Sosyal Medya

Facebook Yeni Özelliği “Add A Link” ile Google’a Meydan Okuyor

Spread the love
Facebook geliştirdiği veya geliştirmekte olduğu her yenilikle piyasadaki en büyük oyuncu olmayı amaçladığını ispatlıyor. Şimdilerde test aşamasında olduğu “Add  A Link” özelliği de bunun bir göstergesi.
Şu an Facebook mobil cihazlarımızdan beğendiğimiz bir linki paylaşmak istediğimizde önce o linki tarayıcıda açıp kopyalamamız, sonra tekrar uygulamaya geri dönüp yapıştırmamız gerekiyor. İşte Facebook bu zorluğu ortadan kaldıracak yeni özelliğini test etmeye başladı.

Facebook’un F8 konferansında açıkladığı yenilikleri görmek için buraya tıklayabilirsiniz.

Nedir Add A Link?

Facebook’un, tüm dünyada içerik denince ilk akla gelen kaynak olma projesi yolunda test ettiği yeni bir özelliktir.

Facebook algoritmasındaki son değişiklikler neler? Markalar bu değişiklikler karşısında neler yapabilir? Okumak için tıklayın.

Ne İşe Yarayacak?

Klasik arama motoru gibi ile çalışacak bu özellik sayesinde kullanıcılar aradıkları konuyu bu arama kutucuğuna yazarak Facebook’ta paylaşılan alakalı içeriklerin listesini görebilecek (çok paylaşılan ve popüler içerikler daha üstlerde yer alacak) ve onları eklemek istedikleri yorumlarla birlikte paylaşabilecekler. Üstelik paylaşımdan önce içeriğin önizlemesi de görülebilecek. Facebook yetkilileri,1 trilyondan fazla post’un indexleneceğini ve bu sayede Google’a rakip olacaklarını belirtiyor.

facebook-add-a-link-ornek-ekran-goruntusu

Neler Değişecek?

Bu özellik tabii ki sadece link paylaşımını kolaylaştırmak için yapılmadı. Olabilecek gelişmelere kısaca bakacak olursak;
  • Facebook’ta gezinen kullanıcılar bir içeriği ararken, bu sosyal mecradan çıkmadan istediği içeriğe erişebilecek.
  • Son zamanlarda organik erişimin azalması ile yayıncıları üzen Facebook tekrar cazibesini artıracak. Ek bilgi: Facebook, %25 ile web sitelerine trafik sağlayan sosyal mecralar arasında açık ara lider.
  • Daha büyük kitlelere ulaşabileceklerini düşünen yayımcılar ve içerik üreticileri artık daha fazla haber ve içerik paylaşmaya başlayacaklar.
  • Kullanıcılar tarafından çok paylaşılan içeriklerin listenin üstlerinde yer almasından dolayı yayıncılar içerik kalitelerini artırmak için tüm kaynaklarını kullanacaklar.
  • Organik olarak içeriklerinin yayılmasını sağlayamayan yayıncılar ve içerik üreticileri, bu yayılımı reklam ile sağlamaya çalışacaklar. Yani yine Facebook kazanacak.
  • Google aramalarında olduğu gibi listenin ilk sıralarında yer almak isteyenler reklam yoluna başvuracaklar. Çünkü listenin üstlerinde en çok aranan ve paylaşılan içerikler yer alacak.
  • Kullanıcıların ve arkadaşlarının hangi içerikleri ve yayıncıları tercih ettiklerinin bilgisini toplayan Facebook, reklam modellemelerinde kullanabileceği yeni bir dataya sahip olacak.
facebook-add-a-link-ornek-ekran-goruntusu-2
 

Akin Ozcan

1985 yılının Aralık ayında Akın Özcan olarak dünyaya geldim. 2003'te Pertevniyal Anadolu Lisesi'nden, 2007'de İstanbul Üniversitesi İktisat Bölümü'nden mezun oldum. Askerlik görevimi yerine getirdikten sonra 2008 yılında Finansbank’ın ADK Pazarlama departmanında başladığım profesyonel yaşamıma, Turkcell Global Bilgi, DenizBank ve Bilyoner.com'un dijital pazarlama ve sosyal medya departmanlarında görev alarak devam ettim. Son olarak Findeks.com'un dijital pazarlama departmanında da 2 yıl çalıştıktan sonra 9 yıllık kurumsal iş hayatımı 30 Mart 2018'de noktaladım. Bugüne kadar web sitesi yönetimi, dijital proje yönetimi, içerik pazarlaması, Google ve sosyal medya reklam yönetimi, medya planlama, sosyal medya içerik yönetimi, viral pazarlama, e-mail ve SMS pazarlaması, performans pazarlaması, PR ve offline pazarlama görevlerinde yer aldım. Şu anda ise stok fotoğrafçılığı yapıyorum. Aynı zamanda da 7 yıllık yazarlık kariyerimi şu an bulunduğunuz blogumda sürdürüyorum.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.