Dijital Pazarlama

Seth Godin’den Dijital Pazarlamanın Yeni Kuralları

Spread the love

Bir dijital pazarlamacı olarak 2015’e dair düşünmeye ve bazı tahminlerde bulunmaya başlamışsınız. Marketo ve The Economist Intelligence ekipleri de buradan yola çıkarak, aralarında Seth Godin’in de bulunduğu 6 pazarlama fenomenine dijital pazarlamanın yeni kurallarını sormuşlar. Öne çıkan maddeleri sizlerle paylaşmak istedim.


Etkileşim kurmalısınız
Müşterileriyle etkileşim içinde olmayı ilke edinen pazarlamacılardan biriyseniz, müşterilerin sizinle direkt kontak kurduğu zamanların etkileşim için en değerli zaman olduğunu tecrübe etmişsinizdir. Sizin herhangi bir ürününüzü kullanırken, telefonda sizinle konuşurken veya sizin bir içeriğinizi okurken… Müşterilerin ihtiyaçlarını tam bu noktada anlar ve onları karşılayabilirseniz etkileşimi sağlayabilirsiniz.

Tutkulu olmalısınız
Bu madde gayet basit. Müşteriler sizinle etkileşim kurarken istekli ve tutkulu olmalı, onların hayatlarını anlamlı hale getirmelisiniz.  İlgi çekici bir konu bulur ve bu konunun üzerine uzun soluklu bir kampanya inşa ederseniz yüksek etkileşim sağlayabildiğiniz bir kitleye kavuşabilirsiniz.

Hızlı olmalısınız
Bundan 5 yıl öncesine kadar çoğu pazarlama departmanı sürekli aynı döngüyü izlemekteydiler: Kampanyayı planla – Kampanyayı hayata geçir – Sonuçları analiz et – Sonuçlardan ders çıkarın – Başa sarın.
Ancak günümüzde müşteriler için bu döngü yeterli olmamakta, herkes tercih ettiği markanın her zaman hızlı olmasını istemektedir. Bundan dolayı onları sürekli dinlemeli, onlarla gerçek zamanlı diyaloglara girmeli ve herhangi bir kanaldan anında iletişime geçebilmeliyiz.

Şeffaflığı ilke edinmelisiniz
Geleneksel pazarlama dönemlerinde markalar bir efsane yaratır ve yarattıkları bu efsaneyi satarlardı. Ancak tüm gerçeklerin 1-2 tık uzağımızda olduğu bu günlerde bir efsane oluşturup satmak hiç de kolay değil. Markalar artık gerçek olanı bulmalı ve bu gerçeği paylaşmalılar. Şeffaflığın çok önemli olduğu yeni dijital dönemde, gerçekler her zaman takdir edilecektir.

Yeniyi benimsemeli, eskiyi unutmamalısınız
Çoğu kişi tarafından pazarlama ile reklam, reklam ile de TV spotu eşanlamlı olarak görülür. Çok yanlış bir tanım da değildir aslında. Her ne kadar dijital günden güne gelişse ve harcama hacmi büyüse de, geleneksel reklam modelleri hiçbir zaman gözden çıkartılmamalıdır. Bunun yerine dijital ve geleneksel pazarlamayı güzel bir şekilde harmanlamalı; potansiyel müşterileri gerçek müşterilere, gerçek müşterileri de markanızın savunucusu olan birer elçiye dönüştürmelisiniz.

Akin Ozcan

1985 yılının Aralık ayında Akın Özcan olarak dünyaya geldim. 2003'te Pertevniyal Anadolu Lisesi'nden, 2007'de İstanbul Üniversitesi İktisat Bölümü'nden mezun oldum. Askerlik görevimi yerine getirdikten sonra 2008 yılında Finansbank’ın ADK Pazarlama departmanında başladığım profesyonel yaşamıma, Turkcell Global Bilgi, DenizBank ve Bilyoner.com'un dijital pazarlama ve sosyal medya departmanlarında görev alarak devam ettim. Son olarak Findeks.com'un dijital pazarlama departmanında da 2 yıl çalıştıktan sonra 9 yıllık kurumsal iş hayatımı 30 Mart 2018'de noktaladım. Bugüne kadar web sitesi yönetimi, dijital proje yönetimi, içerik pazarlaması, Google ve sosyal medya reklam yönetimi, medya planlama, sosyal medya içerik yönetimi, viral pazarlama, e-mail ve SMS pazarlaması, performans pazarlaması, PR ve offline pazarlama görevlerinde yer aldım. Şu anda ise stok fotoğrafçılığı yapıyorum. Aynı zamanda da 7 yıllık yazarlık kariyerimi şu an bulunduğunuz blogumda sürdürüyorum.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.