Google

Google Yeni Yapılanmasını Duyurdu: Alphabet

Spread the love

Sabah Twitter’da gezinirken insanların yazdıklarını görünce bir an için Google’ın isminin Alphabet olarak değiştiğini sandım. Ancak biraz araştırma yapınca durumun öyle olmadığı anlaşılıyordu.

basarili-viral-reklam-ornekleri

Google dün gece Alphabet adını verdiği yeni bir yapıya geçtiğini duyurdu. Alphabet, Google’ın tüm markalarını bir araya topladığı çatıya verdiği isim. Yani Alphabet’in altında, en büyüğü Google olmak üzere birçok şirket yer alacak. Bu yapılanma sayesinde Google’ın kendi alanı dışında olmasına rağmen bünyesinde barındırdığı bazı şirketler, ayrı birer şirket olarak hayatlarına devam edebilecekler.

Bu yapılanmadan sonra Google’ın CEO koltuğuna, Android bölümünün müdürü (tabii ki artık “eski”) Sundar Pichai getirilecek. Mevcut durumda Google CEO’su olan Larry Page ise Alphabet CEO’su olacak. Larry Page ile birlikte Google’un bir diğer kurucusu olan Sergey Brin de Alphabet başkanı olarak yoluna devam edecek.

Yeni yapı ile birlikte Alphabet’in altında toplanacak birimleri 2 kategoriye ayırmak mümkün. İlki; Google, Android, Youtube, Adwords, Maps, Google Play gibi Google’ın çekirdeğini oluşturan ve asıl uzmanlaştığı konuları kapsayan şirketlerden oluşacak. İkinci kategori ise yeni yatırımlar ve yeni icatlar için kurulmuş olan ve Google’ın işleyişinden ayrı yönetilecek şirketlerden oluşuyor.

Larry Page ve Sergey Brin, bu yeni yapılanma ile birlikte her şirketin kendi alanı ile daha fazla ilgilenebilmesini ve bunun sonucu olarak da tüm şirketlerin eskiye oranla çok daha etkili işler çıkartmasını hedeflediklerini belirtiyor. Zaten yatırımcıların son yıllardaki en büyük şikayeti, Google’ın robotlar veya kendi kendine gidebilen araçlar gibi farklı alanlara olan ilgisinden dolayı asıl işi olan arama motorunu ihmal etmesiydi.

Not: Alphabet duyurusundan sonra Google’ın hisseleri %5 değer kazandı.

tusbeyinlicom-ana-sayfa
reklam-analizleri
google-alphabet-sirketleri

Akin Ozcan

1985 yılının Aralık ayında Akın Özcan olarak dünyaya geldim. 2003'te Pertevniyal Anadolu Lisesi'nden, 2007'de İstanbul Üniversitesi İktisat Bölümü'nden mezun oldum. Askerlik görevimi yerine getirdikten sonra 2008 yılında Finansbank’ın ADK Pazarlama departmanında başladığım profesyonel yaşamıma, Turkcell Global Bilgi, DenizBank ve Bilyoner.com'un dijital pazarlama ve sosyal medya departmanlarında görev alarak devam ettim. Son olarak Findeks.com'un dijital pazarlama departmanında da 2 yıl çalıştıktan sonra 9 yıllık kurumsal iş hayatımı 30 Mart 2018'de noktaladım. Bugüne kadar web sitesi yönetimi, dijital proje yönetimi, içerik pazarlaması, Google ve sosyal medya reklam yönetimi, medya planlama, sosyal medya içerik yönetimi, viral pazarlama, e-mail ve SMS pazarlaması, performans pazarlaması, PR ve offline pazarlama görevlerinde yer aldım. Şu anda ise stok fotoğrafçılığı yapıyorum. Aynı zamanda da 7 yıllık yazarlık kariyerimi şu an bulunduğunuz blogumda sürdürüyorum.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.