Mobil

Pokemon Go Hakkında Çarpıcı Bilgiler ve İstatistikler

Spread the love

Son 1-2 yıldır sanal gerçeklik aldı başını gidiyor, tutabilene aşk olsun. Üstelik artık bu deneyimi herhangi bir eğlence mekanında bile yaşayabiliyoruz. Hal böyle olunca mobil oyunlar da bu gelişen teknolojiden sonuna kadar faydalanıyor.Evet, sözü Pokemon Go’ya getirmek istiyorum. Son 1 haftadır önümüz, arkamız, sağımız, solumuz Pokemon Go oldu. Oyunu oynarken göz altına alınanlar, gasp edilenler, kaza tehlikesi geçirenler.. Ne ararsanız var. Hatta bu oyunu oynamak için Facebook aktiviteleri bile oluşturulmaya başlandı.

Çılgınlığın hangi boyuta vardığını daha iyi anlamak için, gelin 90’lı yılların sonuna doğru hayatımıza giren Pokemon’un bu mobil oyunuyla ilgili ortaya çıkan çarpıcı istatistiklere bir göz atalım.

Marka Değeri

Pokemon Go’nun piyasa çıkışından bugüne, Nintendo yaklaşık $7.5 Milyar değerlendi. Bu değer yaklaşık 2 THY yapıyor. (Kaynak: Marketing Holmes)

pokemon-go-nintendo-piyasa-degeri

 

Kullanım Süreleri

Amerika Birleşik Devletleri Android verilerine göre, Pokemon Go tek seferde ortalama 43 dakika kullanılırken Whatsapp 30 dakika, Instagram 25 dakika, Snapchat ise ortalama 22 dakika kullanılıyor (Kaynak: aljazeera.com.tr).

Twitter Karşılaştırması

Pokemon Go, 8 Temmuz itibariyla tam 10 yaşında olan Twitter’ı günlük aktif kullanıcı açısından yakalamayı başardı. Muhtemelen bugün itibarıyla da geçmiştir (Kaynak: aljazeera.com.tr).

pokemon-go-twitter-gunluk-aktif-kullanici-karsilastirmasi

 

Pazar Payı

Pokemon Go 5 gündür piyasada olmasına rağmen ABD pazarında %5’lik bir pazar payı yakaladı (Kaynak: Marketing Holmes).

Aktiviteler

Bazı uzmanlar tarafından gerçek hayattan soyutladığına dair bazı eleştiriler alsa da yapılan aktiviteler bunun tam tersini söylüyor.

 

pokemon-go-sidney-aktivitesi

 

Gelir

Pokemon Go’nun yalnızca Amerika’daki App Store’dan günlük $1.6 milyon dolar gelir elde etmesi bekleniyor (Kaynak: Marketing Holmes).

Ülke Bazında Dağılım

Ülke olarak Pokemon Go’ya çabuk adapte olmuşa benziyoruz. En son alınan verilere göre şu an 6. sıradayız.

pokemon-go-oynanan-ulkeler

 

Pokemon Go Nasıl Yüklenir?

Kaynağımın Onedio.com olduğunu belirterek adımları paylaşıyorum.iOS için;

  • Öncelikle App Store hesabınızdan çıkış yapmanız gerek, bunun için de App Store’u açıp en alttan ‘Kimlik’ seçeneğine tıklıyor ve ‘Log out’ diyorsunuz.
  • Daha sonra Safari üzerinden Pokemon Go diye aratıyor ve App Store linkine tıklıyorsunuz.
    ‘Mağazanızda yok’ şeklinde bir uyarıyla karşılaşınca ‘Geç’ diyerek Yeni Zelanda’ya geçiyorsunuz.
  • ‘Log Out’ dediğiniz yerden yeni bir hesap açıyorsunuz, ancak ‘None’ seçeneği çıkmazsa direkt olarak uygulama üzerinden ‘Get’ diyerek oradan hesap açmanız gerek.
  • Ödeme seçeneklerinde ‘None’ seçip kalan bilgileri sallıyorsunuz ve sonrasında oyunu indiriyorsunuz. İşlem bitince ‘Log Out’ olup tekrar orijinal hesabınıza geçebilirsiniz.
  • Sonrasında da geriye oyunu tekrar açıp giriş yapmak kalıyor, işte iOS kullananlar için Pokemon GO yüklemesi de bu kadar basit.

Android için;

  • İlk iş olarak buraya tıklayarak yönlendirildiğiniz siteden ‘download apk’ butonuna basarak oyunun apk dosyasını indiriyorsunuz. En az 4.4 sürümüne sahip olmanız gerekmekte, bu nedenle telefonunuzun güncellemelerinin yapıldığından emin olun.
  • Dosyayı indikten sonra telefonunuzun ‘Ayarlar’ kısmına girip ‘Güvenlik’ seçenekleri üzerinden ‘Bilinmeyen Kaynaklar’ bölümünün aktif edildiğinden emin olun. Aksi takdirde oyun yüklenmiyor.
  • Bu seçeneği aktive ettikten sonra indirdiğiniz dosyaya tıklayarak oyunun kurulumunu çok basit şekilde tamamlayabiliyor ve Pokemon GO’yu yüklemiş oluyorsunuz.

Not: Apk dosyaları resmi sürüm garantisi altında olmadığı ve direkt olarak yapımcılar tarafından dağıtılmadığı için telefonunuza zarar verebilir, son karar kendinizindir.

Akin Ozcan

1985 yılının Aralık ayında Akın Özcan olarak dünyaya geldim. 2003'te Pertevniyal Anadolu Lisesi'nden, 2007'de İstanbul Üniversitesi İktisat Bölümü'nden mezun oldum. Askerlik görevimi yerine getirdikten sonra 2008 yılında Finansbank’ın ADK Pazarlama departmanında başladığım profesyonel yaşamıma, Turkcell Global Bilgi, DenizBank ve Bilyoner.com'un dijital pazarlama ve sosyal medya departmanlarında görev alarak devam ettim. Son olarak Findeks.com'un dijital pazarlama departmanında da 2 yıl çalıştıktan sonra 9 yıllık kurumsal iş hayatımı 30 Mart 2018'de noktaladım. Bugüne kadar web sitesi yönetimi, dijital proje yönetimi, içerik pazarlaması, Google ve sosyal medya reklam yönetimi, medya planlama, sosyal medya içerik yönetimi, viral pazarlama, e-mail ve SMS pazarlaması, performans pazarlaması, PR ve offline pazarlama görevlerinde yer aldım. Şu anda ise stok fotoğrafçılığı yapıyorum. Aynı zamanda da 7 yıllık yazarlık kariyerimi şu an bulunduğunuz blogumda sürdürüyorum.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.