Tüyolar

En Popüler Link (URL) Kısaltma Siteleri

Spread the love

Uzun web sitesi adresleri size bazen estetik olarak güzel gelmeyebilir. Veya Twitter’daki karakter sınırından dolayı asıl yazmak istediklerinize yer kalmayabilir. Bu gibi durumlar için birçok link kısaltma sitesi mevcuttur. Bu siteler sayesinde uzun web sitesi linklerinizi kısaltarak daha düzenli ve göze hoş gelen bir hale getirebilirsiniz.

icerik-pazarlamasi-ornekleri

Link kısaltma servislerinin bir diğer avantajı da kısalttığınız linklerinizle ilgili istatistiklere ulaşabilmenizdir. Tabii bunun için bu sitelere üye olmanız gerekiyor. Ancak istatistiklere ihtiyacınız yoksa üye olmadan da linklerinizi kısaltmanız mümkün.

Aşağıda link kısaltma sitelerinden ücretsiz ve üyelik şartı olmayan popüler 15 tanesini paylaşıyorum. Sıralama, dünya genelindeki kullanılma sayılarına göre yapılmıştır.

1-) Adf.ly

Örnek kısa link: http://adf.ly/1KXfby

2-) Bit.ly

Örnek kısa link: http://bit.ly/1Cu0ll1

3-) Goo.gl

Örnek kısa link: http://goo.gl/W0Csaa

4-) Tinyurl

Örnek kısa link: http://tinyurl.com/oh9vttm

5-) Bc.vc

Örnek kısa link: http://bc.vc/1y4bRH

6-) Ow.ly

Örnek kısa link: http://ow.ly/PqLdZ

7-) Adfoc.us 

Örnek kısa link: http://adfoc.us/x55863324

8-) Tiny.cc 

Örnek kısa link: http://tiny.cc/onlf0x

9-) Is.gd

Örnek kısa link: http://is.gd/mf34rR

10-) Bit.do

Örnek kısa link: http://bit.do/63FL

11-) Tr.im

Örnek kısa link: https://tr.im/CYj8I

12-) Mcaf.ee

Örnek kısa link: http://mcaf.ee/fjx6t

13-) U.to

Örnek kısa link: http://u.to/3_j0Cw

14-) Gg.gg

Örnek kısa link:  http://gg.gg/3sctt

15-) V.gd

Örnek kısa link:  http://v.gd/6yq83y


tusbeyinlicom-ana-sayfa
reklam-analizleri

Akin Ozcan

1985 yılının Aralık ayında Akın Özcan olarak dünyaya geldim. 2003'te Pertevniyal Anadolu Lisesi'nden, 2007'de İstanbul Üniversitesi İktisat Bölümü'nden mezun oldum. Askerlik görevimi yerine getirdikten sonra 2008 yılında Finansbank’ın ADK Pazarlama departmanında başladığım profesyonel yaşamıma, Turkcell Global Bilgi, DenizBank ve Bilyoner.com'un dijital pazarlama ve sosyal medya departmanlarında görev alarak devam ettim. Son olarak Findeks.com'un dijital pazarlama departmanında da 2 yıl çalıştıktan sonra 9 yıllık kurumsal iş hayatımı 30 Mart 2018'de noktaladım. Bugüne kadar web sitesi yönetimi, dijital proje yönetimi, içerik pazarlaması, Google ve sosyal medya reklam yönetimi, medya planlama, sosyal medya içerik yönetimi, viral pazarlama, e-mail ve SMS pazarlaması, performans pazarlaması, PR ve offline pazarlama görevlerinde yer aldım. Şu anda ise stok fotoğrafçılığı yapıyorum. Aynı zamanda da 7 yıllık yazarlık kariyerimi şu an bulunduğunuz blogumda sürdürüyorum.

2 thoughts on “En Popüler Link (URL) Kısaltma Siteleri

  • Adsız

    yazmışsınız da gardaşlar kısalttığım link in süresi hakkında bilgi vermemişsiniz. Siteler benim oluşturduğum linki ne kadar süre saklıyorlar. Link.tl gibi bazı aptalca sistemler var mesela. 1 hafta 1 ay süre verin süreeeeeeee

    Yanıtla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.