Sosyal Medya

Facebook Haber Akışımız Harcadığımız Süreye Göre Şekillenecek

Spread the love
Facebook, kullanıcılardan alışkanlıkları ile ilgili aldığı geri bildirimlerin ışığında haber akışı algoritmasını sürekli olarak geliştirmeye çalışıyor. Bu geliştirmeler neticesinde de kullanıcıların karşısına olabilecek en alakalı içerikleri çıkartmayı amaçlıyor.
f8-konferansi-facebook-yenilikleri
Sosyal medya devi son araştırmaları neticesinde elde ettiği sonuçları paylaştı. Bu sonuçlara göre; bir kullanıcının gördüğü içeriği like etmemesi, paylaşmaması veya o içeriğe yorum yapmaması, ilgili içeriğin kullanıcı ile alakasız olduğuna karar vermek için yeterli değil. Bu yüzden, yeni Facebook güncellemesi ile birlikte kullanıcıların bir içeriği tüketirken geçirdiği zaman dikkate alınmaya başlanacak. Ama tabii bu durum aynı kullanıcının kendi harcadığı süreler karşılaştırılarak yapılacak.
Örnek verecek olursak. Bir kullanıcı herhangi bir içerikte beğendiği için 20 saniye geçirebilirken, aynı içerikte başka bir kullanıcı internet bağlantısının yavaşlığından dolayı zaman geçirmek zorunda kalmış olabilir. Bu yanlış değerlendirmeyi önlemek için yeni Facebook güncellemesinde ilgili karşılaştırma, aynı kullanıcının farklı içeriklerde geçirdiği süre baz alınarak yapılacak.
Ben bir içeriği 5 saniyede geçmişken, başka bir içerikte 40 saniye vakit harcamışsam (beğeni, yorum, paylaşım yapmasam dahi), Facebook o içeriğin benim ilgimi çektiğine kanaat getirecek ve sonrasında benzer tarz içerikleri haber akışımın üst sıralarında yer vermeye başlayacak.
Şimdilerde yavaş yavaş hayata geçirilen bu Facebook güncellemesi, önümüzdeki haftalarda iyice yaygınlaştırılacak. Sayfalar tarafından önemli bir değişikliğin hissedilmeyeceği de belirtiliyor.
tus-beyinli-blog-ana-sayfa
reklam-analizleri

Akin Ozcan

1985 yılının Aralık ayında Akın Özcan olarak dünyaya geldim. 2003'te Pertevniyal Anadolu Lisesi'nden, 2007'de İstanbul Üniversitesi İktisat Bölümü'nden mezun oldum. Askerlik görevimi yerine getirdikten sonra 2008 yılında Finansbank’ın ADK Pazarlama departmanında başladığım profesyonel yaşamıma, Turkcell Global Bilgi, DenizBank ve Bilyoner.com'un dijital pazarlama ve sosyal medya departmanlarında görev alarak devam ettim. Son olarak Findeks.com'un dijital pazarlama departmanında da 2 yıl çalıştıktan sonra 9 yıllık kurumsal iş hayatımı 30 Mart 2018'de noktaladım. Bugüne kadar web sitesi yönetimi, dijital proje yönetimi, içerik pazarlaması, Google ve sosyal medya reklam yönetimi, medya planlama, sosyal medya içerik yönetimi, viral pazarlama, e-mail ve SMS pazarlaması, performans pazarlaması, PR ve offline pazarlama görevlerinde yer aldım. Şu anda ise stok fotoğrafçılığı yapıyorum. Aynı zamanda da 7 yıllık yazarlık kariyerimi şu an bulunduğunuz blogumda sürdürüyorum.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.