Dijital PazarlamaSosyal Medya

Pepsi’den Sosyal Medya Kampanyası: Pepsi ile Görelim Seni

Spread the love
Pepsi, Nisan sonunda ilgi çekici bir sosyal medya kampanyası başlattı.  Tamamen sosyal kanallar üzerinden yapılan eylemler sonucu katılım sağlanan yarışmalar neticesinde kazananlar çeşitli ödüllerin sahibi oluyor. Ödüllerin arasında en büyük olanı, Cem Yılmaz’ın yeni filmi “Ali Baba ve 7 Cüceler” filmine oyuncu olarak yer almak.
Film çekimlerine ve filmin galasına katılma hakkı elde etmek de diğer büyük ödüller. Ucunda bu kadar büyük ödüller olunca kampanyanın etkisi de büyük oluyor.
Ben de bu güzel kurgulu sosyal medya kampanyasını paylaşmak istedim. İşte kampanyanın 3 etabı:

Öncesinde 2015’in başarılı içerik pazarlaması örneklerini görmek isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.

1.Etap: Filmin Adını Tahmin Et; Görelim Seni

Bu etap sonlanmış durumda. 27-29 Nisan tarihleri arasında Pepsi’nin sosyal medya hesaplarından verilen ipuçlarından yola çıkarak Cem Yılmaz’ın yeni filminin ismini #GörelimSeni hashtag’ini kullanarak tahmin etmeye çalıştılar. Cücelerin Sessizliği, Ali Baba ve 7 Cüceler, Ali Baba İstanbul’da ve Cücelerin Yükselişi seçenekleri arasından doğru tahmini yapanlardan 100 kişi çekiliş ile belirlendi ve sinema bileti hediye edildi.

2.Etap: Oyunculuğunu Göster; Görelim Seni

Bu etap, en büyük ödül olan film oyunculuğunun kazanılacağı etap olduğu için büyük önem arz ediyor. Yarışmaya katılmak için 04-15 Mayıs arasında pepsiilegorelimseni.com web sitesinde belirtilen 6 eski Türk filmi karakterinden birinin canlandırdığı videonun #GörelimSeni hashtag’i ile Twitter’dan paylaşılması gerekiyor. Jüri tarafından seçilerek finale kalacak 10 kişi arasından Cem Yılmaz tarafından seçilecek 1 kadın ve 1 erkek yarışmacı Ali Baba ve 7 Cüceler filminde oynama şansı yakalayacak.

Sosyal medya ile ilgili yazıları okumak için buraya tıklayabilirsiniz.

3.Etap: Kendi Filmini Çek; Görelim Seni

23 Mayıs-06 Haziran arasında geçerli olacak bu etaba katılmak için kullanıcılar, Pepsi’nin Facebook hesabından paylaşılacak 15 nesne arasından seçtiği 3 nesne (içlerinden biri Pepsi olacak) ile çektikleri 1 dakikayı geçmeyen videolarını Twitter’dan #GörelimSeni hashtag’i ile paylaşmaları gerekecek. Videoların Vine, Youtube, Instagram platformlarından herhangi birine yüklendikten sonra Twitter’dan paylaşılması yeterli olacak. Bu etabın büyük ödülü ise filmin galasına katılmak.

Bonus: Sosyal Medya İletişimi

Bu yarışmayı incelerken gerek Twitter’dan gerek Facebook’tan yorum yazanlara Pepsi’nin vermiş olduğu cevaplar dikkatimi çekti. Aşağıda 1 örneğini paylaştığım gibi gayet içten ve doğal cevaplar verilmesi markayı insanların gözünde daha sempatik hale getiriyor.

pepsi-sosyal-medya-iletisimi

Akin Ozcan

1985 yılının Aralık ayında Akın Özcan olarak dünyaya geldim. 2003'te Pertevniyal Anadolu Lisesi'nden, 2007'de İstanbul Üniversitesi İktisat Bölümü'nden mezun oldum. Askerlik görevimi yerine getirdikten sonra 2008 yılında Finansbank’ın ADK Pazarlama departmanında başladığım profesyonel yaşamıma, Turkcell Global Bilgi, DenizBank ve Bilyoner.com'un dijital pazarlama ve sosyal medya departmanlarında görev alarak devam ettim. Son olarak Findeks.com'un dijital pazarlama departmanında da 2 yıl çalıştıktan sonra 9 yıllık kurumsal iş hayatımı 30 Mart 2018'de noktaladım. Bugüne kadar web sitesi yönetimi, dijital proje yönetimi, içerik pazarlaması, Google ve sosyal medya reklam yönetimi, medya planlama, sosyal medya içerik yönetimi, viral pazarlama, e-mail ve SMS pazarlaması, performans pazarlaması, PR ve offline pazarlama görevlerinde yer aldım. Şu anda ise stok fotoğrafçılığı yapıyorum. Aynı zamanda da 7 yıllık yazarlık kariyerimi şu an bulunduğunuz blogumda sürdürüyorum.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.