İstatistikSosyal Medya

2014’ün Sosyal Medya İstatistikleri (İnfografik)

Spread the love
1) Sosyal ağlara mobilden erişim gittikçe artıyor. Şu anda %40 olarak bu oranın daha da yukarılara çıkacağı şüphesiz. Facebook kendi platformu için bu rakamın %30 olduğunu bu yaz açıkladı. Ortalamanın daha yüksek olma sebebi ise Instagram ve Twitter’ın genelde mobilden erişim için daha uygun platformlar olması.
2) Aktif kullanıcı sayılarında en büyük gelişimi Tumblr (%120 artış) ve Pinterest (%110 artış) gösterdi. Görsel içerik tüketiminin günden güne arttığının güzel bir ispatı.
3) Mobilin yükselen yıldızı: Snapchat. %56’lık bir büyüme kaydeden Snapchat, mobildeki rakiplerinin çok ilerisinde. Kullanıcı kitlesinin %71’ini 25 yaş altı kişilerin oluşturması da ilgi çeken diğer bir istatistik.
4) Tumblr ve Pinterest en genç kitleye sahip olma konusunda da kol kola. Bu 2 sosyal ağ kullanıcılarının %70’i 16-34 yaş aralığında. Facebook ise en yaşlı kitleye sahip (Her 4 kişiden biri 45 yaş üstü).
5) Sosyal ağlar arasında kullanıcı sayısı olarak 1. hala Facebook. Fakat organik erişimin gittikçe düşmesinden dolayı markalar, bütçe planlamasını yaparken biraz daha diğer mecralara kayabilirler.
6) Youtube, online kullanıcı/toplam kullanıcı oranı sıralamasında %85 ile 1. sırada. Her ay 6 milyar video izlenirken, her dakika 100 saatlik video yüklemesi yapılıyor.
7) Birden fazla mecra kullanımı gittikçe artıyor. Eylül 2014’te 16-64 yaş aralığındaki kullanıcıların %91’i Facebook, Twitter, Youtube veya Google Plus’ı ziyaret etti. Üstelik %19’u bu 4 mecrayı da kullandı.
2014-sosyal-medya-istatistikleri-infografik

Akin Ozcan

1985 yılının Aralık ayında Akın Özcan olarak dünyaya geldim. 2003'te Pertevniyal Anadolu Lisesi'nden, 2007'de İstanbul Üniversitesi İktisat Bölümü'nden mezun oldum. Askerlik görevimi yerine getirdikten sonra 2008 yılında Finansbank’ın ADK Pazarlama departmanında başladığım profesyonel yaşamıma, Turkcell Global Bilgi, DenizBank ve Bilyoner.com'un dijital pazarlama ve sosyal medya departmanlarında görev alarak devam ettim. Son olarak Findeks.com'un dijital pazarlama departmanında da 2 yıl çalıştıktan sonra 9 yıllık kurumsal iş hayatımı 30 Mart 2018'de noktaladım. Bugüne kadar web sitesi yönetimi, dijital proje yönetimi, içerik pazarlaması, Google ve sosyal medya reklam yönetimi, medya planlama, sosyal medya içerik yönetimi, viral pazarlama, e-mail ve SMS pazarlaması, performans pazarlaması, PR ve offline pazarlama görevlerinde yer aldım. Şu anda ise stok fotoğrafçılığı yapıyorum. Aynı zamanda da 7 yıllık yazarlık kariyerimi şu an bulunduğunuz blogumda sürdürüyorum.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.