İstatistikSosyal Medya

Euro 2012’nin Twitter Şampiyonları

Spread the love
Birçok kadının bitmesi için gün saydığı ancak erkeklerin iple çektiği ve 2 yılda bir kavuştukları Avrupa Şampiyonası & Dünya Kupası organizasyonlarından birini daha geride bıraktık. Son turnuvalarda olduğu gibi sonuç yine değişmedi. Avrupa Şampiyonası’nın tanımı bu gidişle “Birçok ülkenin katıldığı ve sonunda İspanya’nın kazandığı bir turnuva.” olarak değişecek. Ben dahil büyük bir çoğunluğun finalde İtalya’yı tuttuğuna eminim ama İspanya yine kimseyi yanıltmadı.
Böyle bir büyük turnuvanın en çok konuşulduğu yerlerden bir tanesi de doğal olarak Twitter oldu. Toplam 11.900.000 tweet’in atıldığı turnuvanın ayrıntılı Twitter rakamlarını theScore’un hazırladığı infografik yardımıyla inceleyelim.
Turnuvanın açılış ve final günlerinde 1 milyonun üzerinde tweet atıldı. Bu 2 günü takip eden ve en çok tweet’in atıldığı 3. günde ise, penaltılara giden ve İtalya’nın tur atladığı İtalya-İngiltere maçı sahnelenmişti.
Takım bazında tweet sıralamasına baktığımızda, şampiyon İspanya’nın 1., finalist İtalya’nın 3. olduğunu görüyoruz. Turnuvaya çeyrek finalde veda edenİngiltere’nin 2. sırada yer alması dikkat çekici bir durum.
Oyuncuların tweet şampiyonu ise kimsenin şaşırmayacağı bir isim: Cristiano Ronaldo. Bu ismi İtalya’nın sıradışı oyuncusu Mario Balotelli ve turnuvanın gol kralı Fernando Torres izliyor.
En çok retweet edilenler sıralamasında; ünlü basketbolcu Lebron James’in İspanya’yı kutladığı tweet’i ilk sırada yer alırken bunu, SoccerProblems’ınEuro 2012’nin NBA Finalleri’nden daha ilgi çekici olduğunu belirttiği tweet ve İspanyol futbolcu David Luiz’in arkadaşlarını tebrik ettiği tweetizledi.
Son olarak da en çok hangi konularda tweet atıldığına bakalım. Atılan gollerle ilgili 457.605, hakemlerle ilgili 72.102, çıkartılan kartlarla ilgili 31.821 ve futbolcuların aldatmaya yönelik hareketleriyle ilgili de 10.047 tweet girilmiş.

Akin Ozcan

1985 yılının Aralık ayında Akın Özcan olarak dünyaya geldim. 2003'te Pertevniyal Anadolu Lisesi'nden, 2007'de İstanbul Üniversitesi İktisat Bölümü'nden mezun oldum. Askerlik görevimi yerine getirdikten sonra 2008 yılında Finansbank’ın ADK Pazarlama departmanında başladığım profesyonel yaşamıma, Turkcell Global Bilgi, DenizBank ve Bilyoner.com'un dijital pazarlama ve sosyal medya departmanlarında görev alarak devam ettim. Son olarak Findeks.com'un dijital pazarlama departmanında da 2 yıl çalıştıktan sonra 9 yıllık kurumsal iş hayatımı 30 Mart 2018'de noktaladım. Bugüne kadar web sitesi yönetimi, dijital proje yönetimi, içerik pazarlaması, Google ve sosyal medya reklam yönetimi, medya planlama, sosyal medya içerik yönetimi, viral pazarlama, e-mail ve SMS pazarlaması, performans pazarlaması, PR ve offline pazarlama görevlerinde yer aldım. Şu anda ise stok fotoğrafçılığı yapıyorum. Aynı zamanda da 7 yıllık yazarlık kariyerimi şu an bulunduğunuz blogumda sürdürüyorum.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.