Sosyal Medya

Sosyal Medya ve Hayvanlar Alemi

Spread the love
Uçsuz bucaksız bir alem olan sosyal medya üyelerini, yine uçsuz bucaksız olan hayvanlar alemi üyelerine benzeteceğimiz bir infografiğe göz atacağız. Yazıda birçok benzetme ile karşılaşacaksınız ama ne demişler? Teşbihte hata olmaz.
 
Facebook
800 milyonu aşkın üyesi olan Facebook’u sürülerin halinde dolaşan sosyal kuşlara benzetebiliriz.
Artısı
Dünyanın en büyük sosyal medya platformu olması ve daha da geliştireceği ticari servisleri ile firmalar için en önemli mecra olma özelliğini uzun süre koruyacak gibi duruyor.
Eksisi
Firmaların Facebook’un bu kaygan zeminindeki buzul tehlikelerden korunmak için daha iyi nasıl yürüyebileceklerini öğrenmek zorundalar. Nitekim Facebook’ta sayfaları bulunan firmaların yalnızca 3’te 1’i düzgün bir etkileşim kuruyor.
Twitter
200 milyonu aşkın ve sürekli rütbe atlayan güçlü bir karınca ordusunu anımsatıyor.
Artısı
İstenilen içeriklere belli sınıflandırmalar yardımıyla anında ve canlı olarak ulaşılmasını sağlayan bir platformdur. Bir olayla ilgili yorumları veya gündem maddelerini çok rahat takip edebiliyoruz.
Eksisi
Girilen içeriklerin maksimum 140 karakter ile sınırlı olması. Tabi bu sayı retweet, mention ve hashtag gibi durumlarda 100 karakterin altına inmek durumunda kalıyor.
LinkedIn
Sosyal medya hayvanlar aleminin ticari kralı olan Linkedin’i, ormanların kralı aslana benzetebiliriz.
Artısı
Network oluşturmak için mükemmel bir sosyal platformdur.
Eksisi
Profesyonel network platformu olduğundan dolayı pazarlama faaliyetleri için kısıtlı imkanları sunmaktadır.
Youtube
Ünlü bir sözdeki kanının aksine maymunlar görür ve duyar. Aylık 790 milyon kullanıcıya sahip olan Youtube, sosyal maymunlar tarafından çok sevilmektedir.
Artısı
Eğlenceli ve eğitici videolar yardımı ile sosyal platformlarda çok sık paylaşılmanızı ve adınızın hızla duyulmasını sağlayabilirsiniz.
Eksisi
Websitelere yönlendirme yapılması konusunda sınırlı imkana sahip bir platformdur.
Ning
Sosyal websitelerinin oluşturulmasındaki en büyük platformdur. Sosyal medyada çok önemli bir görevi olmasına rağmen hak ettiği ilgiyi göremeyen filler gibidirler.
Artısı
Markalar, mesajlarınızı ilan etmek için fotoğraf, videolar ve blog gibi çeşitli medya yöntemlerini kullanma avantajına sahiptir.
Eksisi
Bu siteler, kitleleri ile etkileşimi istikrarlı hale getirebilmeleri için sürekliliklerini korumalıdırlar.
Google +
Kasım 2011’de 27 milyon kullanıcıya ulaşan bu platform henüz karşılaştırılmak için çok genç olsa da giderek yükselen bir grafiğe sahip.
Artısı
Circle özelliği sayesinde özelleştirilebilen network oluşturma imkanı sunar.
Eksisi
Henüz çok yeni olduğundan dolayı sağlayacağı yararların henüz tam olarak kestirilemiyor.
Digg
Aylık 20 milyon kullanıcıya sahip olan Digg, değerli bilgilerin paylaşıldığı ve kullanıcılarını bu bilgilere ulaşmak için sürekli toprağı kazan köstebeklere benzetebileceğimiz bir platformdur.
Artısı
Blog sahiplerinin en önemli kaynaklarından biri olması sebebiyle, paylaştığınız veya karşılaştığınız içerikler yüksek trafik sağlama potansiyelini sahiptir.
Eksisi
Kitleniz ile direkt olarak iletişim kuramazsınız. Bunun için digg ekibine bel bağlamak zorundasınızdır.
Technorati
Milyonlarca blogun arama motoru olan bu platform, mevcut blog manzarasını değiştiren bir kunduz gibi hareketli ve meşguldür.
Artısı
Ticari blogunuz için güçlü bir portaldir.
Eksisi
En iyi verimi alabilmenizi için blogunuzu sürekli güncel tutmalısınız.
Reddit
1 milyar sayfa görüntülemeye sahip olan ve sosyal haberlerin yer aldığı bu platform, sosyal nehirde kendi ağırlığı etrafında dönebilen bir timsahı anımsatır.
Artısı
Olumlu yorumlar alan içeriklerinizi Reddit’in ön sayfasında yayınlayabilirsiniz.
Eksisi
Performansınızın belirlenmesinde sayfa görüntüleme sayıları başroldedir. Düşük puanınızın olması, kitlenizin azalmasına sebep olabilir.
StumbleUpon
Bilgi paylaşan 20 milyon kullanıcının bulduğu bu platformda durun, bakın, paylaşın ve sosyal medya güneşinin tadını çıkartan bir kertenkelenin keyfini yaşayın.
Artısı
20 milyon kullanıcıya sahip bir sosyal araç çubuğudur. Belirttiğiniz ilgi alanlarınıza göre önerilen siteleri sizin önünüze getiriyor.
Eksisi
Firmalar, arama sonuçlarında yer alabilmek için spesifik gruplara katılmak zorundadırlar.

Akin Ozcan

1985 yılının Aralık ayında Akın Özcan olarak dünyaya geldim. 2003'te Pertevniyal Anadolu Lisesi'nden, 2007'de İstanbul Üniversitesi İktisat Bölümü'nden mezun oldum. Askerlik görevimi yerine getirdikten sonra 2008 yılında Finansbank’ın ADK Pazarlama departmanında başladığım profesyonel yaşamıma, Turkcell Global Bilgi, DenizBank ve Bilyoner.com'un dijital pazarlama ve sosyal medya departmanlarında görev alarak devam ettim. Son olarak Findeks.com'un dijital pazarlama departmanında da 2 yıl çalıştıktan sonra 9 yıllık kurumsal iş hayatımı 30 Mart 2018'de noktaladım. Bugüne kadar web sitesi yönetimi, dijital proje yönetimi, içerik pazarlaması, Google ve sosyal medya reklam yönetimi, medya planlama, sosyal medya içerik yönetimi, viral pazarlama, e-mail ve SMS pazarlaması, performans pazarlaması, PR ve offline pazarlama görevlerinde yer aldım. Şu anda ise stok fotoğrafçılığı yapıyorum. Aynı zamanda da 7 yıllık yazarlık kariyerimi şu an bulunduğunuz blogumda sürdürüyorum.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.