İnfografikİstatistikSosyal Medya

Facebook, Twitter ve Google+’ta Kullanıcılar En Çok Ne Yapıyor? (İnfografik)

Spread the love
Globalwebindex.net sitesinin yaptığı bir araştırma; Facebook, Twitter ve Google Plus’ta insanların en çok hangi ne yaptıklarını bize gösteriyor.
“Son 1 ayda aşağıdaki mecralarda ne yaptınız?” sorusuna verilen cevaplara bakılırsa Facebook, kişiler arası etkileşim konusunda en aktif mecra iken Twitter tahmin edilebileceği gibi daha çok gündem takibi için kullanılıyor. Hatta aktif Twitter kullanıcılarının %35’i Twitter’da son 1 ayda hiç tweet atmadıklarını, sadece yazılanlarını okuduğunu belirtmiş. Google Plus kitlesi ise diğer 2 mecraya oranla

Facebook

%70  –> Like butonuna tıkladı
%55 –> Bir arkadaşının fotoğraf veya videosuna yorum yaptı
%55 –> Bir arkadaşıyla bire bir konuşma yaptı
%53 –> Bir makale okudu
%52 –> Bir arkadaşının durum güncellemesine yorum yaptı

Twitter

%42 –> Haberleri okudu
%36 –> Trend topiclere göz attı
%35 –> Hiç tweet atmadan sadece gündemi takip etti
%34 –> Bir arkadaşına tweet attı
%33 –> Bir arkadaşını retweetledi

Google Plus

%45 –> Makale okudu
%42 –> Haberleri okudu
%33 –> +1 butonuna bastı
%33 –> Hiçbir şey yapmadan sadece ne olup bittiğine baktı
%30 –> Bir marka sayfasını ziyaret etti


Akin Ozcan

1985 yılının Aralık ayında Akın Özcan olarak dünyaya geldim. 2003'te Pertevniyal Anadolu Lisesi'nden, 2007'de İstanbul Üniversitesi İktisat Bölümü'nden mezun oldum. Askerlik görevimi yerine getirdikten sonra 2008 yılında Finansbank’ın ADK Pazarlama departmanında başladığım profesyonel yaşamıma, Turkcell Global Bilgi, DenizBank ve Bilyoner.com'un dijital pazarlama ve sosyal medya departmanlarında görev alarak devam ettim. Son olarak Findeks.com'un dijital pazarlama departmanında da 2 yıl çalıştıktan sonra 9 yıllık kurumsal iş hayatımı 30 Mart 2018'de noktaladım. Bugüne kadar web sitesi yönetimi, dijital proje yönetimi, içerik pazarlaması, Google ve sosyal medya reklam yönetimi, medya planlama, sosyal medya içerik yönetimi, viral pazarlama, e-mail ve SMS pazarlaması, performans pazarlaması, PR ve offline pazarlama görevlerinde yer aldım. Şu anda ise stok fotoğrafçılığı yapıyorum. Aynı zamanda da 7 yıllık yazarlık kariyerimi şu an bulunduğunuz blogumda sürdürüyorum.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.