İstatistikSosyal Medya

Başarıya Götürecek Twitter İstatistikleri

Spread the love
285 milyon aylık aktif kullanıcıya sahip Twitter’da kullanıcılarla etkileşim içerisinde olmak, kitlemizi artırmamız ve o kitleyi mümkün olduğunca korumamız için olmazsa olmaz şartlardan biri. Ancak birçoğumuz zaman zaman hangi stratejiyi izlememiz gerektiği konusunda arada kalıyoruzdur. 
SocialBro’nun 200.000 kurumsal tweeti baz alarak ortaya çıkardığı önemli ve bir o kadar da şaşırtıcı istatistiklerin, doğru ve yanlışın hangisi olduğu konusunda size yol göstereceğini düşünüyorum:
1) Görsel barındıran tweetlerin retweet edilme ihtimali %34 daha fazla oluyor.
2) Ortasında link bulunan tweetler, başında veya sonunda link bulunan tweetlere göre %26 daha fazla retweet ediliyor. (Bu benim için gerçekten şaşırtıcı oldu. Her zaman en sona konması gerektiğini düşünürdüm.) 
3) Hashtagli bir tweetin, hashtag içermeyen bir tweete göre %33 daha fazla retweet ediliyor.
4) Tek hashtage sahip tweetlerin, çift hashtage sahip olanlara göre %69 daha fazla retweet ediliyor.
5) 11 veya daha fazla karakterli hashtag kullanılan tweetler, 6-10 arası karakterli hashtag kullanılan tweetlere göre %117 daha fazla retweet ediliyor.
6) Direkt mesaj kullanarak yapılan kampanyalardaki tıklanma oranı, standart yapılan e-mail kampanyalarına göre %300 daha fazla tıklanıyor.
7) Yaptığınız bir kampanyadan dolayı sizinle etkileşime geçen kullanıcıların %90’ı, kampanya bittikten sonra sizi takip etmiyor.
8) Yeni takipçileri ile yaklaşık 3 hafta içerisinde hiçbir etkileşime geçmeyen markalar, bu takipçilerin %15’ini kaybediyor.
9) Şirketlerin %57’si, son 2 yıl içerisinde Twitter harcamalarını %50 artırdıklarını söylüyor. Hatta %15’i harcamalarının 3’e katlandığını belirtiyor.

Akin Ozcan

1985 yılının Aralık ayında Akın Özcan olarak dünyaya geldim. 2003'te Pertevniyal Anadolu Lisesi'nden, 2007'de İstanbul Üniversitesi İktisat Bölümü'nden mezun oldum. Askerlik görevimi yerine getirdikten sonra 2008 yılında Finansbank’ın ADK Pazarlama departmanında başladığım profesyonel yaşamıma, Turkcell Global Bilgi, DenizBank ve Bilyoner.com'un dijital pazarlama ve sosyal medya departmanlarında görev alarak devam ettim. Son olarak Findeks.com'un dijital pazarlama departmanında da 2 yıl çalıştıktan sonra 9 yıllık kurumsal iş hayatımı 30 Mart 2018'de noktaladım. Bugüne kadar web sitesi yönetimi, dijital proje yönetimi, içerik pazarlaması, Google ve sosyal medya reklam yönetimi, medya planlama, sosyal medya içerik yönetimi, viral pazarlama, e-mail ve SMS pazarlaması, performans pazarlaması, PR ve offline pazarlama görevlerinde yer aldım. Şu anda ise stok fotoğrafçılığı yapıyorum. Aynı zamanda da 7 yıllık yazarlık kariyerimi şu an bulunduğunuz blogumda sürdürüyorum.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.