İçerik Pazarlaması

Anadolu Sigorta’dan Whatsapp Sitcom’u: Bizim Aile

Spread the love
İçerik pazarlamasının çok önemli olduğunu kabul ettiğimiz gibi bunu yapmanın bazı sektörler için çok zor olduğunu da kabul etmemiz lazım. Mesela sigorta sektörü. Her ne kadar zor olsa da bu sektörlerin içerik pazarlamasına diğer sektörlere göre çok daha fazla ihtiyacı var. Çünkü zaten en kibar tabirle “eğlenceli” olmayan bir alanda faaliyet gösterdikleri için, seslerini duyurmak ve konuşulmak adına içerik pazarlaması hedefe giden yolda çok önemli bir rol oynayabilir.

2015’ten başarılı içerik pazarlaması ve viral reklam örneklerini buraya tıklayarak görebilirsiniz.

Anadolu Sigorta bu konuda çok başarılı bir işe imza attı. Whatsapp’te “Bizim Aile” adıyla grup sohbeti oluşturan bir ailenin diyaloglarını 30 saniyelik videoları yayınlamaya başladı. Ailelerde genelde teknolojiye en uzak kişinin babalar olduğundan yola çıkılarak yayınlanan ilk 2 videoda baba konuşmayı tam anlayamıyor ve konuşmadan ayrılıyor.

“Oreo’nun içerik pazarlaması başarılı oldu çünkü…” yazısını okumak için buraya tıklayabilirsiniz.

Yapılan içerik pazarlaması çalışmasının başarılı olması için birçok kural vardır. Bazen bu kuralların sadece 1 tanesine uyarak da başarıyı yakalayabilirsiniz, bazen ise 1’den fazla kurala aynı anda yer verirsiniz. Hazırlanan bu WhatsApp Sitcom’unu içerik pazarlaması kuralları ışığında ele alalım.

Hedef Kitleyi Tanımak

Hedefin, sigorta konusuna çok uzaktan bakan gençleri yakalamak olduğu muhakkak. Yani  Peki gençlerin gün içerisinde en çok kullandığı şeylerden biri nedir? Whatsapp. Bu çalışmanın ana konusu nedir? Whatspp. O zaman ilk aşama başarıyla geçilmiştir.

Duygulara Hitap Etmek

Ancak hedef kitleyi tanımak yeterli midir? Tabii ki değildir. Duyguları harekete geçirmek de gerekmektedir.
Anne ve babaların teknolojiye uzak olduğu günler artık geride kaldı. Çoğumuz onlarla Whatsapp’te enteresan konuşmalar yapmışızdır. İşte tam da bu sebeple bu çalışma duygulara hitap ediyor, herkes kendinden bir şeyler buluyor.

En çok hangi içerik pazarlaması hataları yapılıyor? Görmek için buraya tıklayabilirsiniz.

Güncel Olmak

SMS’i çok eskilerde kalmış bir anı haline getiren Whatsapp’ten daha güncel olan bir konu olabilir mi? Güncel olmak konusunda da gayet başarılı bir seçim yapılmış.

Paylaştırmak

Bir insanın sosyal medyada gördüğü içeriği paylaşması için o içeriğin eğlendirmesi, ilgi çekmesi, eğitmesi, güldürmesi veya kızdırması gerekir. Bu çalışmanın eğlendirme ve güldürme özelliği de bir hayli yüksek. Bu durum, organik yayılımı artırarak içerik pazarlamasının özünün gerçekleşmesine yardımcı oluyor.

Özgün olmak

“Esinlenme” olarak kibarlaştırılan işlere hiç girmeden tamamen özgün bir işe imza atılmış. Bu tarz yeni çalışmalar, esinlenmelere göre çok daha fazla saygı uyandırıyor.

Merak Uyandırmak/Sürekli Olmak

“Kullan At” bir çalışma yapmak yerine devamı gelecek bir video serisi tercih edilmiş. İlk 2 videoyu izleyen kullanıcıların, serinin devamını beklemek için bir sebepleri var. Yani merak uyandırma açısından da gayet başarılı bir çalışma.
Not: Projenin altında imzası bulunan Rabarba’yı da tebrik ediyorum.

 

Bizim Aile – 1. Bölüm
Anadolu Sigorta’dan dünyanın ilk WhatsApp sitcomu: Bizim Aile!
Posted by Anadolu Sigorta on 18 Mayıs 2015 Pazartesi

 

Bizim Aile – 2. Bölüm
Kaskonuzu yenileyin, siz de ufak hasarlara Bizim Aile gibi gülüp geçin!
Posted by Anadolu Sigorta on 20 Mayıs 2015 Çarşamba

Akin Ozcan

1985 yılının Aralık ayında Akın Özcan olarak dünyaya geldim. 2003'te Pertevniyal Anadolu Lisesi'nden, 2007'de İstanbul Üniversitesi İktisat Bölümü'nden mezun oldum. Askerlik görevimi yerine getirdikten sonra 2008 yılında Finansbank’ın ADK Pazarlama departmanında başladığım profesyonel yaşamıma, Turkcell Global Bilgi, DenizBank ve Bilyoner.com'un dijital pazarlama ve sosyal medya departmanlarında görev alarak devam ettim. Son olarak Findeks.com'un dijital pazarlama departmanında da 2 yıl çalıştıktan sonra 9 yıllık kurumsal iş hayatımı 30 Mart 2018'de noktaladım. Bugüne kadar web sitesi yönetimi, dijital proje yönetimi, içerik pazarlaması, Google ve sosyal medya reklam yönetimi, medya planlama, sosyal medya içerik yönetimi, viral pazarlama, e-mail ve SMS pazarlaması, performans pazarlaması, PR ve offline pazarlama görevlerinde yer aldım. Şu anda ise stok fotoğrafçılığı yapıyorum. Aynı zamanda da 7 yıllık yazarlık kariyerimi şu an bulunduğunuz blogumda sürdürüyorum.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.