Sosyal Medya

Facebook’un 2015 İlk Çeyrek Raporu

Spread the love
Facebook, 2015 yılının ilk çeyrek raporunu yayınladı. Raporda sadece gelir rakamları değil, kullanıcı sayıları da mevcut.
Kullanıcı sayılarının pozitif olduğunu, gelirlerin ise beklentilerin gerisinde kaldığını söyleyebiliriz. Raporda dikkat çeken diğer noktaları aşağıda bulabilirsiniz:

Gelir rakamları

  • İlk çeyrek geliri 3,56 milyar dolar olarak tahmin edilirken gerçek rakam 3,54 milyar olarak gerçekleşti. Tahminlerin altında kalsa da Facebook’un geliri geçen yılın ilk çeyreğine göre %42 arttı.
  • Reklam gelirleri ise 3,32 milyar dolar olarak açıklandı. 2014 ilk çeyreğine göre %46’lık bir artış söz konusu.
  • Mobil reklam gelirleri, toplam reklam gelirlerinin %73’üne sahip. Bu rakam geçen yılın aynı döneminde %59 olarak gerçekleşmişti.
  • Kişi başına kazandığı gelir şu an 2,5 dolar. Bu rakam geçen yılın aynı döneminde 2 dolardı. Her ne kadar geçen yılın aynı dönemine göre artış göstermiş olsa da 2014’ün son çeyreğinde gerçekleştirdiği 2,81 dolara göre bir düşüş söz konusu.
  • Toplam gelirinin %49’u Kuzey Amerika’dan geliyor.

Kullanıcı sayıları

  • Aylık 1,44 milyar aktif üyeye sahip. Bu rakam 2014 son çeyreği ile kıyaslandığında %3,6 artmış. Bu da Facebook’un hala doyuma ulaşmadığını gösteriyor. 2014’ün ilk çeyreğine göre artış %13.
  • Günlük aktif kullanıcı sayısı ise 936 milyon.
  • Mobildeki aylık aktif kullanıcı sayısı 1,25 milyar. 2014 son çeyreğine göre kıyaslandığında %5’lik bir artış söz konusu. 2014’ün ilk çeyreğine göre artış %24.
  • Günlük aktif mobil kullanıcı sayısı ise 798 milyon.
  • Sadece mobilden kullanan kullanıcı sayısı 581 milyon. Bu da toplam kullanıcı sayısının %40’ına denk geliyor.

Akin Ozcan

1985 yılının Aralık ayında Akın Özcan olarak dünyaya geldim. 2003'te Pertevniyal Anadolu Lisesi'nden, 2007'de İstanbul Üniversitesi İktisat Bölümü'nden mezun oldum. Askerlik görevimi yerine getirdikten sonra 2008 yılında Finansbank’ın ADK Pazarlama departmanında başladığım profesyonel yaşamıma, Turkcell Global Bilgi, DenizBank ve Bilyoner.com'un dijital pazarlama ve sosyal medya departmanlarında görev alarak devam ettim. Son olarak Findeks.com'un dijital pazarlama departmanında da 2 yıl çalıştıktan sonra 9 yıllık kurumsal iş hayatımı 30 Mart 2018'de noktaladım. Bugüne kadar web sitesi yönetimi, dijital proje yönetimi, içerik pazarlaması, Google ve sosyal medya reklam yönetimi, medya planlama, sosyal medya içerik yönetimi, viral pazarlama, e-mail ve SMS pazarlaması, performans pazarlaması, PR ve offline pazarlama görevlerinde yer aldım. Şu anda ise stok fotoğrafçılığı yapıyorum. Aynı zamanda da 7 yıllık yazarlık kariyerimi şu an bulunduğunuz blogumda sürdürüyorum.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.