Dijital Pazarlamaİçerik Pazarlaması

İçerik Pazarlamasında Gündem ve Eğlencenin Önemi

Spread the love
Bugüne kadar “Sıkça Yapılan İçerik Pazarlaması Hataları”, “Facebook’un Yenilikleri Karşısında Markalar Neler Yapabilir?”, “Kişisel Markanız İçin Etkili Linkedin Taktikleri” gibi faydalı bilgiler veren yazılar yazdığım gibi eğlenceli ve güncel bir konuya değinen pazarlama yazılarına da blogumda yer verdim.
İçerik pazarlamasında eğlence ve güncelliğin her zaman çok önemli olduğunu savunurum. Blogumdaki farklı türlerde ve konularda yazdığım birçok yazıya bir de bu düşüncemin ışığında bakmak istedim. En çok okunan 10 tanesine göz attığımda da içerik pazarlaması ile ilgili savunduğum görüşün doğru olduğunu bir kez daha gördüm. 10 yazının da ortak özelliği olan 2 nokta vardı: Güncel konulara yönelik veya eğlenceli olmaları.

Bu 10 yazının içeriğinden ayrı ayrı kısaca bahsetmek istiyorum. İsterseniz her bir başlığa tıklayarak yazının tamamına erişebilirsiniz.

Tüm Survivor yarışmalarındaki en dikkat çeken kişilerin bir araya geldiği Survivor All-Star çok fazla izleniyordu. Bu sebeple, gündemi yakalayarak final bölümünün olduğu gün yayınladığım ve Turabi, Hakan gibi karakterleri pazarlama departmanında görevlendirdiğim yazım çok fazla ilgi gördü. Gündem ve eğlence aynı içerikte buluştuğunda ne kadar etkili olduğunun ispatı olan bu yazım 1. sırada. Yazının tamamı için tıklayın.
Televizyonların sürekli Hopi reklamlarının çıktığı dönemi hepiniz hatırlıyorsunuzdur. İşte o dönemde Hopi reklamının pazarlama açısından analizini yaptığım yazım 2. sırada. Yine güncel bir konu ve bunun sonucu yine çok tıklanma. Yazının tamamı için tıklayın.
Burada ise anlık gündem durumu söz konusu değil. Linkedin’de platformun formatına tamamen ters nitelikte paylaşımlar yapıldığını yaklaşık 8-9 aydır görüyoruz. Ve bunlar giderek artmakta. O paylaşımlardan en komik olanlarına yer verdiğim bu yazımın 3. sırada yer alması da içerikte eğlenceli olmanın gücünü gösteriyor. Yazının tamamı için tıklayın.
Bunu yayınlayalı henüz 1 hafta bile olmadı ancak 4. en çok okunan yazım oldu. Konu ne? Tatil fotoğrafları. Ne zaman yayınlandı? 9 günlük bayram tatilinin bittiği gün. Yani o gün için olabilecek en güncel konu. Tatilin bitmesinden dolayı sinir duygusuyla mı yoksa özlem duygusuyla mı tıklandı bilinmez ama oldukça ilgi gördüğü açık. =)  Yazının tamamı için tıklayın.
3. sıradaki yazımda olduğu gibi burada da anlık bir gündem söz konusu değil ancak plaza yaşamında yaşananlar yıllardır konuşulan ve sıcaklığını hiç kaybetmeyen bir konu. Çoğu kişinin yaşadığı bu olayları eğlenceli bir şekilde sıralayınca ortaya güzel sonuçları çıktı. Yazının tamamı için tıklayın.
“Eaçç bir Coca-Cola” ile başlayan jingle’ı unutmak mümkün mü? Değil elbette. Son 1 yılda en çok konuşulan reklamlardan biri oldu. Her zamanki gibi “Reklamın iyisi kötüsü olmaz” düşüncesini tamamen reddederek yazdığım ve reklam tam gündemdeyken yayınladığım yazı da etkisini gösterdi. Yazının tamamı için tıklayın.
Mart ayında tüm ülkede aynı anda giden ve gün boyu gelmeyen elektrik, o gün markalar için tam bir iletişim malzemesi oldu. Bir kısmı iyi, çoğu kötü olan paylaşımları derlediğim bu yazım tam olarak gündemin zirvesine yönelikti. Bu yüzden paylaşımları yapan markalara teşekkürü borç bilirim. Yazının tamamı için tıklayın.
İlk 10 içerisinde yer alan ancak anlık gündemden farklı olan 3. yazım. Ancak içerik pazarlamasının yaklaşık 2 senedir gündemde olduğunu unutmamak lazım. Hatta gündemini koruyor olmalı ki ben şu anda bu yazıyı yazıyorum. Yazının tamamı için tıklayın.
Türkiye pazarına gerçekten çok güzel bir giriş yaptılar. Tabii bu içerik pazarlaması stratejisinin satışlara ne kadar katkı yaptığı konusunda fikrim yok ama dijital dünya çok fazla ses getirdikleri bir gerçek. Bu ses getirmenin nedenlerini madde madde açıkladığım bu yazımı okumanızı tavsiye ederim. Yazının tamamı için tıklayın.
Ve gelelim 10. sıradaki yazıma. Yaklaşık 10 gün önce başladı Fenerbahçe Yandex reklamları. Büyük bir çoğunluğun beğendiği bu reklam serisinin yeni versiyonları gelmeye devam ediyor. Ama tabii ki en çok ilk yayınlandığı dönemde konuşuldu. Ve ben de bu yazıyı tam da o dönemde yazdım. Yazının tamamı için tıklayın.

Sonuç

Yazının başında belirttiğim “faydalı bilgiler veren yazılar”a blogumda yer vermeye elbette devam edeceğim. Çünkü uzun vadede bunun gibi içerikler her zaman fayda sağlayacaktır.

Ancak her markanın dijital pazarlama stratejileri arasında yer alması gereken içerik pazarlamasında güncel ve eğlenceli içeriğin ne kadar önemli olduğunu belirtmek için bu yazıyı yazmak istedim.

tusbeyinlicom-ana-sayfa
reklam-analizleri

Akin Ozcan

1985 yılının Aralık ayında Akın Özcan olarak dünyaya geldim. 2003'te Pertevniyal Anadolu Lisesi'nden, 2007'de İstanbul Üniversitesi İktisat Bölümü'nden mezun oldum. Askerlik görevimi yerine getirdikten sonra 2008 yılında Finansbank’ın ADK Pazarlama departmanında başladığım profesyonel yaşamıma, Turkcell Global Bilgi, DenizBank ve Bilyoner.com'un dijital pazarlama ve sosyal medya departmanlarında görev alarak devam ettim. Son olarak Findeks.com'un dijital pazarlama departmanında da 2 yıl çalıştıktan sonra 9 yıllık kurumsal iş hayatımı 30 Mart 2018'de noktaladım. Bugüne kadar web sitesi yönetimi, dijital proje yönetimi, içerik pazarlaması, Google ve sosyal medya reklam yönetimi, medya planlama, sosyal medya içerik yönetimi, viral pazarlama, e-mail ve SMS pazarlaması, performans pazarlaması, PR ve offline pazarlama görevlerinde yer aldım. Şu anda ise stok fotoğrafçılığı yapıyorum. Aynı zamanda da 7 yıllık yazarlık kariyerimi şu an bulunduğunuz blogumda sürdürüyorum.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.