Sosyal Medya

Haber Akışınızdaki Gereksiz Gönderilerden Kurtulun

Spread the love

Her geçen gün Facebook arkadaşlarımızın artması, video ve içerik tüketiminin fazlalaşması, buna paralel olarak da gönderi ve paylaşımların artması sonucu çoğumuzun haber akışı deyim yerinde ise “çarşamba pazarı”na dönmüş durumda. Üstelik bunların önemli bir kısmını hiç ilgilenmediğimiz veya görmekten sıkıldığımız gönderiler oluşturuyor.

Bu durum karşısında elimiz kolumuz bağlı mı? Tam olarak değil. Aşağıda konuyla ilgili çözüm önerilerimi uygulayarak daha sade bir haber akışına sahip olabilirsiniz:

Not: Görsellerde yer alan tüm pencereler ilgili gönderinin sağ üstündeki ok işaretinden açılıyor.

Rahatsız Olduğunuz Kişileri Takip Etmeyin
Gönderilerini gördüğünüzde rahatsız olduğunuz kişilerden kurtulmanın en kolay yolu o kişiyi arkadaş listenizden silmektir. Ancak bunu herkes için yapamayabiliriz. Samimi olmasak da her gün yüz yüze baktığımız veya iş gereği mecburen sık sık konuşmak zorunda olduğumuz kişileri çıkartmak bazen zor olabilir. 

Bu gibi durumlarda en kolay çözüm, o kişiyi takip etmeyi bırakmaktır. Aşağıdaki işlemi yaparak ilgili kişileri listenizden çıkarmak zorunda olmadan onların yaptığı hiçbir paylaşımın haber akışınızda gözükmemesini sağlayabilirsiniz. Bu işlemi yaptığınızda o arkadaşlarınız sadece hayalet kullanıcı olarak listenizde bulunacaktır.


Aynı işlemi, ilgili kişinin profiline girdikten sonra üstteki “Takip” butonuna tıklayarak da yapabilirsiniz.

Sayfa Paylaşımlarından Kurtulun
Like etmediğiniz halde paylaşımları sizin akışınızda bolca görünen bazı sayfalar vardır. Bunun en büyük sebebi arkadaş listenizdeki kişilerin o sayfa ile ilgili içerikleri paylaşmasıdır. Ancak bundan da kurtulabilirsiniz. Aşağıdaki işlemi yaptığınız takdirde o arkadaşınız diğer hareketlerini görmeyi bırakmadan, ilgili sayfanın paylaşımlarını tekrar görmekten kurtulmuş olursunuz.

Görmek İstemediğiniz Postları Bildirin 
Arkadaşlarınızın veya sayfaların bazı paylaşımları haber akışınızda karşınıza 1-2 gün boyunca çıkabilir. Eğer ilk kez gördüğünüzde sizi ilgilendirmediğini düşündüğünüz bir gönderi varsa, bunu aşağıdaki ilk görselde bulunan adım ile gizleyebilirsiniz. Eğer Facebook’un algoritması doğru çalışıyorsa bu işleminiz sonrasında benzer gönderimleri daha az göreceksiniz.

İkinci adımda karşınıza çıkan ekrandan dilerseniz ilgili arkadaşınızdan/sayfadan daha az gönderi görmek istediğinizi söyleyebilirsiniz.

Reklamlar, Reklamlar, Reklamlar
Ve sıra geldi pazarlamanın temeli olan ancak sayıca fazla olması durumunda kullanıcıları bıktıran gönderilere. Evet, reklamlardan bahsediyorum. Her fırsatta marka değil, kullanıcı odaklı bir platform olduğunu tekrarlayan Facebook (tartışmaya çok açık bir konu), kullanıcılara bu konuda bir opsiyon sunuyor. Görselde belirttiğim işlemi yaparsanız o markadan bir daha reklam görmezsiniz.


Haber Akışı Tercihlerinizi Düzenleyin
Ve son öneri. Bir önceki hafta en çok kimlerin paylaşım yaptığına bakabilir, gönderileriyle ilgilenmediğiniz ancak gözünüzden kaçtığı için takip etmeye devam ettiğiniz kişileri fark edip takip etmekten vazgeçebilirsiniz. Ayrıca, daha önceden takip etmeyi bıraktığınız kişilerin listesini görebilir, istediğiniz kişileri tekrar takibe alabilirsiniz. Bu işlemler için de aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz.


Akin Ozcan

1985 yılının Aralık ayında Akın Özcan olarak dünyaya geldim. 2003'te Pertevniyal Anadolu Lisesi'nden, 2007'de İstanbul Üniversitesi İktisat Bölümü'nden mezun oldum. Askerlik görevimi yerine getirdikten sonra 2008 yılında Finansbank’ın ADK Pazarlama departmanında başladığım profesyonel yaşamıma, Turkcell Global Bilgi, DenizBank ve Bilyoner.com'un dijital pazarlama ve sosyal medya departmanlarında görev alarak devam ettim. Son olarak Findeks.com'un dijital pazarlama departmanında da 2 yıl çalıştıktan sonra 9 yıllık kurumsal iş hayatımı 30 Mart 2018'de noktaladım. Bugüne kadar web sitesi yönetimi, dijital proje yönetimi, içerik pazarlaması, Google ve sosyal medya reklam yönetimi, medya planlama, sosyal medya içerik yönetimi, viral pazarlama, e-mail ve SMS pazarlaması, performans pazarlaması, PR ve offline pazarlama görevlerinde yer aldım. Şu anda ise stok fotoğrafçılığı yapıyorum. Aynı zamanda da 7 yıllık yazarlık kariyerimi şu an bulunduğunuz blogumda sürdürüyorum.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.