Sosyal Medya

Twitter’da Kimler, Neden Unfollow Ediliyor?

Spread the love
Diğer platformlara nazaran Twitter listemizde çok daha fazla tanınmadık insan mevcuttur. Bunun da en büyük sebebi Twitter’ın genel konsepti nedeniyle çoğu kullanıcının güvenlik ayarlarını açık tutması ve bunun sonucunda da herkesin istediği kişiyi takip edebilmesidir. Tabi bu kadar çok tanınmadık kişi olması, bir süre sonra unfollow edilme sayısının da artma ihtimalini beraberinde getiriyor.
Unfollow edilmek bir kesim için önemli olmayabilir ama bu durumu gerçekten önemseyenler de mevcut. Hatta geçen gün Twitter’da “Unfollow edeceksiniz diye tweet giremiyorum.” yazan birine bile rastladım. İşte bu ve bunun gibi unfollow edilmek istemeyen kullanıcılar için bu yazım bir yardımcı rehber niteliğinde olacaktır. Peki kimler unfollow edilir ve kullanıcıların yüzde kaçı bu kişileri unfollow ettiğini belirtir? Gelin birlikte inceleyelim:
1-) %52: Sık aralıklarla tweet atanlar. Sürekli aynı kişiden tweet görülmesi bir süre sonra diğer kullanıcılarda bıkkınlık yaratıyor ve unfollow kaçınılmaz oluyor. Kullanıcıların %52′si, çok sık tweet atanları unfollow ettiğini belirtiyor.
2-) %48: Çok fazla kendini beğenmiş, ahlak dışı tweet girenler. Bu tarz kullanıcıları unfollow ettiğini söyleyenlerin oranı da göz ardı edilemeyecek kadar yüksek.
3-) %47: Sürekli spam tweet atanlar. Bu tarz kişilerin başkalarına rahatsızlık vermesi gayet doğal bir durumdur.
4-) %43: Çok fazla ilgi çekici olmayanlar. Sıradan kişilerin takip edilmesi çok uzun süreli olmaz.
5-) %29: Sürekli kendini tekrar edenler.  Bir çok şeyin tekrarı insanı sıkar, bu da Twitter’da unfollow edilme olarak kendini gösteriyor.
6-) %29: Tabi-i caize “otomatiğe bağlayanlar”. Bu tarz kullanıcılar diğer kullanıcıları rahatsız etmekte ve bu rahatsızlığın sonucu da yukarıdaki maddelerin sonucu ile aynı olmakta.
7-) %28: Amatör bir şekilde etrafa saldıranlar. Bu tweetlere yer verenler bir süre sonra bıkkınlık yaratıyor. Hepimizin listesinde bu tarz kullanıcılar muhakkak mevcuttur.
8 -) %28: Çok fazla talepte bulunanlar. Bunların en başında sanırım “Lütfen retweet edin” diyenler geliyordur.
9-) %27: Varlığı ile yokluğu bir olanlar. Birçok kişi listesinde çok sessiz birini gördüğünde artık onu takip etmenin gereksiz olduğunu düşünüyor.
10-) %22: Foursquare check-in’lerine otomatik olarak buradan da yer verenler. Bu tweetler unfollow edilmek için biçilmiş bir kaftan :)
11-) %21: Başkaları ile etkileşime açık olmayan tweet girenler.
12-) %18: Dilbilgisi katilleri! Bir süre sonra diğer kullanıcıların gözünde basit bir imaj çiziyorlar. Bu da unfollow edilmelerine sebep oluyor.
13-) %17: Re-tweet etmenin ayrı bir anlamı vardır. Ama bunun da dozunu iyi ayarlamalı, çok fazla re-tweet edip diğer kullanıcılara rahatsızlık vermemeliyiz.
14-) %16: Diğer kullanıcılarla direkt mesaj yoluyla iletişim kuranlar. Bu davranış sıklaşırsa karşı taraf bunu taciz gibi hissedecek ve kullanıcıyı unfollow edecektir.
15-) %10: Hashtag fanatikleri. Sürekli olarak trend topic’leri takip edip onlarla ilgili tweet atanlar da bir süre sonra unfollow gerçeği ile yüzleşebiliyor.
Bunların dışında kalan maddelerin birkaçını da paylaşalım: Sürekli alıntı yapanlar, negatif tweet fanatikleri, olumlu yorumların hepsini re-tweet eden markalar, takipçi/takip edilen oranını ön plana çıkarıp bununla övünenler…

Akin Ozcan

1985 yılının Aralık ayında Akın Özcan olarak dünyaya geldim. 2003'te Pertevniyal Anadolu Lisesi'nden, 2007'de İstanbul Üniversitesi İktisat Bölümü'nden mezun oldum. Askerlik görevimi yerine getirdikten sonra 2008 yılında Finansbank’ın ADK Pazarlama departmanında başladığım profesyonel yaşamıma, Turkcell Global Bilgi, DenizBank ve Bilyoner.com'un dijital pazarlama ve sosyal medya departmanlarında görev alarak devam ettim. Son olarak Findeks.com'un dijital pazarlama departmanında da 2 yıl çalıştıktan sonra 9 yıllık kurumsal iş hayatımı 30 Mart 2018'de noktaladım. Bugüne kadar web sitesi yönetimi, dijital proje yönetimi, içerik pazarlaması, Google ve sosyal medya reklam yönetimi, medya planlama, sosyal medya içerik yönetimi, viral pazarlama, e-mail ve SMS pazarlaması, performans pazarlaması, PR ve offline pazarlama görevlerinde yer aldım. Şu anda ise stok fotoğrafçılığı yapıyorum. Aynı zamanda da 7 yıllık yazarlık kariyerimi şu an bulunduğunuz blogumda sürdürüyorum.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.