Diğer

Nescafe Yanlış Adrese Gelenlere Doğru Yolu Gösteriyor

Spread the love

Son dönemde “En Uzun Geceye En Extra Uzun Reklam” isimli reklamı ve kendi ismine yer vermeden yaptığı AklımdanGeçen hashtag’li reklamı ile farklı projelere imza atarak dikkatimi çeken Nescafe, yine alışılmışın dışında bir iş ile karşımızda.

Hepimiz hızlı klavye kullanma alışkanlığımızdan dolayı adres çubuğuna sitelerin domain’lerini yanlış yazdığımız olmuştur. İşte bu yanlışlardan yola çıkan Nescafe, içlerinde Türkçe karakterlerin bulunduğu ve sıkça yazılan yanlış domain’leri projenin temeline koymuş. Bu domain’leri yazıp enter’a basan kullanılcılar, karşılarında #AklımdanGeçen hashtag’i ile birlikte “Sorun yok, aklından geçeni biliyoruz” yazısını görüyor ve kısa bir süre sonra da aslında gitmek istedikleri siteye yönlendiriliyorlar.
Bu proje, bir reklam kampanyasının nasıl farklı şekillerde kullanılabileceği konusuna çok güzel bir örnek. Bu proje vesilesiyle Nescafe’yi bir kez daha tebrik ediyor ve 2016 yılında yapacakları diğer projeleri sabırsızlıkla bekliyorum.
Not: İlgili domain’leri aşağıda bulabilirsiniz. Sizin de denemenizi öneririm.
www.googşe.com
www.goıgle.com
www.linkedşn.com
www.lşnkedin.com
www.pşnterest.com
www.twştter.com

Akin Ozcan

1985 yılının Aralık ayında Akın Özcan olarak dünyaya geldim. 2003'te Pertevniyal Anadolu Lisesi'nden, 2007'de İstanbul Üniversitesi İktisat Bölümü'nden mezun oldum. Askerlik görevimi yerine getirdikten sonra 2008 yılında Finansbank’ın ADK Pazarlama departmanında başladığım profesyonel yaşamıma, Turkcell Global Bilgi, DenizBank ve Bilyoner.com'un dijital pazarlama ve sosyal medya departmanlarında görev alarak devam ettim. Son olarak Findeks.com'un dijital pazarlama departmanında da 2 yıl çalıştıktan sonra 9 yıllık kurumsal iş hayatımı 30 Mart 2018'de noktaladım. Bugüne kadar web sitesi yönetimi, dijital proje yönetimi, içerik pazarlaması, Google ve sosyal medya reklam yönetimi, medya planlama, sosyal medya içerik yönetimi, viral pazarlama, e-mail ve SMS pazarlaması, performans pazarlaması, PR ve offline pazarlama görevlerinde yer aldım. Şu anda ise stok fotoğrafçılığı yapıyorum. Aynı zamanda da 7 yıllık yazarlık kariyerimi şu an bulunduğunuz blogumda sürdürüyorum.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.