SliderStok FotoğrafçılığıTüyolar

Stok Fotoğrafçılığı Hakkında Tüyo ve Bilgiler

Spread the love

Geçtiğimiz yaz Çağrı Hoca’nın (https://twitter.com/cagrihoca) bir tweet selinde bana da yer vermesiyle takipçi sayım 2’ye katlanmıştı. O güne kadar stok fotoğrafçılığı ile ilgili ara ara attığım tweet’lerin sayısını insanlara yardımcı olmak amacıyla o günden sonra artırdım. Gerek kendi tecrübelerim gerek edindiğim bilgileri yaklaşık 6-7 aydır paylaşmaya çalışıyorum. Ancak her ay düzenli olarak gelen yeni takipçiler eski tweet’lerden haberdar olmadıkları için benzer soruları tekrar tekrar sorabiliyorlar. Ben de bu yazımda şimdiye kadar attığım tweet’lere yer vermek istedim. Böylece hem ben gelen sorulara bu yazıyla dönüş yapabileceğim hem de siz tüm tweet’lere tek bir yerden ulaşabileceksiniz.

Yazıda epey tweet var. İlginizi çeken ve daha sonra tekrar bakmak isteyeceğiniz bir tweet olursa üzerine tıklayıp beğen, RT yapabilir veya Yer İşaretleri’nize ekleyerek bu yazıyı tekrar açmaya gerek kalmadan kısa yoldan tekrar ulaşabilirsiniz. Bu yazıdan bağımsız olarak şimdiye kadar yazdığım ve bundan sonra yazacağım stok fotoğrafçılığı yazılarının tamamına buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Not 1: Tweet’lerin bir kısmı stok fotoğrafçılığı, bir kısmı da fotoğrafçılıkla ilgili. Ama başlık çok uzun olacağı için sadece stok fotoğrafçılığı kısmını belirttim.

Not 2: Bazı tweet’lerim zincir şeklinde olduğu için onları ancak tweet’e tıkladığınızda görebilirsiniz.

Keyifli okumalar.

 

 


ÖNERDİĞİM EĞİTİMLER

Stok Fotoğrafçılık Eğitimi: Sıfır durumda iseniz iyi bir başlangıç için, belirli bir yere geldiyseniz de daha doğru ilerleyebilmek için tavsiye edebileceğim bir eğitim. Başlığa veya buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Etsy Dijital Ürün Satışı Eğitimi (Sıfırdan İleri Seviyeye): Fotoğraflarınızı, tasarımlarınızı veya diğer dijital ürünlerinizi Etsy’de satmak için kılavuz olacak güzel bir eğitim. Başlığa veya buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

 

Akin Ozcan

1985 yılının Aralık ayında Akın Özcan olarak dünyaya geldim. 2003'te Pertevniyal Anadolu Lisesi'nden, 2007'de İstanbul Üniversitesi İktisat Bölümü'nden mezun oldum. Askerlik görevimi yerine getirdikten sonra 2008 yılında Finansbank’ın ADK Pazarlama departmanında başladığım profesyonel yaşamıma, Turkcell Global Bilgi, DenizBank ve Bilyoner.com'un dijital pazarlama ve sosyal medya departmanlarında görev alarak devam ettim. Son olarak Findeks.com'un dijital pazarlama departmanında da 2 yıl çalıştıktan sonra 9 yıllık kurumsal iş hayatımı 30 Mart 2018'de noktaladım. Bugüne kadar web sitesi yönetimi, dijital proje yönetimi, içerik pazarlaması, Google ve sosyal medya reklam yönetimi, medya planlama, sosyal medya içerik yönetimi, viral pazarlama, e-mail ve SMS pazarlaması, performans pazarlaması, PR ve offline pazarlama görevlerinde yer aldım. Şu anda ise stok fotoğrafçılığı yapıyorum. Aynı zamanda da 7 yıllık yazarlık kariyerimi şu an bulunduğunuz blogumda sürdürüyorum.

One thought on “Stok Fotoğrafçılığı Hakkında Tüyo ve Bilgiler

  • zeynep

    Merhaba Akın Özcan, ben Zeynep Yakut. Yaklaşık 2 -3 yıldır seni Tweeter’dan takip ediyorum ve ilk defa biyografini bugün okudum, ilginç olan şu ki fotoğrafına her baktığımda “ben bu adamı bir yerden tanıyorum” diyordum ki biraz önce Pertevniyal Lisesi 2003 mezunu olduğunu gördüm ve “tabii yaaa, yan sınıftaydı bu çocuk” dedim :) Hemen yıllığı açtım 861 Akın Özcan , 11 Fen E ‘den Emine Numanoğlu ve Pınar Güneş benim çok yakın arkadaşlarım. Ben de 11 Fen C , 2003 mezunuyum. Bu güzel tesadüf ile sana yazmak istedim, yazılarını ve paylaşımlarını ilgiyle takip ediyorum. Ben de Fotoğrafçılık okudum 2 yıllık sonradan ve geçen sene mezun oldum, stok fotoğrafçılık işine girmek istiyorum, umarım ilerde senin de yaptığın gibi kurumsal hayatttan çıkmak nasip olur :) Yıllar sonra tekrar seni gördüğüme memnun oldum Akın, eşine selamlarımı ilet lütfen. Görüşmek dileğiyle, hoşçakal …

    Yanıtla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.