya reklam yönetimi, medya planlama, sosyal medya içerik yönetimi, viral pazarlama, e-mail ve SMS pazarlaması, performans pazarlaması, PR ve offline pazarlama görevlerinde yer aldım. Şu anda ise stok fotoğrafçılığı yapıyorum. Aynı zamanda da 7 yıllık yazarlık kariyerimi şu an bulunduğunuz blogumda sürdürüyorum.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.