GoogleSosyal Medya

Google Plus Kullanmak İçin 20 Neden

Spread the love
Rakipleriyle karşılaştırıldığında 10 milyon kullanıcıya en kısa sürede (2 hafta) ulaşan mecra olan Google Plus, çoğunlukla erkek kullanıcılar tarafından tercih edilmesiyle dikkat çekiyor. Google’ın bu lansmanı yaparken en büyük hedefi Facebook’un saltanatını ele geçirmek veya en azından bu saltanata bir darbe vurmaktı. Her ne kadar yarışa çok hızlı bir giriş yapmış ve bazı önemli özelliklerle donatılmış olsa da, mevcut durum itibariyle Facebook saltanatına son verebilecekmiş gibi gözükmüyor. Ama yine de Google’ın içinde olduğu bir konuyla ilgili olumsuz tahminlerde bulunurken 2 kere düşünmemiz gerekiyor.
 
İşte Google Plus’ın 20 önemli özelliği:
1) Google Servisleri ile entegrasyon imkanı
Gmail, Google Docs vb. Google servislerinden birini kullanıyorsanız, sosyal networking için Google+ kullanmanız çok akıllıca olacaktır
2) Circles’lar harika
Arkadaşlıklarınızı ve gerçek hayattaki ilişkilerinizi Google Plus’a yansıtmak Circles özelliği sayseinde çok daha doğal gözüküyor.
3) İyi bir Mobil uygulamasına sahip
Google+ Mobil uygulaması çok hızlı ve diğer uygulamalara göre çok daha iyi dizayn edilmiştir. Eğer ki Android kullanıyorsanız bu uygulamadan alacağınız verim daha da artacaktır.
4) Size ait olan her şey kontrolünüz altında
“Veri kütüphanesi” özelliği sayesinde size ait olan her şeyi toparlayıp Google Plus’tan ayrılma imkanına sahipsiniz.
5) Fotoğraf etiketleme
Sinir bozucu otomatik yüz etiketleme özelliğine yer verilmediği için diğer mecralara göre daha gizliliğiniz daha ön plandadır.
6) Hangout’lar
Türkçe’ye çevirince “sık gidilen yerler” veya “mesken tutulan yerler” anlamına geleceği için başlığa İngilizce’sini yazdım. Google Plus’ın belki de en çok beğenilen özelliklerinden biri Hangout’ların chat odası havasını taşıyor olması. Üstelik artık buralardan dosya paylaşımı da yapabiliyorsunuz.
7) Gizlilik Ayarları
Her ne kadar Facebook ile benzer gizlilik ayarlarına sahip olsa da, Google Plus’ta bu ayarları yönetmek çok daha meydanda ve kolaydır.
8) Kolay profil oluşturma
Google Plus’ta profil oluşturmak tam bir çocuk oyuncağı. Hatta Google’ın diğer servislerini kullanıyorsanız bir şey yapmanıza gerek kalmayabilir.
9) Tarayıcı entegrasyonu
Google Plus, Facebook ve Twitter’ın sahip olmadığı Chrome tarayıcısı entegrasyonuna sahiptir. Chrome’un Explorer’dan çok daha iyi bir tarayıcı olduğu düşünülürse, bu bir avantaj olarak görülebilir.
10) Ayarlanabilen güncel konular
Google Plus’ta güncel konuların takip edilmesi mükemmeldir bundan da mükemmel olan bu başlıkların “Ayarlama Çubukları”nın olmasıdır.
11) Daha iyi arama özelliği
Google’ın ortaya çıkardığı bir platformun iyi bir arama özelliğinin olmasına şaşıracak biri var mıdır?
12) Kullanışlı bildirimler
Aynı anda birçok şeyle ilgilenen internet kullanıcıları olan bizler için Google Plus’ın bildirimleri gerçekten çok kullanışlı olabilir. Google+ bu bildirimleri iyi bir şekilde yönetir ve bildirim pop-up’ları sayesinde aynı anda birçok şey yapmamıza olanak verir.
13) Arkadaş davet etme angaryasının olmaması
Diğer platformların aksine Google Plus’ta arkadaşlık isteği gönderme özelliği bulunmamaktadır. İstediğiniz zaman Circles’ınızda bulunan kişileri ekleyip çıkartabilirsiniz.
14) Daha az yoğunluk
Birçok kişi Facebook’taki kalabalıktan sıkılıp daha az kişinin var olduğu mecra olan Google Plus’a geçmeye karar veriyor. Facebook’tan tamamen çıkmasalar bile ağırlıklı olarak Google Plus’ı kullanmayı tercih  ediyorlar.
15) Verimli reklamlar
Google+ yakın zamanda reklam almaya başladığının duyurusunu yapmaya hazırlanıyor. Google’ın Adwords’teki tecrübesinden dolayı verdiğimiz reklamların hedefini bulacağı konusunda daha iyimser olabiliriz.
16) Daha iyi oyun uygulamaları
Angry Birds gibi oyunlardan gelen isteklerin can sıkıntısı yaratmadığı kullanıcı oldukça azdır. Google Plus’ta oyun uygulamalarının kullanıcı izni olmadan aldığı aksiyonlar, Facebook’a göre oldukça azdır.
17) Güvenli paylaşım
Paylaştığınız tüm içerikler ve yaptığınız en küçük yorumlarda dahi eş anlı olarak istediğiniz güvenlik ayarını seçebilirsiniz.
18) Şirketler için uygun platform
Google’ın online aramalardaki tartışmasız liderliğinden dolayı, Google Plus’ta oluşturulan bir sayfa markanızın bilinirliğini ve farkındalığını artıracaktır.
19) Spesifik içerik engelleme
Google Plus’ın en önemli artılardan bir tanesi de içerik bazlı olarak engelleme yapılmasına hem kolay hem de hızlı yoldan olanak tanımasıdır.
20) Fotoğraf galerileri
Bahsedeceğimiz son özellik oldukça iddialı. Daha iyi görüntü önerileri getirmesi, çok fonksiyonlu fotoğraf düzenleme araçları ve anlık mobil yükleme özellikleri ile Google’ın fotoğraf galerileri, gerçekten öne çıkan bir özellik olarak dikkat çekiyor.

Akin Ozcan

1985 yılının Aralık ayında Akın Özcan olarak dünyaya geldim. 2003'te Pertevniyal Anadolu Lisesi'nden, 2007'de İstanbul Üniversitesi İktisat Bölümü'nden mezun oldum. Askerlik görevimi yerine getirdikten sonra 2008 yılında Finansbank’ın ADK Pazarlama departmanında başladığım profesyonel yaşamıma, Turkcell Global Bilgi, DenizBank ve Bilyoner.com'un dijital pazarlama ve sosyal medya departmanlarında görev alarak devam ettim. Son olarak Findeks.com'un dijital pazarlama departmanında da 2 yıl çalıştıktan sonra 9 yıllık kurumsal iş hayatımı 30 Mart 2018'de noktaladım. Bugüne kadar web sitesi yönetimi, dijital proje yönetimi, içerik pazarlaması, Google ve sosyal medya reklam yönetimi, medya planlama, sosyal medya içerik yönetimi, viral pazarlama, e-mail ve SMS pazarlaması, performans pazarlaması, PR ve offline pazarlama görevlerinde yer aldım. Şu anda ise stok fotoğrafçılığı yapıyorum. Aynı zamanda da 7 yıllık yazarlık kariyerimi şu an bulunduğunuz blogumda sürdürüyorum.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.