Sosyal Medya

Tatil Döneminde Ortaya Çıkan 10 Sosyal Medya Profili

Spread the love
Hepimiz ilk günü Pazartesi olan bayram tatillerini çok severiz. Özellikle de yaz mevsiminde ise. Bu 2 durum aynı anda gerçekleşince 5 günlük aradan faydalanıp şehir dışı tatili yapanlar çok oldu doğal olarak. Bir de tüm haftayı birleştirenler var ki, onlara hala iyi tatiller diliyoruz. :)
Bu dönemlerde ortaya bazı bilindik profiller çıkmaya başlıyor. Gözlemlerim neticesinde çıkarttığım bu grupların bazılarına ben de dahilim.
 

Tatil ile ilgili makalede plaza hayatının ne işi var şimdi demeyin. Bence 20 Maddede Plaza Hayatı” yazısına da bir göz atın.

İşte tatil dönemlerinde sosyal medyada boy gösteren 10 profil:
  • Tatile çıkacağını 1 hafta önceden duyurmaya başlayanlar.
  • Tatile uçakla gidiyorsa havaalanından “Güle güle İstanbul”, “Bekle beni Antalya ;)” yazarak şehre veda edenler. Veya özel araçla/otobüsle gidiyorsa “trafik” temalı 1001 çeşit paylaşım yapanlar.
  • Bildiği bir yere giden arkadaşının paylaşımını gördüğünde altına“Rüzgar Gülleri’nin orada gün batımını izlemeden gelmeyin.”ciler.(Gizli Bozcaada reklamı içerir)
  • Kendisi tatile çıkmadığı için tatilde olan arkadaşlarının fotoğraflarına yorum yazıp laf atanlar.
  • Normalde sosyal medyayı hiç kullanmadığı halde şehir dışına/yurt dışına çıktığı için tüm mecralardan fotoğraf ve check-in bombardımanı yapanlar.
  • Tatil yapmanın 1. şartı olan ayak selfie’lerini unutmayanlar.
  • İstanbul’da gezen ve “İstanbul bu haliyle daha güzel”ciler. Yani diğer bir deyişle kendini avutanlar. Bu kişiler son günlere doğru tatilcilere “Lütfen dönmeyin” de derler.
  • Bir olmazsa olmaz olarak “Tatilin son günü :(”cüler. Bir de ek olarak “Burada yaşanır yaa”cılar var.
  • Tatilden döndükten sonra genelde ilk iş günü olan Pazartesi ile ilgili saygı ve sevgilerini dile getirenler.
  • Yine tatil dönüşü, tatilde çektikleri 589 fotoğrafı yavaş yavaş veya tek seferde yüklemeye başlayanlar.
Bilmeyenler için üzücü bir haberle yazımı bitiriyorum. Önümüzdeki yıl Ramazan bayramının ilk günü cumaya denk geliyor. :)

Akin Ozcan

1985 yılının Aralık ayında Akın Özcan olarak dünyaya geldim. 2003'te Pertevniyal Anadolu Lisesi'nden, 2007'de İstanbul Üniversitesi İktisat Bölümü'nden mezun oldum. Askerlik görevimi yerine getirdikten sonra 2008 yılında Finansbank’ın ADK Pazarlama departmanında başladığım profesyonel yaşamıma, Turkcell Global Bilgi, DenizBank ve Bilyoner.com'un dijital pazarlama ve sosyal medya departmanlarında görev alarak devam ettim. Son olarak Findeks.com'un dijital pazarlama departmanında da 2 yıl çalıştıktan sonra 9 yıllık kurumsal iş hayatımı 30 Mart 2018'de noktaladım. Bugüne kadar web sitesi yönetimi, dijital proje yönetimi, içerik pazarlaması, Google ve sosyal medya reklam yönetimi, medya planlama, sosyal medya içerik yönetimi, viral pazarlama, e-mail ve SMS pazarlaması, performans pazarlaması, PR ve offline pazarlama görevlerinde yer aldım. Şu anda ise stok fotoğrafçılığı yapıyorum. Aynı zamanda da 7 yıllık yazarlık kariyerimi şu an bulunduğunuz blogumda sürdürüyorum.

One thought on “Tatil Döneminde Ortaya Çıkan 10 Sosyal Medya Profili

  • Akıllı telefonun şarjı bittiği için, hemen arkadaş edinip, aga benim fotoyu bi çeksene sonra atarsıncılar.
    Sırtındaki güneş yanıkları bir yandan acı verirken, çok güzel tatildi diye anlatma gayretinde olanlar,
    da bu tatil dönemlerinde ortaya çıkan sosyal medya profili insanlarına eklenebilir. Zaten henüz kumsalda ayaklarının fotoğrafını çekip sosyal medyaya atmamışsa çok geç kalmıştır.

    Yanıtla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.