Sosyal Medya

Tatillerin Yemek ve Mekan Rehberi: Foursquare

Spread the love

Geçtiğimiz hafta tatildeydim, o yüzden yazılarıma bir süre ara vermek durumunda kaldım. Döner dönmez de tatilde edindiğim bir gözlemimi paylaşmak istedim.

foursquare-istatistikleri
Bu yazımda bir yenilikten bahsetmeyeceğim aslında. Hatta uzun zamandır var olan bir konuyu ele almak istiyorum: Foursquare. Swarm’ın sadece check-in mecrası olarak kendisinden ayrı olarak konumlandırılmasından sonra Foursquare kullanımının azaldığını düşünüyordum. Sosyal medyayı biraz araştırdığımda bu düşüncemin doğru olduğunu da fark ettim.
Hatta bu durum benim için de geçerliydi. Bu yüzden bu tatilimde Foursquare’i test etmeye karar verdim. Yemek için tüm mekan tercihlerimi Foursquare’den aldığım destek ile yaptım. Ve sonuç gerçekten çok başarılıydı. Verilen puanlar, yapılan yorumlar, yemek önerileri gayet güven verdi.
Örnek verecek olursam: Dekorasyonu itibari ile dışarıdan çok güzel gözüken bir mekanın yorumlarına baktığımda girmekten vazgeçtim. Görünüşe aldanıp girseydim muhtemelen kötü bir deneyim ile oradan ayrılacaktım.
Başka bir örnek: Cunda Adası’ndayım, sahilde yer alan restoranlardan hangisine otursam diye düşünürken yine öncesinde Foursquare’e bakayım dedim. En yüksek puanı alan ve müthiş yorumların yapıldığı mekanın sahilde değil, iç kesimde olduğunu gördüm. Normalde iç taraflara bakmayı kesinlikle düşünmeyip sahil kıyısında bir yere oturacakken Foursquare sayesinde çok güzel bir mekanı keşfetmiş oldum. Üstelik meze önerileri de nokta atışı gibiydi.
Her ne kadar sosyal medyadaki yorumlardan edinilen izlenim Foursquare kullanımının azaldığı yönünde olsa da, 2 mekan sahibine “Sizi Foursquare sayesinde buldum.” dediğimde aldığım “Bunu birçok kişiden duyuyoruz” cevabı sevindiriciydi.

Foursquare’in olumlu işlevini göstermek amacıyla tatildeki testimi ve edindiğim tecrübeyi sizlerle paylaştım. Swarm çıktığı için bu mecraya üvey evlat gibi davranmayın :) Kullanın, kullandırın, puan verin, yorum yapın. Çünkü kullanıcı yorumlarının çok fazla dikkate alındığı bir dönemdeyiz. Üstelik beğendiğiniz veya deneyeceğiniz mekanları kaydederek kendi mekan listelerini oluşturmanız da mümkün.

tusbeyinlicom-ana-sayfa
reklam-analizleri

Akin Ozcan

1985 yılının Aralık ayında Akın Özcan olarak dünyaya geldim. 2003'te Pertevniyal Anadolu Lisesi'nden, 2007'de İstanbul Üniversitesi İktisat Bölümü'nden mezun oldum. Askerlik görevimi yerine getirdikten sonra 2008 yılında Finansbank’ın ADK Pazarlama departmanında başladığım profesyonel yaşamıma, Turkcell Global Bilgi, DenizBank ve Bilyoner.com'un dijital pazarlama ve sosyal medya departmanlarında görev alarak devam ettim. Son olarak Findeks.com'un dijital pazarlama departmanında da 2 yıl çalıştıktan sonra 9 yıllık kurumsal iş hayatımı 30 Mart 2018'de noktaladım. Bugüne kadar web sitesi yönetimi, dijital proje yönetimi, içerik pazarlaması, Google ve sosyal medya reklam yönetimi, medya planlama, sosyal medya içerik yönetimi, viral pazarlama, e-mail ve SMS pazarlaması, performans pazarlaması, PR ve offline pazarlama görevlerinde yer aldım. Şu anda ise stok fotoğrafçılığı yapıyorum. Aynı zamanda da 7 yıllık yazarlık kariyerimi şu an bulunduğunuz blogumda sürdürüyorum.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.