Google

Google Trends’e Yeni Özellik: Gerçek Zamanlı Arama Hacimleri

Spread the love
Google Trends’i henüz keşfetmeyenler için önce kısa bir giriş yapalım.

Google Trends Nedir?

Google Trends, belli zaman aralığında Google’da aranan kelimeleri, trend konuları görebildiğimiz veya istediğimiz bazı kelimelerin arama hacimlerini karşılaştırabildiğimiz bir Google aracıdır. Trendi yakalamak isteyenlerin, sosyolojik araştırma yapanların ve de özellikle web sitesini veya blogunu SEO açısından geliştirmek isteyenlerin mutlaka kullanması gereken bir araçtır.

Bu kısa girişten sonra yazımın asıl konusuna geçeyim. Google, 2012’den beri hizmet veren Google Trends ile ilgili şu ana kadar yaptığı en kapsamlı geliştirmeyi geçtiğimiz günlerde duyurdu. Büyük bir kısmı dünyanın farklı yerlerinden gazeteciler ve kullanıcılardan alınan yorumlara göre hayata geçirilen bu yeniliklere bir göz atalım:

Gerçek Zamanlı Sonuçlar

Yenilenen Google Trends sayesinde artık, aylık 100 milyar aramanın yapıldığı Google’da an be an hangi kelimelerin popüler olduğunu görebileceğiz. Genel seçimler, şampiyonlar ligi finali gibi özel gündemler olduğunda veya her istediğimizde dünyada/ülkemizde insanların hangi konulara ilgi gösterdiğini gerçek zamanlı ve daha derinlemesine inceleyebileceğiz.

https://www.google.com.tr/trends/explore adresinde istediğiniz kelimeyi yazdıktan sonra aşağıdaki ekran görüntüsündeki alandan “Bir önceki saat” seçeneğini seçerek anlık sonuçlara ulaşabilirsiniz.

 

 

 

 

 

Konu Odaklı Yeni Ana Sayfa

Yeni Google Trends ile arama hacmi büyüklüğüne göre sıralanmış, trend durumda olan konuların gerçek zamanlı listesine ulaşabileceğiz. Üstelik bu listeleri kategori ve ülke bazında da ayrıştırmak mümkün.
Ana sayfaya eklenen bir diğer yeni özellik de Google ve Youtube sonuçlarının birleştirilmesi. Böylece daha geniş hacimli data içerisinde daha gerçekçi sonuçlara erişebileceğiz.

Şimdilik Türkiye’nin de içinde bulunduğu 28 ülkeye açılan geliştirilmiş ana sayfa özellikleri, önümüzdeki aylarda yeni lokasyonlara da açılacak. Link: https://www.google.com.tr/trends/

google-trends-yeni-ana-sayfa

 

 

Daha Kapsamlı ve Ayrıntılı Sonuçlar

Yeni Google Trends ile kullanılan datanın genişliği artırıldı ve daha ayrıntılı sonuçlara erişilebilmesi sağlandı. Ayrıca, daha küçük coğrafyalardaki daha spesifik konularla ilgili de araştırmalar yapmak mümkün hale getirildi.
tus-beyinli-blog-ana-sayfa
reklam-analizleri

Akin Ozcan

1985 yılının Aralık ayında Akın Özcan olarak dünyaya geldim. 2003'te Pertevniyal Anadolu Lisesi'nden, 2007'de İstanbul Üniversitesi İktisat Bölümü'nden mezun oldum. Askerlik görevimi yerine getirdikten sonra 2008 yılında Finansbank’ın ADK Pazarlama departmanında başladığım profesyonel yaşamıma, Turkcell Global Bilgi, DenizBank ve Bilyoner.com'un dijital pazarlama ve sosyal medya departmanlarında görev alarak devam ettim. Son olarak Findeks.com'un dijital pazarlama departmanında da 2 yıl çalıştıktan sonra 9 yıllık kurumsal iş hayatımı 30 Mart 2018'de noktaladım. Bugüne kadar web sitesi yönetimi, dijital proje yönetimi, içerik pazarlaması, Google ve sosyal medya reklam yönetimi, medya planlama, sosyal medya içerik yönetimi, viral pazarlama, e-mail ve SMS pazarlaması, performans pazarlaması, PR ve offline pazarlama görevlerinde yer aldım. Şu anda ise stok fotoğrafçılığı yapıyorum. Aynı zamanda da 7 yıllık yazarlık kariyerimi şu an bulunduğunuz blogumda sürdürüyorum.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.