Mobil

Mobil Cihazlara Ne Kadar Bağımlıyız?

Spread the love

“Mobil pazarlamanın önemi artacak.” cümlesi 2015 dijital trend tahminleri makalelerinde “içerik pazarlaması” ile birlikte en çok duyduğunuz cümlelerden biridir tahminimce. 

Bunun tabii ki en önemli sebebi mobil cihaz kullanımının neredeyse bağımlılık boyutuna ulaşması. Bu cümlemi destekleyen istatistiklere bir göz atalım:

1-) 2012’den beri her sene yaklaşık %10’luk bir artışla, mobil internet kullanımı %77’ye ulaştı.
2-) Akıllı telefonlarımıza daha bağımlı hale geldik ve günde 2,1 saatimizi onlarla geçirdik.
3-) Akıllı telefonlar kadar tablet kullanıcısı olma oranı da %54 arttı ve %7 ile küresel ortalamanın üzerine çıktı.
4-) Tablet kullanıcılarının %53’ü Android işletim sistemini kullanıyorken, IOS işletim sistemini kullananlar %40.
5-) Google Glass ile giyilebilir teknolojiye olan farkındalık ve merak her geçen gün arttı. Türk tüketicisinin %71’i giyilebilir teknoloji ile yakından ilgili, %9’u da smartwatch sahibi oldu! 
6-) Mesajlaşma aplikasyonları tarafında Facebook Messenger, Whatsapp’e yakın bir orana ulaştı. Whatsapp %49 oranla ilk sırada yer alırken Facebook Messenger ise %44 ile onu takip etti.
7-) Toplumun %28’i mobil reklamların ürün ve marka seçimlerine yardımcı olduğunu söylüyor.
8-) Mobil kullanıcılarının %42’si kadın, %58’i erkek.
9-) Türkiye genelinde cep telefonu sahibi olanların oranı %84 iken, bu oran erkeklerde %89’a çıkıyor. Cep telefonu sahipliği 18-44 yaş aralığında ortalamanın üzerinde.

Kaynak: Maxus Madreport

Akin Ozcan

1985 yılının Aralık ayında Akın Özcan olarak dünyaya geldim. 2003'te Pertevniyal Anadolu Lisesi'nden, 2007'de İstanbul Üniversitesi İktisat Bölümü'nden mezun oldum. Askerlik görevimi yerine getirdikten sonra 2008 yılında Finansbank’ın ADK Pazarlama departmanında başladığım profesyonel yaşamıma, Turkcell Global Bilgi, DenizBank ve Bilyoner.com'un dijital pazarlama ve sosyal medya departmanlarında görev alarak devam ettim. Son olarak Findeks.com'un dijital pazarlama departmanında da 2 yıl çalıştıktan sonra 9 yıllık kurumsal iş hayatımı 30 Mart 2018'de noktaladım. Bugüne kadar web sitesi yönetimi, dijital proje yönetimi, içerik pazarlaması, Google ve sosyal medya reklam yönetimi, medya planlama, sosyal medya içerik yönetimi, viral pazarlama, e-mail ve SMS pazarlaması, performans pazarlaması, PR ve offline pazarlama görevlerinde yer aldım. Şu anda ise stok fotoğrafçılığı yapıyorum. Aynı zamanda da 7 yıllık yazarlık kariyerimi şu an bulunduğunuz blogumda sürdürüyorum.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.