Diğer

Anneler Günü’nde Anneler Ne İster?

Spread the love
Son 3 gün… Neredeyse hepimizin çok önem verdiği Anneler Günü geldi çattı. Bu günle ilgili annelerimizin ne düşündüğü konusunda muhakkak birçoğumuzun fikri vardır. Gelin bir de onlara kulak verelim ve ne düşündüklerini Plumdistrict’in hazırladığı infografik yardımıyla inceleyelim.
Annelerin %80’i bu özel günlerinin sabahında uyumayı tercih ederken, sadece%20’lik bir kısmı çocuklarıyla kahvaltı yapmayı tercih edeceğini söylüyor. Uykunun ne kadar tatlı olduğunu bu istatistik ile de görüyoruz. :)  Hatırlanma konusunda ise, %56’sı kocalarının bu özel günlerinde kendilerini hatırladığını söylüyor. Ayrıca her 4 anneden 3’ü bu günde kendilerini gerçekten özel hissettiğini, her 3 anneden 1’i de açık açık söyleyemeseler de bu günü tamamen kendilerine ayırmayı tercih ettiğini belirtiyor.
Şimdiki istatistiğimiz ile annelerimizin ne kadar kanaatkar olduğunu göreceğiz.%25’i hediye olarak lüks bir kolyenin kendilerini çok mutlu edeceğini belirtirken,%75’i el yapımı bir tebrik kartının yeterli olacağını söylüyor. Bu araştırma sadece Türkiye’de yapılsa el yapımı kartın yeterli olacağı yönünde görüş bildirenlerin oranının daha da fazla olacağını düşünüyorum.
Her güzel şeyin bir sonu olduğu gibi bu özel günün de bir sonu var. Peki günün son saatlerine doğru anneler nasıl bir yemek yemeyi tercih ediyorlar? 3’te 1’içocuklarıyla evde yiyecekleri sade bir yemeğin yeteceğini söylerken, 3’te 2’siise lüks bir restoranda yenilecek bir yemekten daha aşağısının kurtarmayacağını belirtiyor. :)
Bu yazı vesilesiyle tüm annelerin Anneler Günü’nü şimdiden kutluyorum.

Akin Ozcan

1985 yılının Aralık ayında Akın Özcan olarak dünyaya geldim. 2003'te Pertevniyal Anadolu Lisesi'nden, 2007'de İstanbul Üniversitesi İktisat Bölümü'nden mezun oldum. Askerlik görevimi yerine getirdikten sonra 2008 yılında Finansbank’ın ADK Pazarlama departmanında başladığım profesyonel yaşamıma, Turkcell Global Bilgi, DenizBank ve Bilyoner.com'un dijital pazarlama ve sosyal medya departmanlarında görev alarak devam ettim. Son olarak Findeks.com'un dijital pazarlama departmanında da 2 yıl çalıştıktan sonra 9 yıllık kurumsal iş hayatımı 30 Mart 2018'de noktaladım. Bugüne kadar web sitesi yönetimi, dijital proje yönetimi, içerik pazarlaması, Google ve sosyal medya reklam yönetimi, medya planlama, sosyal medya içerik yönetimi, viral pazarlama, e-mail ve SMS pazarlaması, performans pazarlaması, PR ve offline pazarlama görevlerinde yer aldım. Şu anda ise stok fotoğrafçılığı yapıyorum. Aynı zamanda da 7 yıllık yazarlık kariyerimi şu an bulunduğunuz blogumda sürdürüyorum.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.