Sosyal Medya

Facebook’un Yeni Emojileri Nedir? Neleri Değiştirir?

Spread the love
Sosyal medyanın devleri yeniliklerini duyurmaya devam ediyor. Twitter’ın Moments özelliğini duyurmasından sonra şimdi de Facebook, gelip gelmeyeceği çok merak edilen dislike butonu konusuna açıklık getirdi. Facebook dislike butonu yerine, farklı duyguları ifade etmek için kullanılabilecek 6 farklı emojiyi yayına almaya hazırlanıyor.

Bu yazıma geçmeden önce, Facebook’un dislike butonunu neden tercih etmeyeceğine değindiğim yazımı okumak için buraya tıklayabilirsiniz.

survivor-all-star-pazarlama
Şimdi de bu yazının asıl konusuna olan emojilerin biraz detayına inelim.

Özet

  • Emojilerin temsil ettiği duygular: Aşk, kahkaha, mutluluk, şaşkınlık, üzüntü ve öfke.
  • Bu emojiler haber akışınızdaki tüm içeriklerin altında gözükecek. Yani arkadaşınızın, herhangi bir sayfanın veya bir reklam içeriğine tepki olarak bu emojilerden birini kullanabileceksiniz.
  • Şimdilik Messenger, Instagram veya Facebook’a ait diğer uygulamalarda bu emojilere yer verilmeyecek.
  • Yeni emojiler; mobilde like butonuna dokunduğunuzda, masaüstünde ise like’a tıkladığınızda veya üstüne geldiğinizde ortaya çıkacak.
  • Emojiler ilk olarak İspanya ve İrlanda’da test edilecek. Bunun sebebi de bu 2 ülkedeki kullanıcılarının, diğer ülke kullanıcılarına göre daha az yabancı arkadaşa sahip olmaları. Yani İspanyolların arkadaş listesinin genelde İspanyollardan, İrlandalıların da yine İrlandalılardan oluştuğu tespit edilmiş. Facebook, geniş olmayan test gruplarının daha gerçekçi sonuçlar vereceğini düşünüyor.
facebook-yeni-emojileri

Neden Tercih Edildi?

  • Facebook ürün direktörü Mosseri, kullanıcıların beğeni dışındaki duygularını da ifade etmek istedikleri konusunda birçok geri bildirim aldıklarını belirtiyor.
  • Mosseri ayrıca giderek artan mobil kullanımı sırasında kullanıcıların duygularını yazarak anlatmaya üşendiğini ve hissettiklerini kısa yoldan ifade etmek istediklerini söylüyor.

Neler Değişecek?

  • Sayfa sahipleri veya reklamverenler, içerikleriyle ilgili daha ayrıntılı bilgiye sahip olabilecekler. Şu anda sadece beğeni ve paylaşım sayılarını görebiliyorlarken, yeni emojilerle birlikte insanların daha detaylı duygularına erişebilecekler.
  • Facebook’a da fayda sağlayacak elbette. Bu duygulardan edinilen dataları kullanarak sunacağı yeni reklam opsiyonları, Facebook’a yeni bir gelir yolu daha açacak.
Kaynak: Techcrunch.com

Akin Ozcan

1985 yılının Aralık ayında Akın Özcan olarak dünyaya geldim. 2003'te Pertevniyal Anadolu Lisesi'nden, 2007'de İstanbul Üniversitesi İktisat Bölümü'nden mezun oldum. Askerlik görevimi yerine getirdikten sonra 2008 yılında Finansbank’ın ADK Pazarlama departmanında başladığım profesyonel yaşamıma, Turkcell Global Bilgi, DenizBank ve Bilyoner.com'un dijital pazarlama ve sosyal medya departmanlarında görev alarak devam ettim. Son olarak Findeks.com'un dijital pazarlama departmanında da 2 yıl çalıştıktan sonra 9 yıllık kurumsal iş hayatımı 30 Mart 2018'de noktaladım. Bugüne kadar web sitesi yönetimi, dijital proje yönetimi, içerik pazarlaması, Google ve sosyal medya reklam yönetimi, medya planlama, sosyal medya içerik yönetimi, viral pazarlama, e-mail ve SMS pazarlaması, performans pazarlaması, PR ve offline pazarlama görevlerinde yer aldım. Şu anda ise stok fotoğrafçılığı yapıyorum. Aynı zamanda da 7 yıllık yazarlık kariyerimi şu an bulunduğunuz blogumda sürdürüyorum.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.