Diğer

Profil Fotoğraflarınız Online Kişisel Markanızı Nasıl Etkiliyor?

Spread the love
Sosyal ağ kullanımının son yıllarda iyice artması işverenlerin de çalışanlarını seçerken sosyal ağlardaki varlıklarını araştırmalarını beraberinde getirdi. Profil fotoğrafların bu konuda en önemli unsur olduğu da şüphesiz. Gerçek isim ve soyadımızla birlikte yer alan profil fotoğraflarımız, online marka imajımızı çok büyük bir oranda etkiliyor. LinkingR’nin hazırladığı rapor, kötü profil fotoğraflarının online imajımızı nasıl etkilediğini özetliyor.
Varsayılan (default) bir profil fotoğrafı kullanmak çok büyük olmasa da kötü bir etki bırakıyor. En iyi fotoğrafınız yıllar önce çekilmiş olabilir veya çok iyi bir fotoğraf makinesine sahip olmayabilirsiniz. Ancak bu bahaneleri bir kenara bırakın. Kendiniz veya bir başkası, güzel bir fotoğrafınız için bir tuşa basmak ne kadar zamanınızı alabilir ki?
Net veya düşük kaliteli fotoğraflar da kötü bir imaja neden oluyor. Bu kötü etkinin seviyesini de orta halli olarak tanımlayabiliriz. Diyelim ki uygun zamana veya ekipmana sahip değilsiniz, belki de iyi bir fotoğrafı kimin çekeceğinizi bilmiyorsunuz. Peki profesyonel fotoğrafçılar ne güne duruyor? Kendiniz için para harcayın, bu her zaman güzel bir fikirdir.
Kendimize ait olmayan fotoğraflar imajımızı kötü yönde etkileyen bir diğer fotoğraf türü. Sosyal medyada kendi fotoğrafınızı paylaşmak konusunda çekiniyorsanız, bu noktada yapabileceğiniz bir şey olmayabilir. Ancak başkalarının fotoğraflarını paylaşmayı seviyorsanız bunu zaman tünelinizde ve albümlerinizde yapın, profil fotoğrafınızda değil. Başkalarının fotoğraflarını profil fotoğrafınız olarak kullanmanız o kişinin online marka imajını ya güçlendirir ya da düşürür. Ancak kendi imajınızın düşeceği konusunda hiçbir şüpheniz olmasın.
Yakışıksız fotoğraflar (el hareketi gibi) imajınıza çok ağır bir darbe vurur. Eğer ahlaksız bir marka imajı yaratmak istiyorsanız bu yönde ilerlemeye devam edin. Böyle bir durum söz konusu değil ise düzgün edepli bir fotoğraf kullanmanız her zaman daha iyi bir seçenektir.
Cinsel içerikli fotoğraflar eğer profil fotoğrafınız olarak bulunuyorsa iş bulmayı unutun denilebilir. Çünkü böyle bir durumun işveren açısından hiçbir açıklaması olamaz. Ancak bu sektörde çalışıyorsanız veya bu fotoğraf hesabınızı ele geçiren kişiler tarafından eklendiyse o zaman geçerli sebepleriniz var demektir.
Özetle, profil fotoğrafı deyip geçmeyin. Farklı şirketlerin İnsan Kaynakları departmanında çalışan birçok arkadaşımdan adayların sosyal medyadaki hesaplarını araştırdıklarına dair bilgiler almıştım. Özellikle LinkedIn gibi iş hayatı odaklı sosyal ağlarda yer alan profil fotoğraflarınıza özen gösterin. Benden söylemesi.

Akin Ozcan

1985 yılının Aralık ayında Akın Özcan olarak dünyaya geldim. 2003'te Pertevniyal Anadolu Lisesi'nden, 2007'de İstanbul Üniversitesi İktisat Bölümü'nden mezun oldum. Askerlik görevimi yerine getirdikten sonra 2008 yılında Finansbank’ın ADK Pazarlama departmanında başladığım profesyonel yaşamıma, Turkcell Global Bilgi, DenizBank ve Bilyoner.com'un dijital pazarlama ve sosyal medya departmanlarında görev alarak devam ettim. Son olarak Findeks.com'un dijital pazarlama departmanında da 2 yıl çalıştıktan sonra 9 yıllık kurumsal iş hayatımı 30 Mart 2018'de noktaladım. Bugüne kadar web sitesi yönetimi, dijital proje yönetimi, içerik pazarlaması, Google ve sosyal medya reklam yönetimi, medya planlama, sosyal medya içerik yönetimi, viral pazarlama, e-mail ve SMS pazarlaması, performans pazarlaması, PR ve offline pazarlama görevlerinde yer aldım. Şu anda ise stok fotoğrafçılığı yapıyorum. Aynı zamanda da 7 yıllık yazarlık kariyerimi şu an bulunduğunuz blogumda sürdürüyorum.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.