Gülben Ergenli Şok Reklamının Analizi ve Yorumları
Ayrı başlıklara ayırmak yerine reklamı 4 madde ile özetleyeceğim. Bu maddelere geçmeden önce isterseniz aşağıdaki butonlara tıklayarak diğer reklam analizlerini de okuyabilirsiniz.
- Reklamların en nihayetinde bir ürünü veya hizmeti tanıtmak amaçlı çekildiğini ve doğal senaryolar olmadığını hepimiz biliyoruz. Ancak doğal olduğunu iddia edip, prodüksiyonu olabildiğince yapay hazırlamak gerçekten büyük başarı.
- Çok ama çok kötü oyunculuk. 100 kişiye sorsak tahminim 1 kişi bile oyuncuların gerçekten şaşırdığına inandığını söylemez. Hadi oradaki kişiler halktan biri değil, ajanstan seçilmişler orasını anladık. Peki o ajansın en kötü rol kabiliyetine sahip oyuncularını seçmeyi nasıl başardınız?
- Oyunculuklar gibi, yapıldığı iddia edilen plastik makyaj da doğallıktan çok uzak. O kadar uğraşılan plastik makyaj tek bir hamlede kolayca çıkartılamaz. Hele Gülben Ergen’in kasiyer rolünde olduğu son reklamda taktığı burun tam bir fiyasko.
- Markanın ismi Şok olduğu için bu kelime kullanılarak reklama espri katılmak istenmiş. Bunun için de “sözde” şaşıran oyuncuların hepsi reklamın sonunda “Ay resmen şoktayım” cümlesini kuruyor. Hepsi kuruyor bu cümleyi. Ne tesadüf değil mi?
3.reklamın 10.saniyesinde görüleceği gibi tüm reyon rafları yerden yukarıya aynı makarna ile dolu olmasına rağmen Gülben Ergen üst rafları beli nedeniyle uzanamayıp müşteri kılığındaki ajans elemanından yardım istiyor. Eleman da güya teyzeye yardım etmek için gidip en üst rafa uzanıyor. Neden?