Google

Google Sağ Sütun ve Sayfa Üstü Reklamlarda Değişikliğe Gitti

Spread the love

Google, Adwords reklamlarıyla ilgili önemli bir değişikliğe gitti. Bildiğiniz gibi arama motoru sonuç sayfasının üzerinde yer alan 3 reklamdan biri olmak oldukça önemli; ancak orada yer alamayanlar için sayfanın sağında çıkan reklamlar her zaman iyi bir alternatif olarak bulunuyordu. Artık devir değişti!

Google’dan resmi duyuru henüz gelmedi ancak birçok Adwords yetkilisi tarafından doğrulanan yeni gelişmeye göre bundan sonra sağ sütun reklamları kademeli olarak azalacak ve çok yakın bir zamanda hayatımızdan tamamen çıkacak. Moz firmasından Dr. Pete Meyers, 10 bin arama ile gerçekleştirdikleri testin sonuçlarına göre her 5 aramadan 1 tanesinde 4’lü reklamlar ile karşılaştıklarını söylüyor. Denemek için yaptığım birçok aramada benim de benzer sonuçları elde ettiğimi söylemek isterim.

google-adwords-reklamlari

Değişiklikler bununla da bitmiyor. Bildiğiniz gibi sayfanın üzerinde maksimum 3 tane Adwords reklamı yer alıyordu. Bu rakam yüksek hacme sahip aramalarda 4 olarak güncellenmiş. Yani bundan sonra arama motoru sonuç sayfasının üzerinde maksimum 4, altında maksimum 3 reklam görürken sağ tarafta ise reklam görmeyeceğiz.

İlgili yazı: Google Trends’e Yeni Özellik: Gerçek Zamanlı Arama Hacimleri

Sağ tarafta yer alan ürün listeleme reklamları ise devam edecek. Hatta sağ sütun reklamlarının kalkması sayesinde Google, daha fazla ürün listeleme reklamına yer verebilecek. Google’dan bir yetkili, bu yeni yapı ile kullanıcıların daha alakalı reklamlarla karşılaşmasını, reklamverenlerin de daha başarılı reklam performansı sağlamalarını hedeflediklerini açıkladı. Gerçekte bu hedefe ulaşılıp ulaşılamayacağını hep birlikte göreceğiz ancak bu yeni gelişme ile doğal arama sonuçları biraz daha altta kalacağı için (4. reklamın eklenmesi sebebiyle) SEO ile uğraşanları memnun etmeyecek gibi duruyor.

Akin Ozcan

1985 yılının Aralık ayında Akın Özcan olarak dünyaya geldim. 2003'te Pertevniyal Anadolu Lisesi'nden, 2007'de İstanbul Üniversitesi İktisat Bölümü'nden mezun oldum. Askerlik görevimi yerine getirdikten sonra 2008 yılında Finansbank’ın ADK Pazarlama departmanında başladığım profesyonel yaşamıma, Turkcell Global Bilgi, DenizBank ve Bilyoner.com'un dijital pazarlama ve sosyal medya departmanlarında görev alarak devam ettim. Son olarak Findeks.com'un dijital pazarlama departmanında da 2 yıl çalıştıktan sonra 9 yıllık kurumsal iş hayatımı 30 Mart 2018'de noktaladım. Bugüne kadar web sitesi yönetimi, dijital proje yönetimi, içerik pazarlaması, Google ve sosyal medya reklam yönetimi, medya planlama, sosyal medya içerik yönetimi, viral pazarlama, e-mail ve SMS pazarlaması, performans pazarlaması, PR ve offline pazarlama görevlerinde yer aldım. Şu anda ise stok fotoğrafçılığı yapıyorum. Aynı zamanda da 7 yıllık yazarlık kariyerimi şu an bulunduğunuz blogumda sürdürüyorum.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.