Sosyal Medya

Facebook’tan Geçmişe Yolculuk Yaptıran Özellik: On This Day

Spread the love
Geçtiğimiz günlerde sahibi olduğu Instagram’da Layout uygulamasını duyuran Facebook, kendi mecrasında da yeniliklerine devam ediyor.

Yaklaşık 2 yıl önce Facebook, 1 sene önce yaptığımız hareketleri gösteren bir özelliği yayına almıştı. 1-2 ay yayında kalan bu özellik sonradan kaldırılmıştı.
Firma şimdi de bunun biraz daha kapsamlı hali olan On This Day özelliği ile karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. “Tarihte Bugün” konseptine benzer olarak; Facebook tarihinizde içinde bulunduğunuz güne ait önceki yıllarda yaptığınız hareketleri görebileceksiniz. Mesela 26 Mart 2014’te kimi eklemişsiniz veya ne paylaşmışsınız? Veya 26 Mart 2012’de hangi fotoğrafta taglenmişsiniz? Buna durum güncellemeleriniz, fotoğraflarınız, arkadaşlarınızın duvarınızda paylaştıkları, yani her şey dahil.
Bu hareketleri sadece On This Day sayfasına girdiğinizde görebileceksiniz. Ancak istediğiniz içeriği tekrar paylaşma veya silme imkanınız da olacak.
Şu anda test aşamasında olan bu özellik yakın zaman herkese açık hale gelecek. Yayına alındıktan sonra bu özelliğe Haber Akışı’nın sol tarafındaki sekmeye tıklayarak veya facebook.com/onthisday linkinden ulaşabileceksiniz. Eğer isterseniz bu özelliğe abone olabilecek ve her gün için geçmişteki hareketlerinize dair bildirim alabileceksiniz.

Akin Ozcan

1985 yılının Aralık ayında Akın Özcan olarak dünyaya geldim. 2003'te Pertevniyal Anadolu Lisesi'nden, 2007'de İstanbul Üniversitesi İktisat Bölümü'nden mezun oldum. Askerlik görevimi yerine getirdikten sonra 2008 yılında Finansbank’ın ADK Pazarlama departmanında başladığım profesyonel yaşamıma, Turkcell Global Bilgi, DenizBank ve Bilyoner.com'un dijital pazarlama ve sosyal medya departmanlarında görev alarak devam ettim. Son olarak Findeks.com'un dijital pazarlama departmanında da 2 yıl çalıştıktan sonra 9 yıllık kurumsal iş hayatımı 30 Mart 2018'de noktaladım. Bugüne kadar web sitesi yönetimi, dijital proje yönetimi, içerik pazarlaması, Google ve sosyal medya reklam yönetimi, medya planlama, sosyal medya içerik yönetimi, viral pazarlama, e-mail ve SMS pazarlaması, performans pazarlaması, PR ve offline pazarlama görevlerinde yer aldım. Şu anda ise stok fotoğrafçılığı yapıyorum. Aynı zamanda da 7 yıllık yazarlık kariyerimi şu an bulunduğunuz blogumda sürdürüyorum.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.